החלטה נכונה: איך לסיים קשר
שקד
האם החלטתי נכון?
⌄
ד"ר אורן חסון שלוםאני מאוד זקוקה לעצה שלך...אני מיואשת...אני סטודנטית בת 23 ומזה כשנה אני יוצאת עם בחור בן 27.כמובן שתחילת הקשר הכל היה טוב,זיקוקים,פרפרים, ציפורים מצייצות...פשוט מושלם... אבל אז לאט לאט המצב רק הלך והדרדר, נחשפתי לצדדים "חדשים" בבחור שלא היו שם קודם ומיום ליום אני בהלם על עצמי איך הכנסתי את עצמי למערכת יחסים שכזאת (ואולי בכל זאת אני האשמה..?)הבחור קינא לי בכל דבר שהייתי עושה מדברת עם מכרים (בנים) ברחוב ואומרת להם שלום,מפתח פנטזיות משל עצמו וחושב שאני במקום אחר עם גבר אחר שאני בכלל בעבודה או אצל חברה בבית (חשוב לציין שהוא הולך לבדוק את הדברים-כלומר נוסע לאותו גבר שאין לי שום קשר אליו ,ממציא לו סיפור ובנתיים "בודק" את השטח,אם הייתי שם,מחטט לו בפאלפון....דברים הזויים).בכל פעם שהייתי אומרת לו שאני רוצה להיפרד הבן אדם היה ישר משנה נושא ומנסה הפעיל עליי מניפולציות רגשיות כמו-אף אחד לא יאהב אותך כמוני, אף אחד לא ייתן לך יחס כמו שאני נותן לך וכדומה (ואני מתוך אמונה בדברים אלו ולפעמים סתם מתוך טיפשות "אוכלת" את זה וחוזרת אליו ... ושוב הימים הראשונים מושלמים פשוט "גן עדן" ואחריהם מגיעים תמיד אבל תמיד ימים ארוכים ומתישים של "גיהנום"...בכל פעם שאני רוצה ללכת מדובר במסע ייסורים-טלפונים ללא הפסקה,הודעות, מתקשר הביתה בשעות מאוחרות,עוקב אחריי לכל מקום,לימודים,חברות... אני מרגישה שהוא סוגר עליי,אני לא מצליחה לצאת מהבן אדם הזה!!!!כל פעם אני כמו מסכנה ועלובה נשברת וחוזרת אליו ,כי אין לי כוח להילחם בו!!! הוא גם ככה לא יניח לי אז מה הטעם??!!! איימתי עליו בעבר שאפנה למשטרה אך זה לא עזר,אני גם מכירה ואוהבת מאוד את ההורים שלו ,ולפעמים אני מרחמת עליו שהוא כזה ולא רוצה לעשות לו נזק לחיים... בסה"כ הוא כן דאג לי ונתן לי יחס שכל החברים שלי לשעבר כולם ביחד לא נתנו לי אבל זה עולה לי בבריאות הנפש שלי!!!למה הוא מתנהג ככה?? מה יש לו??? מדובר בבחור חתיך שכל הבחורות רוצות אותו (אז אין לו מה להרגיש חסר ביטחון) ,בחור אינטיליגנט וחכם ברמה מפחידה,אני לא מצליחה להבין את זה!! איך אני יוצאת מהסרט הזה...? האם גם לי יש חלק בזה?אודה לתשובתך.
ד"ר אורן חסון
האם תוכלי לחיות כך?
⌄
מישהי יקרה,
עושה רושם שהחלטת לגמרי נכון. יש לבחור בעיה משמעותית, ולמרות התכונות הטובות שלו, והיכולות שלו, אני לא חושב שהיית רוצה בחיים מסוג זה לצידו. ואם זה כך, המסקנה המתבקשת היא חד משמעית, לא?הדרך לצאת מזה היא לשים גבול, ולהפסיק להרגיש אשמה (או לפחות להניח לכל רגשי האשם בצד), מה שאומר שלהפסיק להחזיר טלפונים, להפסיק לענות לטלפונים, לא לדבר בכל דרך שהיא, וכאשר במקרה נוצרה שיחה, לסגור אותה מיידית עם "אני מצטערת, החלטתי להפסיק את הקשר איתך, ואני מבקשת ממך לכבד זאת" ולא להיגרר לויכוח, אלא לקטוע כל נסיון כזה. החלק הזה הוא החלטה שלך, והיא צריכה להיות חד משמעית וברורה, ללא שום מסר כפול באשר לכוונות או לרצון שלך שלא לפגוע. אי אפשר להיפרד בלי לפגוע, וקשה יותר להיפרד מגבר כזה מבלי להיות ברור וחותך.ואם את מרגישה בסיכון, משטרה זו אופציה. ראי גם אירגונים לתמיכה הנוגעים לאלימות בדף העזרה ראשונה באינטרנטאצלי באתר, ויכול להיות שתצטרכי לדבר איתם כדי לדעת איך להתנהל נכון תוך הקטנת הסיכון האישי שלך.