החלטה להיפרד או להישאר?
אלה
עזרה בבקשה
⌄
ד"ר שלום זקוקה לעזרה אני בת 27 והבחור שהכרתי 34 הכל קרה לפני שנתיים הכרתי גבר משכיל,חכם,וכייפי,לאחר 4 מפגשים אמר שלא מתאים לו הקשר שלחתי אותו לשלום לאחר כחודש שלח הודעה שניפגש נפגשנו וזה זרם לאחר תקופה מסיומת מצאתי את עצמי מאוהבת בבן אדם נסענו לחו"ל ושם גיליתי שמנהל קשר אם בחורה חזרתי לארץ ושלחתי אותו שוב לשלום שוב חזר לקשר איתי כשנפרדו הסברתי לו שאני אוהבת אותו ויש לי רגשות..אמר שהוא מרגיש מאוד קרוב אלי והוא רק מחבב..שוב הלכתי כעיוורת איתו ועזרתי לו המון בחיים תמיד כשהיה צריך עזרה תמיד הייתי שם..עשיתי הכל בשבילו.עד היום אני עושה.כרגע התחיל קשר חדש קרוב ל-3 שבועות אם בחורה..זה מאוד כואב לי לקחתי אותו לשיחה ואמרתי לו שיקח ממני שבועיים הפסקה בלי טלפונים בלי הודעות אמרתי לו יש לך 2 אופציות או שאני חוסמת אותך בטלפון וגם מהחיים או שאתהמחליט להיות איתי הוא אמר אני מוכן לתת צאנס לוקח שבועיים הפסקה וחושב על זה ביקשתי שיחשוב לעומק גם על הצד הטוב בשנתיים שהיו וגם על הצד הרע כי החלטה שלו היא המכריעה כי אני החלטתי! ד"ר מאוד קשה לי איך מתמודדים בשבועיים האלה והאם נהגתי נכון?
ד"ר אורן חסון
אמון בגברים אחרים בעתיד
⌄
אלה יקרה,
את כותבת ש"החלטת", ואני לא רואה שהחלטת. אני רואה שהחלטת לתת לו להחליט. אם החלטת להיפרד ממנו, זה קשה, אבל אז זו באמת החלטה שלך ואת לא צריכה לחכות שבועיים. ואם החלטת להישאר איתו, השארת בעצם את ההחלטה בידו, ולכן יש לך שבועיים ביחד חסרות ודאות.הכנסת את עצמך קצת למילכוד. נתת לו להחליט את מה שאולי את היית צריכה להחליט מזמן, אלא שאת לא יכולה כי את מקווה כי שהוא אולי ישתנה. נתת לו הרבה צ'אנסים, אלה, והוא לא השתנה. לא ברור לי למה, כי לא ברור לי אם הוא רוצה להיות בקשרים במקביל ולא רוצה להתמסד עם אף אחת, או שהוא לא רוצה קשר קבוע ובלעדי איתך. כך או כך, את יכולה להבין מנסיונך איתו בעבר, שאיתך ואולי גם עם אחרות הוא לא רוצה ליצור קשר בלעדי. אז למה את צריכה את זה?אני יודע שהוא מוצלח מאד, ואני מבין שאולי את לא רואה באופק מישהו שהיה לך טוב כל כך בתקופות שבהן הוא כן היה איתך. לכן קשה לך כל כך לוותר עליו. קל להבין את זה, וקל להבין את הקושי שלך. אבל הבחור לא יציב, וגם את זה את לא רוצה, וחשוב שתביני עד כמה היציבות הנפשית והרגשית חשובים לקיום הזוגיות. את זה הוא לא מצליח לספק לך או לא רוצה. אם הוא יגיד לך שהוא רוצה להיות איתך, סביר מאד שתסכני עוד חודשים ואולי קצת יותר עם גבר שלא רק יבזבז את זמנך, אלא גם יהרוס לך את האמון בגברים.
אלה
אמון בגברים אחרים בעתיד
⌄
אז ד"ר לדעתך אני צריכה פשוט להתרחק מהבן אדם ולא לדבר איתו ולא לנהל איתו שום מפגש ושיחה ולהתקדם בחיי..ואף להכיר גברים אחרים האם אתה אומר שאין סיכוי עם בן אדם שכזה?
ד"ר אורן חסון
יודעת או רוצה?
⌄
אלה יקרה,
לא כתבתי לך שאת צריכה להתרחק ממנו, ולהתנתק. את זה היסקת ממה שכתבתי על היחסים ביניכם.מה שאת יודעת עליו הוא שהוא לא יציב. אמנם את מקווה שהוא יהיה אחרת, אבל זה לא מה רואה ולא מה שאתיודעת. ומה שאני אומר הוא שאת צריכה לקחת זאת בחשבון. אם מתאים לך סוג של קשר כזה, שלפעמים ישנו ולפעמים איננו, אין סיבה שתתנתקי ממנו. אם זה לא מה שאת רוצה, כדאי שתתייחסי לכל מה שאת יודעת עליו, וגם לזה. אחרי הכל, אגב, אלה הם דברים שאת יודעת ומכירה הרבה יותר טוב ממני, כי חווית אותם בעצמך על כל תהפוכותיהם, וגם על כל מה שזה עשה לך. מכיוון שנראה לי שלא קל לך להתייחס באופן אובייקטיבי אל המידע שיש לך, אני מדגיש את ההצעה שלי שתתחשביבכל מה שאת יודעתעליו כשאת מחליטה מה לעשות, ולא רק במה שאתרוצהשהוא יהיה. בהתאם לידע הזה, רצוי מאד שתתחשבי גם במה שאת רוצה להשיג בקשר זוגי, ולהחליט מה מתאים לך ומה לא.