החזרת אמון לאחר פרידה

תאריך פנייה: 15.10.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אפרת
שאלה
15.10.2006 • 14:33

שלום
לפני חודשיים חבר שלי נפרד ממני , היינו ביחד תקופה של שלושה וחצי חודשים,הבחור יזם את הפרדה לאחר שהערתי לו שהיה קר איתי בפגישה האחרונה,הבחר לא היה מרבה לחייך או לחבק, לא היה מפרגן ,היחסים היו טובים , מעולם לא רבנו , היה קשר טוב,הבחור נפרד ממני בצורה משפילהלמרות הכל אני עדיין חושבת עליו , אני הייתי רוצה לנסות שוב, אני יודעת בודאות שהוא מחפש בחורה אחרת.שלחתי לו אימל אם אני יכולה להתקשר אליו אבל הוא לא הגיב,מה אני יכולה לעשות?אניממש מיואשתתודה על התשובה

ד"ר אורן חסון
להפקיד את האמון בעצמך... ואצל מי?
16.10.2006 • 23:25

אפרת יקרה,
היה לך חבר קר, לא הרבה לחייך, לא הרבה לחבק, לא הרבה לפרגן, השפיל אותך בעת הפרידה, לא עונה לך למייל, ואת מיואשת כי את לא מצליחה להיות חברה שלו שוב?(אנא, חזרי לקרוא את הפיסקה הראשונה 5 פעמים, ואז המשיכי הלאה).זה אומר לי שאת חוששת שלא תמצאי מישהו שהוא גם מוצלח יותר (זה לא נראה לי מאד קשה, לאור מה שכתבת עליו), וגם שירצה אותך. עד כדי כך את מעריכה את עצמך נמוך?אני לא בטוח, למען האמת, שכך את חושבת. אני חושב שהעובדה שהוא השפיל אותך גורמת לך לרצות לתקן. את רוצה לשקם את הגאווה שלך יותר מאשר להיות איתו. כדי שיראה שאת כן שווה. כי קשה לך לקבל, כך אני חושב, את זה שהיית איתו שלושה וחצי חודשים, שבסיומם הוא עדיין לא מבין שאת כן בחורה מוצלחת. ואם תתקני את זה, תקבלי את החיזוק שאותו את צריכה כדי להמשיך הלאה. בלעדיו, יכול להיות שימשיך לקנן בך החשש שאולי גם הגבר הבא שלך לא ייראה שאת מוצלחת.מה שלא מוצא חן בעיני, אפרת, הוא שאת תולה את כל האמון שלך בעצמך בגבר אחד, שהוא לא חם, לא מפרגן ופוגע. למה?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אפרת
להפקיד את האמון בעצמך... ואצל מי?
18.10.2006 • 11:30

תודה רבה על התשובה שלך , אכן הוספת לינקודה למחשבהמה "שאוכל " אותי , זה שאני תמיד חושבת שהבחור קם ועזב רק בגלל העובדה שהערתי לו את העובדה שהיה קר איתי ,אני חושבת מה היה אם לא הייתי מעירה לו, כי מעולם לא היו חיכוכים בזוגיות.האם צריך להעיר בזוגיות על נושאים שמטרידים אותך?תודה על התשובה

ד"ר אורן חסון
פן חדש של בן זוג
18.10.2006 • 14:23

אפרת יקרה,
כן. צריך לדבר על מה שאת מרגישה שפוגע בך. צריך גם לדעת איך לעשות את זה מבלי לפגוע בצד השני, וצריך לדעת לדבר על זה עניינית, ולהבין את הצרכים זה של זו. אבל מה שקרה לך, בפעם הראשונה שדיברת על זה, היתה שלראשונה הוא הרגיש פגוע ובלחץ, ולראשונה ראית איך הוא מתנהג במצב הזה. אם לא היית עושה את זה עכשיו, היית מגלה איך הוא מתנהג בלחץ ופגוע מאוחר יותר, כי זה קורה בזוגות, בין אם בשל מה שקורה ביניכם ובין אם בשל מה שקורה בין כל אחד מכם לאנשים אחרים, בעבודה/לימודים ובמשפחה. בסך הכל הכרת אותו שלושה וחצי חודשים, ועל-ידי האמירה שלך נחשף פן חדש שלו, שלא הכרת קודם, והיית מכירה יותר מאוחר לו הייתם נשארים ביחד. זה גם אומר שהוא לא רצה אותך מספיק כדי להתגבר על מכשול, כאשר זה מגיע.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083