החזרת אמון בזוגיות צעירה

תאריך פנייה: 28.09.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
בחורה
חוסר אמון בבן הזוג - תגובה
28.09.2006 • 20:59

ד"ר חסון שלום,
קראתי את חוות דעתך בנושא. תחילה, אני מודה לך על תגובתך המהירה, אף על פי שעדיין לא קיבלתי תשובה ברורה לשאלותיי : האם ניתן להחזיר אמון בבן זוגי וכיצד? האם כדאי לפנות לייעוץ זוגי?אני מבינה את מה שאתה אומר ב"סקרנות מינית היא דבר לגיטימי ונורמלי... מבטים של גברים אינם מוליכים בהכרח לבגידה", אולם המצב מורכב הרבה יותר מזה.בנוסף לתחושת הפגיעה שחשתי בעקבות הידיעה שחברי צופה באתרים, יש שני דברים שהוא אמר לי שגורמים לי לחשוד, והם :1. חברי רואה בי אישה דעתנית ועצמאית, ויום אחד הוא אמר לי שאני אהיה או עם גבר שחלש ממני באופי או אם אני אהיה עם מישהו בעל ביטחון עצמי גבוה - אז יהיה לו רומן.אני רואה באמירה זו מעין רמז, שאם אני אמשיך להיות כזו עצמאית, אז הוא עשוי לבגוד בי.2. ביום אחר חלקתי איתו את הרגשתי שאני מרגישה לא מסופקת רגשית ופיסית (רגשית - היות והוא לא מקדיש לי תשומת לב שאני צריכה, ופיסית - היות ובתקופה האחרונה הוא אומר שהוא לא ישן מספיק והוא עייף, ואני מרגישה שבמקום לנצל את הזמן שלנו במיטה לעשיית אהבה הוא מעדיף לישון). כתגובה הוא אמר לי : "בחיים אל תגידי לגבר שאת לא מסופקת רגשית ופיסית - במיוחד פיסית, כי הוא ילך ויבגוד". גם אמירה מעין זו גרמה לי לחשוב, שבמקום שהגבר שלצידי יעשה הכל כדי שאני אהיה מסופקת רגשית ופיסית (לפי דעתי גבר אמור לרצות לספק את חברתו רגשית ופיסית), הוא יצא באמירה כזו שבמקום לשאת באחריות על המצב ולנסות לשפר את רגשתי, הוא עשוי לבגוד. זה מה שהבנתי מדבריו.לאחר שעבר זמן מה שאלתי אותו למה הוא התכוון בשתי אמירות שלהלן, והוא ענה לי שהוא חשב שאני חושבת שאני אמצא מישהו יותר טוב ממנו. אמרתי לו : "למה לא יכולת להגיד לי שאתה חושש שאני אמצא מישהו טוב יותר, ובמקום זה אמרת לי דברים שגרמו לי לחשוב משהו אחר לגמרי?"בכל אופן, אני לא יודעת למה להאמין - למה שאני הסקתי מדבריו או למה שהוא אמר לי שהוא התכוון.כפי שאתה רואה, האתרים והדברים שהוא אמר לי גרמו לי לחשוד בו ולהגביר את תחושת חוסר האמון בו.אני לא תמימה ולא רוצה להיפגע, ולכן אני לא יכולה לעצום עיניים על הדברים שאמר.איך אוכל לבטוח בחברי? האם יש לך עצות פרקטיות כיצד אוכל להשיב אמון בבן זוגי? האם כדאי ללכת לייעוץ זוגי?מחכה לתשובתך.

ד"ר אורן חסון
פתיחות והבנה הדדית
30.09.2006 • 14:51

בחורה יקרה,
החזרת האמון שלך בו תלויה הן בך והן בו. אני עדיין חושב שאת מקצינה תגובות מהר מדי, וגם שהוא חושש מלומר לך דברים כדי שלא להתעמת איתך בויכוח שלדעתו אין לו מקום. אתם אמנם צעירים, כלומר, בני 21-22, ובדרך כלל זה קצת מוקדם, אבל אם אתם חושבים ברצינות זה על זו כפרטנרים לחיים, אני מציע לכם ללכת בכל זאת ליעוץ זוגי. ולקחת אותו בכל הרצינות והזמן הנדרש. כי יש לכם דרך ארוכה כדי ליצור הבנות הדדיות ואמון הדדי. לא בגלל שאתם בני אדם לא טובים ולא ראויים, אלא משום שאתם צריכים ללמוד פתיחות והבנה הדדית.זה עדיין חסר לכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083