יחסים עם גרוש - מה לעשות?
רונית
היחסים בין בין זוגי לגרושתו
⌄
אורןן שלוםלבן זוגי ולגרושתו יש יחסים שניראים לי מוזרים וחסרי גבולות.הם גרים בערים שונות ופעם בשבוע הוא מבקר את ילדיו בביתה של גרושתו.יש לו מפתח לביתה, וכשהוא בא לבקר את ילדיו, הוא מבצע מטלות ביתיות שמטילה עליו גרושתו,וכו'. כמו כן הוא מסדר את הבית ומנקה אותו מדי פעם, מיוזמתו.לא ניראה לי שהוא נכנס לחדרה כשהיא לא בבית וצופה שם בטלויזיה.מדי פעם היא הציעה לו להישאר ללון בביתה כדי שלא יצטרך לחזור בלילה לביתו אך הוא לא נישאר לישון שם כי לא הרגיש בנוח.בחגים היא מזמינה אותו למשפחתה כדי לחגוג עימם.ניראה לי שהוא מרגיש שייכות לביתם של גרושתו וילדיו, מה גם שהוא גר שם בעבר.לי זה לא ניראה. כי לדעתי יחסים בני אנשים גרושים צריכים להיו קורקטיים , תוך שמירה על גבולות ברורים. מה גם שזה יכול להיות מסר כפול לילדים.האם זה מצב נורמלי, או שאני לא נורמלית?
ד"ר אורן חסון
היחסים בינך לבין בן זוגך
⌄
רונית יקרה,
יש קשרים שבין גרושים שנראים כך, יש קשרים שנראים כמו מלחמה של חתול וכלב, ובדרך כלל על חשבון הילדים, בתהליך רע של השמצות הדדיות. הבעיה שלך היא לא היחסים ביניהם, כי הם הגדירו כך את היחסים ביניהם, וכנראה שנוח להם בצורה זו של יחסים. זה לגיטימי ומותר. הבעיה שלך היא היחסים בינך לבינו, והשאלה אם היחסים שלו עם גרושתו מאיימים או לא מאיימים על היחסים שלך איתו. מה שברור הוא שאת מרגישה מאויימת, וכנראה שהחבר שלך מרגיש שהצורך שלו לקיים את אופי היחסים שלו עם גרושתו חשוב יותר. מכאן שאת צריכה לקחת את זה בחשבון, ולהחליט אם זה מתאים לך או לא. ואם לא, מותר לך לנסות ולהבהיר לו שלך זה לא מתאים, לפני שאת עוזבת. זה משא ומתן לגיטימי בין בני זוג. לצורך זה, את צריכה לדעת מהם הגבולות שמתאימים לך, היכן את מוכנה להתפשר והיכן לא, ולהיות מאד ברורה איתו בנושא זה. ואז תוכלו שניכם להחליט אם זה מתאים לכם או לא.