הזדמנות נוספת בזוגיות: מה לעשות?
מיכל
התייעצות
⌄
ד"ר שלום ,אני בחורה רווקה בת 31 .את רוב הבחורים שאני יוצאת איתם אני מכירה דרך אתר היכרויות בו אני חברה . בעצת חברה כשפתחתי את הכרטיס פתחתי עוד אחד במקביל כדי לראות עד כמה הבחור רציני .אני לא יוצאת הרבה כי למדתי לברור כבר מה מתאים לי ומה לא אבל עם מי שאני יוצאת איתו אני כמובן משתמשת בכרטיס הנוסף כי לא בא לי לבזבז את זמני כפי שאמרתי על בחור לא רציני .אני לא יודעת כמה זה עושה לי שירות טוב , אולי באמת לפעמים עדיף לא לדעת אבל קשה לי להימנע מהבדיקה . נתקלתי בבחורים שמהרגע שיצאנו או אפילו כשדיברנו כבר לא נכנסים , ויש כאלה שממשיכים פעם פעמיים ומפסיקים וכמובן יש את אלה שלא מפסיקים להיכנס כל יום . או שהם מכורים או שהם לא מעוניינים אני לא יודעת כל מקרה לגופו .בכל מקרה הכרתי דרך האתר בחור בן 36 לפני כשבועיים , יצאנו 3 פעמים , הבחור מראה עניין רב מסמס מתקשר הרבה , מראה התלהבות רבה ומעבר . הוא מהפגישה השניה דיבר על רגשות ולא נראה שהוא סתם מדבר , אין פה איזה אינטרס ניסתר או משהו , אנחנו לא ילדים קטנים... ברור לי ששנינו מחפשים קשר רציני . אבל... הוא לא מפסיק להיכנס לאתר . יכולתי לחכות ולא לאמר דבר עד שאראה לאן הקשר מתפתח אבל כל המילים היפות שאני שומעת ממנו מבוקר עד ערב עם זה שהמשיך להיכנס עשה לי רע כי אני רוצה לפתח פה משהו אמיתי ולזרום עם כל ההרגשה הטובה שהוא נותן לי אבל אני לא מסוגלת כשאני יודעת שגם אם מתוך הרגל מגונה הוא ממשיך להיכנס . אז אחרי הפגישה השניה עימתתי אותו עם העובדה הזו בטלפון ,פשוט לא יכולתי להתאפק כשראיתי שאחרי עוד שיחה מקסימה שהיתה לנו הוא מיד נכנס . הוא נבהל ממש , אמר לי שהוא לא מבין איך אני בכלל חושבת שמישהי אחרת מעניינת אותו אחרי כל מה שאמר לי שהוא מפתח כלפיי וממש נחנק מבכי . הוא הודה שנכנס לפעמים מתוך סקרנות כי נשלחות לו הודעות למייל אבל אמר שכמובן הוא לא עושה עם זה דבר . הוא אמר שגם אם היה רואה אותי שם הוא לא היה אומר דבר כי מה שחשוב זה שאני איתו והוא מאמין בי לגמרי וגם אם הוא נכנס אין לזה שום חשיבות וזה רק "למחוק הודעות" (כאילו שזה תירוץ...) , אבל אחרי ששמעתי אותו כמעט בוכה ויתרתי .יצאנו שלשום שוב , זה היה הדייט השלישי ששוב היה מקסים , בילינו שעות רבות ביחד עד אור הבוקר , עם שיחות נעימות הוא הביע רגשות בלי סוף וממש ראיתי דמעות בעיניים שלו , הוא בחור מאד מתוק ורגיש וזה עשה לי המון כמובן למרות שאני קצת יותר זהירה ולא ממהרת להצהיר הצהרות . חזרנו בתחושה מדהימה , אתמול לא הפסקנו לדבר עד כמה אנחנו מתגעגעים , שנינו דתיים ולכן לא דיברנו כל החג , לכן חיכיתי שכבר יצא החג כדי לדבר . בצאת החג לא יכולתי להתאפק ושוב נכנסתי לאתר ושוב ראיתי אותו שם ל-5 דקות , ואז יצא ומיד התקשר , שוב לאמר כמה שהתגעגע וכו'... לא אמרתי כלום אבל הייתי קרה והוא מרגיש שמשהו לא בסדר אבל אין לי כח ליצור על זה מריבה שוב כי אני יודעת שמפה לא תהיה שוב חזרה . אני לא יכולה להרגיש אחד בפה אחד בלב זה מוציא אותי מדעתי . אני לא כ"כ יודעת כיצד להמשיך מפה . אני לא יכולה לשחק כאילו הכל רגיל והאמת , אין לי סבלנות לשטויות האלה בגילי .ברור לי שאם אני מדברת שוב , אין חזרה , לא יתקבל שום תירוץ יותר . אם אני לא מדברת קשה יהיה לי לא לבדוק אותו וזה עוד יותר יוציא אותי מדעתי . לא בא לי לבזבז את זמני , אני עצמי מופגזת בהודעות , לא חסר לי כלום ויותר מהכל חבל לי על הזמן . מה גם שאני מפתחת רגשות לבחור ולא בא לי להיקשר סתם .מה אתה מציע לי לעשות? בתודה מראש...
ד"ר אורן חסון
הזדמנות להתמודד עם השדים
⌄
מיכל יקרה,
זו רק התחלה, כך שאולי כן מגיע לו עוד צ'אנס לשנות ממנהגיו הישנים. השאלה הראשונה היא אם את מסוגלת, ואני אומר זאת לא כהאשמה אלא כגורם שאת צריכה לקחת בחשבון, והשניה היא אם הוא מסוגל להפסיק לאחר זמן מה. אני כן חושב שאת צריכה לעמת אותו עם העובדה שאת יודעת, אבל לא טלפונית אלא פנים אל פנים. שיסתכל לך בעיניים, ויסביר מה קורה לו. שניכם ראויים לזה. את להבהרות כנות, והוא להזדמנות וזמן להתמודד עם השדים שלו.