בטחון עצמי של הבן: מה עושים?

תאריך פנייה: 25.04.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מירלה אפרת
לא מרוצה מהחברה של הבן
26.04.2011 • 00:30

בני הביא הביתה את חברתו, לא הייתי צריכה הרבה זמן כדי להבין שהיא ממש לא בשבילו, כמובן שבדקתי את העניין לפני ולא סתם הסקתי מסקנות, אני יודעת ומרגישה שהקשר יעשה לו רע ופוחדת מחיזוק קשר זה שעלול גם להגיע לחתונה, בדעה זו שותפים כל בני משפחתי כולל ילדי ובעלי מה שברור לי שאני צודקת. איך אפשר להעביר לו את המסר שיבין שהוא עושה טעות, אני לא רוצה לפגוע בו למרות שעדיף שיפגע עכשיו ולא מאוחר יותר, מה שהכי מקשה בסיפור הוא שהם משרתים יחד באותו בסיס לעוד כמה חודשים.

ד"ר אורן חסון
לא סומכים עליו. האם זה עוזר לו?
27.04.2011 • 00:00

מירלה יקרה,
לך יש דעה מסויימת על הבן שלך, שלא בהכרח תואמת את דעתו על עצמו. יכול להיות שהוא יודע יותר טוב ממך מה מתאים לו. כך או כך, משום מה לא את ולא בני משפחתך סומכים על שיקול דעתו, וזה מה שהוא יבין אם תגידו לו משהו בעניין הזה. זה לא יוסיף לבטחון העצמי שלו, ובלשון המעטה. ובכלל, האם יכול להיות שהבחור דווקא שקול, שהוא יודע מה נכון לו קצת טוב מכם, ושהוא בחור אינליגנטי שיודע מה נכון לו? מה גם שהוא מכיר אותה קצת יותר טוב מכם, ובודאי שאת עצמו.הוא מתנסה, וסביר להניח שעוד יתנסה. כך לומדים. אם לא טוב לו, הוא יידע, ויהיה לו קל יותר אם תהיו שם לתמוך בו ובהחלטותיו, יותר מאשר אם תהיו נגד. אתם עלולים לדחוף אותו לראות אתכם ככאלה שלא סומכים עליו (ובצדק!), ולחפש דרך עצמאית בלעדיכם. החרדות שלך (שלך!) כבר לוקחות אותו לחתונה. והוא רק התחיל ליצור קשר!ככל שתאהבו אותו יותר וככל שתראו לו שאתם סומכים עליו, כך הבטחון העצמי הגובר שלו ינחה אותו נכון יותר בדרכו (בדרכו, לא בדרככם). השאלה היא אם אתם מסוגלים לזה...

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083