הורים של חמותי - פתרון ביניים
אנה
הורים
⌄
היי,אנחנו נשואים טריים ויש לנו תינוק בן כמה חודשים,אנחנו גרים קרוב יחסית להורים שלי, וההורים של בעלי נמצאים במרחק של כשעה וחצי נסיעה מאיתנו וללא רכב, אך באים אלינו קבוע פעם בשבוע בתחבורה ציבורית.בעלי קשור מאוד להורים שלו, בין השאר בגלל היותו בן יחיד.בזמן האחרון הוא רוצה יותר ויותר שההורים שלו יבואו לישון אצלינו, משיקולי נוחות של נסיעות וכו', למרות שאני מחבבת את ההורים שלו, ומסתדרת איתם אני מרגישה שזה מעיק עלי, ופוגע באינטימיות של המשפחה, ובפרטיות שלי. בפעם האחרונה שאמרתי את זה לבעלי, עוד לפני הלידה, כי דיברנו על זה, הוא נורא נפגע והתבאס והרגיש שהוא מקריב שהוא גר קרוב יותר להורים שלי ואני לא מקריבה בשבילו,מה עושים במצב כזה?
ד"ר אורן חסון
כששניכם צודקים בעניין ההורים שלו
⌄
אנה יקרה,
זה מצב שבו שניכם צודקים, ולכל אחד מתאים פיתרון אחר. מה שמביא אולי לפתרון שצריך להיות פתרון ביניים. לא כתבת כל כמה זמן הוא רוצה שהם יבואו. האם תוכלי להתמודד עם פעם בחודש? בשלושה שבועות? בחודש וחצי? מהי מידת אורך הרוח שלך? ואם הם יבואו לישון אצלכם, ואין לי ספק שזה יפגע לך רבות בתחושת הפרטיות וה"בית" שלך, אולי כדאי שתחשבי על "יציאות" שיתנו לך לא פיצוי כמו רווחה נפשית. סוג של הפסקות. בין אם תוכלי לנצל את הזמן הזה שהם שם, כדי לצאת לזמן מה לחברות, או להורים שלך, או לטייל עם עצמך בחוץ (עם או בלי הילד, אבל לבדך), ובתנאי שתהיי מנומסת מספיק כדי להספיק להיות גם איתם. במילים אחרות - חפשו את האיזונים המתאימים, ואת הרווחה הנפשית המתאימה, ואולי גם את ה"פיצויים" המתאימים שיספקו ת שניכם.