הורים מופרדים: טיפים להזמנת האם

תאריך פנייה: 22.11.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רחל
לא בוחרים משפחה...
22.11.2005 • 05:59

אני לא יודעת איך לנסח את הבעיה שלי,קוראים לזה "צרות של עשירים".אני בת 30, אבי כבן 50. אדם טוב שתמיד דאג לי וימשיך לדאוג לי בעתיד,הוא אוהב אותי בדרכו שלו, דבר שמתבטא בעיקר דרך הכסף.אני מעריכה את זה ויודעת שלא לכולם יש הורים שדואגים להם.אבל אני פשוט לא יכולה לסבול אותו, מבחינת האופי שלו.הוא אדם "כבד", גלותי (למרות שהגיע לארץ בגיל בי"ס יסודי)בעל דעות קיצוניות בכל נושא, נוטה לווכחנות, פשוט לא הטיפוס שהייתי בוחרתבתור חבר, מכר או סתם מישהו לדבר איתו.הקושי שלי הוא בקשר היומיומי שנוצר בינינו בשל הרצון שלי להיות קרובה לאימי.אחרת הייתי מתקשרת מידי פעם ומשלימה עם המצב.אבל אנחנו גרים באותה העיר, ואני מצפה לילד, דבר שיהדק עוד יותר את הקשרבינינו. זה משליך גם על מפגשים משפחתיים שבהם אני חסרת סבלנות, ודי "סובלת".מגיל מאוד קטן קשה לי איתו אבל השלמתי עם המצב במשך 30 שנה.אני יודעת שאין פתרון אחר, אבל מעניין אותי לדעת מה אתה חושב על זהוהאמת שגם להוציא את זה החוצה בצורת כתיבה, קצת עוזר..עד המפגש הבא.תודה.

ד"ר אורן חסון
הפרדה בין ההורים
23.11.2005 • 10:41

רחל יקרה,
אביך בן 50. זה אומר שהוא עובד, עסוק, ושיש לו עולם משלו. נסי לנצל את זה כדי להזמין אליך הביתה את אמך בלבד, ובעיקר בזמנים שהוא עסוק יותר. הם לא חייבים להיות בכל רגע ביחד. כלומר, תגיעי לשם פחות, ותזמיני אותה יותר, ותשתדלי שזה לא יבלוט יותר מדי. חפשי סיבות נשיות להזמנה שלה: עזרה לך, טיפול בתינוק, קניות וכדומה.ואני יודע שזה פתרון חלקי. לא שונה בהרבה מהוצאת קיטור מדי פעם...

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083