התמודדות עם לחץ בזוגיות

תאריך פנייה: 28.11.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
בת 24
פרידה.. מה הלאה?
28.11.2011 • 19:24

שלום
דר' אורן,אני כותבת כי אני נמצאת במשבר אחרי פרידה. כתבתי לך כאן כבר לפני חודש בערך, על זוגיות בת שנה שנמצאת בתקופה לא טובה כי הרגשתי שאני לא יודעת מה המניעים של בן זוגי להיות איתי (בעקבות כך שהוא כבר לא יוזם מפגשים ולא נשאר לישון).חלק רציני מהבעיות בקשר היה חוסר הפתיחות שלו כלפיי. ניכר כי הדבר השתנה מאוד לאחר סדנא שהשתתף בה.אתמול שטחתי שוב את ההרגשה שלי לפניו, לפיה אני מרגישה לבד בקשר ולא יודעת ממה הריחוק שלו, שלא היה קיים לפני מס' חודשים, נובע. אמרתי שאני לא יכולה להמשיך ככה ושיברר עם עצמו למה הוא איתי. הוא הסכים (לאחר הכחשות רבות שיש משהו "מעבר") ולאחר מספר שעות הוא הגיע כדי שניפרד. הוא טוען שהוא פשוט "לא שם" ושהוא לא מצליח להחזיר את עצמו לקשר ושזה אולי נובע (לא תלוש מהמציאות) מכך שבכל החודשים האחרונים הייתי עסוקה בלהאשים אותו בהכל ולהעביר עליו ביקורת במקום לתמוך. שהוא יודע שזה טעות להפרד אבל אין לו מוטיבציה להמשיך להלחם יותר, שכבר כמה חודשים הוא מרגיש שהוא "מזייף". הוא אמר שהוא אוהב אותי אבל בכל זאת מרגיש שזה לא מספיק בשביל שהוא ירצה להיות איתי בקשר זוגי.קיבלתי את זה מאוד קשה וביקשתי הזדמנות נוספת לעבוד על הדברים, הוא סירב בטענה ש"הוא לא יכול, נגמר לו הכח".אני אוהבת אותו מאוד ויודעת שאנחנו מתאימים, אני רוצה לחזור אליו מאוד אבל פוחדת להכניס את עצמי לכלא של תקוות שווא.. זה הרגיש כאילו הוא חושש לסגור את האפשרות של "אולי בעתיד נחזור" וכן העלה את זה כאופציה מרומזת..מצד שני, אולי זה סתם פחד רגעי מצידו לבצע פרידה בלתי הפיכה והוא לא באמת מתכוון לזה..אני לא מצליחה להתמודד נכון לעכשיו, עם הכאב על שאיבדתי אותו. אני מתחילה בעוד שבוע סדנא שתעזור לי להתמודד עם המשבר וגם תעזור לי לשפר את ההתנהלות ההרסנית שאני נוקטת בה בקשרים..מה לדעתך אני צריכה לעשות, האם ליצור קשר לאחר הסדנא ולהעלות את האופציה שנחזור, כשיש לי כלים לבנות קשר בריא יותר (הוא גם עשה את הסדנא הזאת לפני שבועות בודדים והיא עזרה לו מאוד), או שאולי לנסות לשכח ולהמשיך הלאה.. מה לדעתך הסיכוי שזה משהו שניתן להחיות?

ד"ר אורן חסון
איזון בין חרדות להקרנת לחץ החוצה
30.11.2011 • 01:11

בת 24 יקרה,
אני הרי לא יכול לדעת מה הסיכוי שזה יעבוד אם תנסי שוב. אני רק יודע שאם לא תנסי, אז הדרך היחידה שבה זה יעבוד, היא לחכות שהוא ינסה.נראה לי שאת צריכה בעיקר ללמוד להפחית את עצמת הלחץ שלך, שזה אומר בעיקר חרדות - כנראה שאם דברים לא ילכו לפי דרכך ועכשיו, אז הם לא ילכו לעולם. אלא שלפעמים, כאשר מפעילים לחץ, זה לא עובד בגלל הלחץ. לכן יש למצוא את האיזון הנכון בין הדברים, ועזרה חיצונית מקצועית באמת יכולה להועיל. ובכל מקרה, אם הסדנה באמת תועיל לך, קחי בחשבון שהאקס שלך זוכר את התנהגותך מן העבר, ולא בקלות יבין שאת אחרת. יתכן שגם החרדות שלך בנוכחותו יחזרו בקלות רבה יותר למצבן הקודם, כי הרגש נוטה להגיב דומה במצב דומה. ויתכן מאד שבנוכחותו, הרגשות הקודמים שלך יצופו מחדש. אולי באמת יש סיכוי טוב שיהיה לך קל יותר להשלים את השינוי עם בן זוג חדש, שיאפשר לך יותר בקלות להשתנות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083