הורים בחתונה: כמה מעורבות היא נכונה?
יגל
צלקות ילדות שמפריעות להווה
⌄
שלום רב,
אני יודעת שתציע לי ללכת לטיפול אבל עקב עיניין כספי וזמן לא אוכל לממש זאת בזמן הקרוב.אני בחורה כבת 30 מאורסת לגבר מתוק בן 33 , היינו במפגש הורים לפני כשבוע היה נחמד אך הנוכחות של הוריי לא עשו לי טוב לקראת הסוף. הכוונה-הוריי גרושים כעשר שנים , שמרו על יחסים מאד טובים ובריאים ומראים חוזק כשותפים. כשהייתי ילדה קטנה והייתי יוצאת לטיולים תמיד היה קורה משהו ולו קטן איתם שהיה מקלקל לי את הטיול ההרגשה , אני מאד רגישה .יש לי הרבה צלקות מהם, אולי זה נשמע טראומתי בגדול הם הורים מקסימים ושייכים מבין 3 המשפחות למשפחה האכפתית.:(המשפחה האכפתית, המשפחה החמה, המשפחה האוהבת ) אני לא קרובה לאימי רגשית כל כך מילדות אני זוכרת את הסרקזם שלה שמלווה אותי עד היום, גם בלי שתהיה איתי צינית ארשת פניי משתנות כמו הילדה בת 12.בכל אופן דמות הוריי "ביחד" לא עושה לי טוב , אני לקראת חתונה ונוכחותם לא כל כך תורמת לי ועושה לי רע, ממש מחזירה אותי לילדה הקטנה שם , זה לא עושה לי טוב , זה מעיק עליי.לאחר המפגש המשפחתי שהיה נחמד אך הבנתי שאני לא מתחברת להוריי ולא רוצה יותר שיקחו חלק בעשייה שפשוט יבואו כאורחים .אני יודעת שזה נשמע עצוב אך הסיטואציה שלהם כחברים טובים שעומדים ממולי מזכירה לי את ההורים שלא תמיד עשו לי טוב לפני טיול או משהו .כיצד אני יכולה לארגן את החתונה שלי בשקט שלי בנועם, לא רוצה להרגיש אותם יותר מידי, לעומת משפחתו של ארוסי שזוהי משפחה חמה שזה מה שאני צריכה. כשאני מדברת על משפחה חמה זה אומר משפחה לא שופטת, ללא ציניות נשפכת ומגעילה, משהו יותר אנושי שנכון לי.תודה רבה
ד"ר אורן חסון
להזמין את ההורים לחתונה שלך
⌄
יגל יקרה,
בעידן המודרני, צעירים רבים לא מערבים את ההורים שלהם בסידורי החתונה, ועושים את הכל בעצמם. ההורים מוצאים את עצמם אורחים, כמעט לכל דבר – פרט כמובן לתפקידם בטקס. יתכן שזה מה שאת צריכה לעשות, ככל שאפשר. כלומר, לערב אותם כמה שפחות בסידורים ובתכנון, מה שייתן לך את האפשרות לתפוס מהם מרחק, ולהרגיש שהחתונה היא שלך ולא שלהם. ודברי על כך ועל כמה שזה חשוב לך עם בן זוגך. נסו להשתדל שההורים ומשפחתו יהיו גם כן מעורבים פחות, או לפחות להצניע את המעורבות שלהם, כדי למנוע חיכוכים נוספים עם בני משפחתך.ואם זה לא הולך, אז לפחות להבין שזה חלק מתהליך הפרידה שלך מהם, ולקחת הרבה אויר בתהליך עצמו, כדי לשמור על עצמך, ולשמור לעצמך ספייס לאושר שלך בתוך הקליפה של עצמך בעת החתונה, כחלק מתהליך החניכה שלך.