הורדת עומס רגשי בזוגיות
אריאל
חיים ללא זוגיות
⌄
אהלן, כאשר אני נמצא בזוגיות,אוהב ונאהב אני מאושר,בלי קשר למה שקורה
סביבי. הבעיה היא כאשר אני לא נמצא בזוגיות אז הדבר היחיד שאני חושב עליו ומתעסק בו הוא למצוא את.הזוגיות הבא,בצורה אובססיבית ככה שלא אכפת משום דבר אחר. הדבר מפריע לי להנות ולהתקדם בחיים..אשמח לתתגובה ודעה..
ד"ר אורן חסון
להוריד משהו מהמעמסה
⌄
אריאל יקר,
זה לא חריג כלל. אבל השאלה האחרת היא גם מה קורה לך בתחומים אחרים של החיים, ולמה אין לך מטרות מרתקות ומעניינות אחרות, וחברים ועיסוק שמעניינים גם הם, כדי להוריד משהו מהמעמסה הרגשית מהתחום האחד הזה בלבד.
אריאל
להוריד משהו מהמעמסה
⌄
תודה על התגובה..זה לא שאין מטרות אחרות עיסוקים או עניינים פשוט הכל מתגמד לעומת זה, ושיש את זה הכל ורוד, ושאין גם תחומי העניין האחרים נראים אפורים יותר. מה אתה חושב שאני צריך לעשות??
ד"ר אורן חסון
גוונים רבים בין השחור ללבן
⌄
אריאל יקר,
כתבתי לך, שקודם כל, טבעי להרגיש כפי שאתה מרגיש, והשאלה היא רק עד כמה המינון והעוצמות של הפערים משמעותיים ומפריעים לך ביום יום, כאשר אתה לא בזוגיות. אם הרבה, אזי קיימות שתי אפשרויות: האחת, שהמטרות האחרות והעיסוקים האחרים, גם אם קיימים, אינם בעוצמות שאולי יכולות להיות. מה שמחזיר אותי אל תשובתי הקודמת, וקח את זה לא כ"כן" או "לא" אלא לאפשרויות ביניים, כמו "כן, אבל רק קצת" או בכל מינון שזה קיים.האפשרות האחרת היא הראייה שלך את העולם בכלל, ועד כמה משמעותית הנטייה שלך לקחת דברים בשחור-לבן, ולצבוע בהם את כל העולם כאשר משהו טוב או רע קורים. אם זה רק בתחום הזה, אז חזרנו לתשובתי הקודמת. ואם זה קורה לך גם בתחומים אחרים, אז אולי אתה צריך לבחון את תפיסת העולם הזו באופן כללי, של שחור ולבן, ושל טוב ושל רע, ובעיקר של "הכל טוב" או "הכל רע", גם אם הדברים שקורים הם זמניים. ואם צריך, יתכן שטיפול, לזמן מה, יוכל להועיל לך לצבוע גוונים רבים יותר בין השחור ללבן.