הוצאות משותפות בזוגיות

תאריך פנייה: 26.05.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שירי
זוגיות פרק ב' והתנהלות כלכלית
26.05.2010 • 11:51

אני גרושה טרייה, עם שני ילדים. רכשתי את הדירה מהגרוש, וכיום אני מנהלת מערכת יחסים עם רווק.הוא חי בדירה בשכירות, מרוויח לא רע, וגם אני.הילדים אצל הגרוש שלי פעמיים בשבוע, וכול סופשבוע שני.רוב הזמן (חמישה ימים בשבוע) אנחנו נמצאים אצלי בבית, אוכלים, ישנים, ומתנהלים יחד.הבעיה היא הנושא הכלכלי.. אני זאת שמשלמת חשבונות חשמל, מים וכדומה אצלי בדירה (הוא משלם על שלו, וכמעט לא נמצא שם). קניות הייתי עושה לבד עד שהתחלנו לריב על זה כי הרגשתי כבר מנוצלת, ועכשיו אנחנו מנסים להתחלק בזה, למרות שזה לא ממש מסתדר.האם זה לגיטימי לדרוש השתתפות בהוצאות לדירה? השתתפות בקניות? הוא טוען שמכיוון שאני כבר מגיעה בחבילה של מבוגר עם שני ילדים, אז ההשתתפות שלו צריכה להיות פחותה משלי. קצת מציק לו להשתתף בקניות לדברים שהילדים צורכים, כי לא מרגיש שזה הוגן.מבחינתי לגור יחד זה מוקדם מידי, והמצב עכשיו גורם למתיחות בין שנינו...מה עושים במצבים כאלה?תודה מראש.

ד"ר אורן חסון
ממה הוא עשוי?
26.05.2010 • 16:35

שירי יקרה,
את לומדת מה מתאים לו ומה לא מתאים לו. את לומדת עד כמה הוא נדיב, ועד כמה את נלחצת בהבט הכלכלי. הוגן שהוא ישתתף בהוצאות הקשורות אליו, ושאין לו בהם הוצאות כפולות, כלומר, בעיקר אוכל. לגבי היתר, הוא יש לו הוצאות על דירה, גם אם הוא אינו משתמש בה, והוצאות שהן קיימות אצלך ממילא, כמו שכר דירה, כמו ארנונה, אינן קשורות אליו. כל היתר, קשור לנדיבות וללחצים שלכם ושביניכם. זה מלמד אותך משהו, ואולי יום אחד תשתמשי בזה. ואולי, אם תתווכחו על זה פחות, ותרדי מהעניין, הוא יחליט בעצמו להשתתף בהוצאות, או לפצות אותך בדרכים אחרות. אני מציע שתרדי מהעניין ותני לו צ'אנס, וכך תוכלי לראות ממה הוא עשוי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083