האם היא מספיק טובה? מבט פנימי
דראל
פרידה על הפרק
⌄
למה כן?-חסרת בטחון-אומרת דברים טפשיים-בינונית ולא שאפתנית-אין משיכה בינינו-במצבי לחץ היא קורסת, צועקת ומאבדת את העשתונותלמה לא?-היא תמיד תאהב אותי ותמיד תרצה מה שטוב בשבילי ולאנשים שסביבה-דואגת לי ואכפתית.-תהיה סלע כשאני צריך שתהיה.אני אציין שאנו זוג כבר שנתיים אני בן 28 והיא 26 כשאני מסיים תואר בהנדסה והיא עושה לימודי תעודה. היא רואה את העתיד שלנו יחד. עם כל האהבה שלי אליה ושלה אליי יש בי חשש שאולי לא היא, היא זו שאני רוצה..מה השיקולים לדעתך שאני צריך לקחת, האם אהבה גדולה מספיקה?מה עם השאיפות? איך להבין מה חשוב בשבילי?בשיחות שעשינו כבר לפני שנה היא הבינה שאני מצפה שהיא תרצה יותר בשביל הקשר, אך ההתפרצויות נשארו, והבינוניות נשארה ואני לא יודע אם אני צריך להסתכל על הדברים הטובים או שמא לעמוד על מה שאני מצפה מהקשר.תודה רבה ד"ר אורן חסון
ד"ר אורן חסון
מי שהיא, ומי שאתה
⌄
דראל יקר,
מכיוון שסביר להניח שאם תהיה מספיק ביקורתי, אף אשה לא תהיה מושלמת, השאלה היא לא אם היא מספיק טובה או לא, אלא אם היא מספיק טובהבעיניךאו לא. בצד החיובי של דבריך, כתבת שהיא אוהבת אותך ודואגת לה. לא כתבת את רגשותיך כלפיה. כתבת זאת אחר-כך, לא בתוך הרשימה. ואם אתה אוהב אותה, מן הסתם זה לא רק משום שהיא אוהבת אותך, אלא שיש בה עוד דברים שאתה אוהב. לא כתבת מהם. לא כתבת מהם הדברים שאתה מעריך בה פרט לנתינה שלה, ואני בטוח שיש כאלה.הדבר היחיד שאינו ברור לי הוא הסעיף "אין משיכה בינינו". יש זוגות שבהם זה יכול לעבוד, כששניהם בעלי צורך מיני נמוך, ומעדיפים את הצד המעשי, הפרקטי, של החיים המשותפים, והאינטימיות המינית ביניהם אינה צורך משמעותי. גם זה משהו שבו הצורך האישי שלך והצורך האישי שלה נכנסים לתמונה. כך גם דברים אחרים. אתה הוא זה שצריך לדעת הכי טוב מה מוצא חן בעיניך, מה מספיק טוב ומה לא, וגם - מה אתה מעריך כאלטרנטיבות שלך, ואת החששות מהלבד שכרוך בפרידה, ועוד ועוד. רק אתה יודע ומרגיש את כל אלה, ורק אתה תדע להחליט. העובדה שציינת אותה כ"סלע" כשתצטרך, אומרת שאולי אתה לא, ושאתה צריך את זה. וזו דוגמא אחת מרבות קטנות או גדולות שקשורות לא רק למי שהיא, אלא גם למי שאתה. ככל שהחלטה שלך תהיה "סופית" יותר, כלומר, בהשלמה עם עצמך שזה מה שאתה רוצה, כך יהיה לך קל יותר לקבל אותה.