הובלה ביחסים: גמישות, רגישות ובטחון
דוד
חילופי כוחות
⌄
שלום
!אני בן 22 יש לי חברה מזה 4 חודשים בת 20. בכלליות יש לנו זוגיות טובה וקשר עמוק רבוי בשיחות ויש המון עיניין. הבעיה היא שאני מרגיש שיחסי הכוחות השתנו לטובתה, אני לא מחפש אומנם מי "שולט" יותר בקשר, אך אין ספק שאני מרגיש שהשליטה בידה וזה גורם לי למן חוסר נוחות "שהכל תלוי בה" בד"כ. השאלה היא איך משנים את יחס הכוחות? איך הופכים להיות הצד הדומיננטי יותר במערכת יחסים? יש לי ביטחון עצמי גבוה אבל משום מה היא גוברת עלי .. וזה מורגש בהמון דברים כמו מתי נפגשים ולאן יוצאים והרבה דברים כאלה שהיו בשליטה שלי והתהפכו לטובתה.
ד"ר אורן חסון
גמישות, רגישות ובטחון עצמי
⌄
דוד יקר,
אני חושב שמה שקרה לך הוא שהרצון שלה הפך להיות חזק משלך. הסיבה לכך יכולה להיות מאד פשוטה, משום שהיא מצהירה בגלוי מה היא רוצה, ולך זה פחות חשוב. אולי זו הסיבה שבגללה היא זו שמובילה את קצב היחסים ביניכם. אני מניח שלכן אתה מרגיש, לפעמים, שאתה נגרר, ושזה מוריד מערכך בעיניך, ואולי גם בעיניה.אבל אולי זה משהו שקשור לא רק אליה. כלומר, לו היית יודע בכל רגע נתון בדיוק מה אתה רוצה ומצהיר על כך, לא רק ביחסים איתה אלא קודם כל לעצמך, היית אתה מוביל בחיים שלך יותר מאשר החיים מובילים אותך. הקושי הוא שאם תעשה זאת עם החברה שלך, הרצון שלך עלול להתנגש בשלה, והיחסים שביניכם עלולים להיות בלתי נסבלים. לכן, אתה מבין שבעצם יש לסיפור הזה שני שלבים. האחד הוא להיות יותר החלטי, ולדעת מה אתה רוצה ועד כמה, והשני, לדעת עד כמה זה חשוב, ואם אתה מוכן להתעקש או להחליט בשם שניכם. וגם, עד כמה חשוב לך להתעקש כשהיא רוצה משהו הפוך.במילים אחרות: אתה כנראה צודק בזיהוי הבעיה, המתבטאת באי נוחות שלך מהמצב. אלא שהפתרון דורש המון גמישות, רגישות ובטחון עצמי, לדעת מה לרצות ועל מה ומתי גם לוותר.