הוא רוצה ממך להיות אמא? טיפים להתמודדות

תאריך פנייה: 22.01.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ס'
לד'ר אורן חסון
22.01.2011 • 16:06

שלום
ד'ר אורן, שמעתי עליך מחברה שלי ונכנסתי לפורום. פשוט תענוג לקרוא את התשובות שלך. ועכשיו תורי גם לשאול לדעתך..אני רוצה לשתף אותך בבעיה קטנה - אני וחבר שלי גרים ביחד כבר שנה (3 שנים ביחד). טוב לנו מאוד ואנחנו אוהבים מאוד.הבעיה מתחילה בזה שהוא עצמאי וגם לומד לתואר שני. ז"א הוא מאוד מאוד עמוס ויש לו המון דברים להספיק - והכול זה דברים שקשורים למוטיבציה ולכוח רצון שלו - לשבת וללמוד כמו שצריך, לשבת ולעבוד כמו שצריך.אני בן אדם מאוד ממושמע - ואם אני צריכה לעשות משהו אני יושבת ועושה, מנסה למנוע מעצמי הסחות דעת ולהתרכז (הדוגמא הכי טובה זה לימודים - אני לומדת מצויין לבד וסיימתי 2 תארים בהצלחה רבה).לעומת זאת - לבן הזוג שלי מאוד מאוד קשה לשבת ולהתרכז והא כל הזמן מוצא הסחות דעת באמצעות האינטרנט והטלוויזיה, שיחות בפלאפון עם חברים (ובשלל אמצעים שהעולם הטכנולוגי מעניק לנו בימינו..). זה מאוד מפריע לו כי הוא לא מספיק דברים והוא ושנא את עצמו על כך ומשתגע מזה שהוא יכול להיות יום שלם בבית ולא להספיק כמעט כלום. אבל עדיין - הוא ממשיך באותו דפוס התנהגות כבר שנים, למרות שכל פעם הוא משתגע מזה מחדש. (אני יודעת שפעם הוא ניסה ללכת לקואוצ'ר אבל הפסיק מהר מאוד. הוא מאוד מאוד 'סולד' מכל מיני סוגי טיפולים לנפש..- פסיכולוגים וקאוצ'רים ודומיהם. למרות שאני מאוד בעד ובעצמי הלכתי כמה פעמים בחיי לפסיכולוגים).מאוד מפריע לי ועצוב לי עליו שהוא כל כך מתעצבן על עצמו בגלל זה ושהוא ככה מבזבז את הזמן (מפריע לי יותר בגלל שזה באמת מפריע לו. וקשה לי לראות אותו ככה). לפעמים (לעיתים רחוקות יחסית) אני רואה אותו ככה ומעירה לו שייצא מהאתר (למשל YNET ודומיו..) ושיתחיל לעבוד. לפעמים הוא מקבל את זה בסדר (ואולי אפילו יוצא מהאתר) אבל בד"כ אין לו כל כך סבלנות להערות שלי, והוא אומר לי משהו בסגנון: 'בסדר בסדר נו..'. חשוב לי לציין כי הוא כן בן אדם שמסוגל ויודע לקבל ביקורות בד"כ, ואפילו מעוניין בביקורת, בניגוד למרבית האנשים..אני במצב קצת בעייתי - אני לא יודעת אם זה המקום שלי לומר לו ו'לחנך' אותו (כאן המקום לומר גם שהוא גדול ממני בכמה שנים. אני בת 27 והוא בן 31). אבל מצד שני - קשה לי לראות אותו במצב הזה כל פעם, עושה את אותם הטעויות וכועס על עצמו אח"כ, ואני כן מרגישה שאני יכולה לתרום (כי אני בתחום הזה של ניצול זמן נכון וכו' - טובה מאוד), אבל קשה לי לדבר איתו על זה. זה מצב קצת רגיש..האם יש לך הצעה בשבילי איך להתנהג?. בתודה מראש.. ס'.

ד"ר אורן חסון
להיות אמא בשבילו, או לא, זו השאלה.
23.01.2011 • 00:39

ס יקרה,
את צודקת. זה מסובך. האם הוא רוצה עזרה ממך כדי להתגבר על חוסר הקשב שלו, או לא רוצה? אני חושב שהוא רוצה, אולי, לפעמים, שתהיי קצת אמא בשבילו, אבל גם מוכן לכעוס עליך כעל אמא, אם לא בא לו באותו זמן. את לא רוצה את התפקיד הזה. את יכולה לשאול אותו עד כמה הוא רוצה שתדחפי אותו, ועשי לפחות 20 אחוז פחות מזה, כלומר, שלא תגיעי איתו לעימותים. אם הוא מרמז לך לעזוב, עזבי. כי בסופו של דבר, זו צריכה להיות אחריות שלו. אז הוא כועס על עצמו אחר-כך, אז מה? תנחמי אותו. תני לו חיבוק ועידוד, אבל אל תקחי אחריות. בסופו של דבר, יש סיכוי שהוא ילמד מזה באמת לקחת אחריות. בהדרגה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083