התמודדות עם חבר קודם: מה עכשיו?

תאריך פנייה: 22.01.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גילי
שדים מן העבר..
22.01.2011 • 23:09

ד" חסון שלום,לפני כמה שנים במהלך הלימודים במכללה היה לי ידיד מאוד קרוב שנהגנו לבלות רבות אחד עם השני. גם במהלך שעות הלימודים וגם הרבה אחריהן. עם הזמן ובאופן לא כ"כ מודע התחלתי לפתח רגש אליו, וזה תוך כדי שהייתי יוצאת עם בחורים אחרים.בשלב מסויים הוא הכיר מישהי שבאופייה היא קצת מזכירה אותי, והתחיל לפתח איתה מערכת יחסים. כל הזמן הזה נשארנו ידידים אפלטוניים מאוד קרובים.לאחר מכן הוא נפרד ממנה ואז הקשר ביננו אפילו התהדק עוד יותר. יום אחד הידידות ביננו עברה פאסה והתפתחה גם קרבה אינטימית ביננו, היתה לנו שיחה מאוד קרובה התוודא בפניי וסיפר לי מה הוא מרגיש כלפיי ונוצרה אינטימיות רגשית ופיסית מאוד גדולה...לאחר המקרה הזה היו כמה ימים של נתק ביוזמתו ולאחר מכן הוא התקשר אליי לספר לי שהחליט לחזור לחברה הקודמת שלו.באותה התקופה לא כאבה לי הדרך שבה הכל נעשה- אלא כאב לי ש"איבדתי" אותו בבת אחת. אבל עם השנים התחילה לקנן בי עוד ועוד הדרך הפוגעת שבה זה נעשה, ואני לא מצליחה להבין למה הוא פעל ככה. לכאורה על פניו זה נראה מהצד כאילו הוא "ניצל" אותי, אלא שמההיכרות שלי איתו אני מתקשה להאמין בזה כיוון שהיינו ממש קרובים לפני כן במשך תקופה ארוכה. הוא כל הזמן היה לצידי, היינו יוצאים בערבים והוא אפילו היה משלם עליי. אני פשוט לא מצליחה להבין מה בדיוק קרה. אולי אתה תוכל לפרש לי את ההתנהגות הזו?

ד"ר אורן חסון
למה עכשיו?
23.01.2011 • 00:40

גילי יקרה,
את מבינה שיש שתי דרכים להסתכל על כך. האחת היא שהוא "ניצל אותך", והשניה היא ש"עזרת לו", ובשני המקרים המשך המשפט הוא "להתאושש, ולקבל החלטה באשר לחברתו הקודמת". אם את מתקשה להאמין, כי הוא היה חבר שלך, ומשום שהחברות היתה אמיתית בעינייך, סביר שאת צודקת. סביר שהוא לא עשה זאת בכוונת מכוון, אלא יצר איתך את הקשר האינטימי יותר כי זה היה לו נכון באותו זמן, ואת הקשר איתה מחדש, כי גם זה היה לו נכון באותו זמן, ובכל מקרה, אף אחד משני הארועים הללו לא היה, כנראה, מיועד להזיק לך ולהיות על חשבונך במודע. זו היתה פשוט תוצאה של תהליך, ולא תכנון מוקדם.מה שמטריד אותי יותר הוא העובדה שאת נדרשת עכשיו לעבד את כל זה מחדש. כי זה אומר לי שלא מצאת את מקומך. לו היה לך בן זוג שהיית מרוצה ממנו, לא היית ממשיכה לדוש בזה. וכשאת לא מרוצה ממצבך, את מחפשת צמתים חשובים בדרכך שהיו יכולים להביא אותך למקום טוב יותר. גם אם אני יכול להסביר את הצורך הזה כצורך בהבנה טובה יותר של קבלת החלטות שלך, שאולי תוכל לסייע לך לקבל החלטות בהמשך, אני חושב שזה לא יכול להועיל לך כרגע. עבר מספיק זמן, ולא תמצאי דברים חדשים. את צריכה להניח לזה ולהמשיך הלאה, גם אם לא קל, ולחפש דרכים קדימה במקום לחקור דרכים שהיית בהם בעבר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083