הוא רוצה, ומתחרט - מה לעשות?

תאריך פנייה: 24.01.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רחל
קירבה וריחוק
24.01.2012 • 12:18

שלום,
אני ברקע גרושה + 2 בת 25 וגרושה מזה שנה וחצי. לפני חודש התחלתי לצאת עם מישהו מהעבודה בן 26 רווק., למרות הפערים החלטנו ששוה לנסות כי לשנינו היו מחשבות על כך (אנחנו עובדים כשנה ביחד ומתראים בעבודה כ- 3 פעם בחודש- לא משהו רציני) הדייט הראשון היה מעולה!!! ממש חלומי לשנינו וכך גם השני. התקרבנו מאוד והוא הרגיש מאוד טוב ואף שיתף אותי בהודעות יפות כמו: "הלב שלי דופק כשאני רואה אותך" "אני מתגעגע ורוצה להיות איתך" "אני לא מצליח להתרכז וחושב עליך" "אני חולם עלייך" וכו'.... הוא בחור מאוד רציני שמראש לא היה יוצא עם מישהי לסתם, אלא למשהו רציני העניין הוא שהוא יצא עם הרבה בנות כבר (הוא דתי לייט כזה בערך ואני גם) והרבה קשרים הוא גמר. חשוב לי לציין שהוא בחור ממש טוב! מהבחורים האלה שהם מאוד איכותיים ואני ברקע מגירושים שעברתי התעללות נפשית ועדיין סוחבת טראומות מזה. בהמשך הקשר דיי בהתחלה דחפתי אותו למגע אינטימי, שהוא לא היה רגיל לזה וזה היה לו קשה ולי היה מוזר, יש לציין כי אני דווקא נראית טוב מאוד והוא כן נמשך אליי אבל היה לו קשה ובטח שלא שכבנו והרגשתי שזה גם מרחיק אותו קצת. בהמשך הקשר לאחר שיום אחד אחרי שבועיים וחצי בערך הבאתי אותו לראות את המשפחה שלי (הורים ושתי אחים שלי) בקטנה לשתי דקות, כי הוא בא אליי ואני גרה בסמוך להורים ורק רציתי שיגיד שלום, אז במפגש היה לו טוב והוא אמר לי שהיה לו כיף לפגוש אותם ואת הילדים הוא ראה גם ואמר שהם ממש חמודים וכו'... גם תמיד הוא דיבר על זה שזה לא ממש מרתיע אותו ויותר חשוב לו הקשר איתיו גם הוא נכנס לקשר איתי בידיעה מראש על מצבי כי הוא הכיר אותי כבר. לאחר אותה פגישה של המשפחה למחרת הוא דיבר עם חברים אחרים שאמרו לו כמה הוא עושה טעות וכו' ואז הוא שיתף אותי בזה ובתחושות שהוא קצת מבולבל ומאז התחיל הריחוק ממנו. הוא טען שהוא פשוט מרגיש פחות אליי והוא לא יודע להסביר ושזה לא בגלל המורכבות והילדים, ואין לו משהו רע להגיד עליי פשוט הוא הכיר אותי יותר וזה לא מתחבר לו והוא מרגיש פחות אליי וזה היה יכול להיות גם בשיחה בדייט בינינו, שפתאום הוא מרגיש קרוב ובהמשך פתאום רחוק ממני וזה משתנה והיה לי ממש מוזר להבין את השינוי הפתאומי הזה, ניסתי להסביר לו שהיה בינינו חיבור חזק בהתחלה ושחבל לוותר על זה, אז ניסינו עוד קצת אבל זה לא הלך והיה ריחוק. אני לא יודעת מה להרגיש, מזה אומר שפתאום למחרת שהיינו ביחד והיה לנו טוב הוא פתאום התרחק ולא מרגיש את כל מה שהרגיש לפני כן (והוא לא אחד שהרגיש ככה להרבה בנות) אני אפילו אמרתי לו שיש לו איזה בעיה אולי כי ככה קרה לו גם עם קשרים אחרים שפתאום הוא מפסיק להרגיש ומנתק קשר, אבל אצלינו היה חיבור חזק מאוד שלא היה לו בקשרים אחרים. מה לעשות?? האם להרפות ממנו לגמרי או לנסות באיזשהי דרך?? האם יש סיכוי שיש לו בעיה מחסומית או הגיוני כל עניין הקירבה החזקה ואז פתאום ריחוק??תודה וסליחה על האורך...רחל.

ד"ר אורן חסון
כשהוא רוצה, ומתחרט
26.01.2012 • 00:31

רחל יקרה,
הוא אומר לך מה בעיקר את המסקנה הסופית של מה שהוא מרגיש. מנסיוני, צריך יותר לסמוך על המסקנה הסופית מאשר על ההסברים, כי אלה באים כדי "לצאת טוב" (למשל, כי הבטיח לך שלא יפריע לו שיש לך ילדים, ואחר-כך התברר לו שזה מפחיד אותו, ולא נעים לו לומר זאת בשל ה"התחייבות" שלו הראשונית), או כדי שלא לפגוע בך (למשל, לומר לך שאת מתירנית מדי בשבילו, או דוחפת מדי עבורו, או אולי משהו אחר שלא מתאים, והוא לא רוצה לומר כדי שלא לפגוע). אלה דוגמאות. ואולי יש לו בעיה אחרת שהוא לא מספר לך. גם יכול להיות שהוא מושפע מאד על- ידי חברים, או אולי שהם רק חיזקו מחשבה שהיתה בו קודם. לפי דברייך, הוא היה אמביוולנטי מלכתחילה, כלומר שכנראה היו בך דברים שמצאו חן בעיניו, והיו כאלו שלא לגמרי. כך או כך, יש מספיק סיבות לאנשים לא לומר את הסיבות להחלטה להיפרד, מה שנכון עוד יותר בתחילת הקשר, כאשר אינכם מכירים היטב, אבל הם כן אומרים את המסקנה שלהם, כלומר – מה הם רוצים שיקרה. מכיוון שאת רוצה משהו הפוך, את מתקוממת, ובאופן טבעי. לפעמים התעקשות כזו עוזרת. למשל, כאשר הצד השני לא בטוח בכך שאת רוצה אותו, וזה עוזר. או למשל, כאשר הוא קצת חסר ביטחון, והרצון החזק שלך בו עושה לו טוב, ומשפיע עליו כנגד מגרעות שהוא רואה בקשר איתך, וכן הלאה. האפשרויות רבות. אם את מוכנה להשקיע בנסיון להחזיר אותו, ומוכנה גם לאכזבה שתבוא אם זה לא יילך, את יכולה לנסות. לומר לך מה יהיה, אני לא יכול.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083