בגידה ומשבר אמון בזוגיות
עעע
בעייה במערכת היחסים
⌄
שלום,
אני נמצאת במערכת יחסים כבר שנתיים (אני בת 25 והוא בן 27). חשוב לציין כי זמן קצר מאוד אחרי שהתחלתנו את הקשר הוא נפצע קשה בתאונת דרכים ונשאר נכה (ביד). למרות זאת לא חשבתי לרגע לעזוב אותו, אם כבר תהליך השיקום חזק את הקשר ביננו מאוד. לאחר 9 חודשים של זוגיות עברנו לגור ביחד.בתחילת הקשר הוא היה קנאי, היה בודק לי את הטלפון, מתעצבן כאשר הייתי מכירה בחורים חדשים (אפילו עמיתים לעבודה), את התקוםה הזו הצלחנו לעבור (בעיקר בגלל שמעולם לא הייתה לו סיבה לחשד). אני התחלתי גם לבדוק לו את ההודעות והשיחות בטלפון וגיליתי שהוא תמיד מוחק כל הודעה ושיחה לא משנה עם מי ובאיזה נושא.השבוע הלך בן זוגי לחתונה של חבר, אני בחרתי שלא ללכת.הוא חזר בשעה 2 בלילה שיכור כלוט. קמתי, טיפלתי בו ודאגתי שירדם. לאורך כל הזמן הוא לא הפסיק לומר כמה הוא אוהב אותי וכמה אני חשובה לו וכן הלאה... בבוקר הסתכלתי על ההודעות שלו, והיו שם הודעות שהוא שלח למספר לא מוכר, קראתי את ההודעות והוא כתב שם לבחורה כמה שהיא מיוחדת ויפה ומדהימה וכן הלאה... היא לא כתבה דבר רק שלחה סמיילי. באחת ההודעות הוא גם רשם כמה בר מזל החבר שלה...השארתי לו את ההודעות פתוחות, כך שיבין שראיתי וכתבתי לו שקראתי הכל ושהאמון שלי בו נעלם וכי כרגע אנחנו בבעיה גדולה שאני לא יודעת איך לפתור. ויצאתי לעבודה. הוא קרא את דברי וניסה להתקשר (לא עניתי) שלח לי הודעה שהוא לא זוכר מה קרה אתמול אבל הוא יכול להבטיח לי שהוא לא עשה כלום, ושהוא מבין כמה בטח פגע בי לקרוא את הדברים האלו ושהוא מצטער.מצד אד אני רוצה להאמין לו ולסלוח ולחזור הבייתה, אך המצד שני, אם הוא לא זוכר מה היה ולא שלט בעצמו אתמול איך אני יכולה להאמין שבאמת לא קרה כלום??? מה עלי לעשות??? אנא עזור לי
ד"ר אורן חסון
השופטת לומר
⌄
עעע יקרה,
אני מניח שמאז שכתבת את המכתב ועד שתקראי את תשובתי, כבר דיברתם. בכל אופן, העובדה שהוא קודם קינא לך מאד, והלחץ שהוא הפעיל עליך בעבר בנושא זה כנראה מכעיס היום, בדיעבד, עוד יותר, בנוסף לגילוי עצמו. קשה להתגבר על בגידה, וזה לא משנה לצורך העניין הזה עם היתה בגידה פיזית או שהוא רק פתח פתח לאפשרות עתידית כזו. חוסר האמון עדיין קיים. סביר להניח שהוא היה מתחרפן לו היה רואה אצלך בסלולרי הודעות שכאלה מגבר אחר.תני לעצמכם כמה ימים, ובעיקר לעצמך. לראות אם וכמה הוא מוכן ללכת לקראתך, אם ועד כמה את מוכנה לתת לזה לעבור. נסי לחשוב על דברים אחרים, נסי להעביר את היחסים שלכם לפסים חיוביים, ובחני את עצמך. אם לאחר כמה ימים, שבוע, נגיד, תרגישי שעדיין קשה לך, אולי כדאי שתלכו ליעוץ זוגי.שתביני, אני כלל לא מתכוון לומר בזה שאת היא היחידה שצריכה לעבוד על עצמה, ושהטיפול צריך להתמקד בך. כלל וכלל לא. מה שאת מרגישה או תרגישי שייך למכלול של שניכם ולתקשורת ביניכם, ולא רק לך. אבל את תהיי השופטת לומר עד כמה קיים סיכון לזוגיות שלכם, אם לא תלכו ליעוץ זוגי.