הוא מתרחק? טיפים להתמודדות
דנה
מתוסכלת
⌄
שלום
היה לי חבר במשך שנתיים וחצי, אהבנו והיה לנו טוב ביחד. חבר שלי ניפרד ממני כי הוא טוען שזה לא זה.. שהרגש דעך ואהבה היא כבר לא כמו פעם. לא דיברנו זה עם זה במשך חודש ולאחר כחודש חזרנו לדבר ואף ניגשנו מס פעמים. בפגישותינו בילינו ביחד והיה לנו הכי כייף בעולם, רציתי לחזור אליו. כל פעם שאנחנו מדברים על הנושא של לחזור הוא אומר לי שהוא אוהב אותי, שמאד מיתגעגע, שהכי כייף לו בעולם כשהוא איתי, ושהוא יודע שהוא בחיים לא ימצא בחורה כמוני. אך הוא טוען שאין לו את אותה ההתילהבות של פעם ושהוא מת לחזור אלי אבל הוא מפחד לפגוע בי שוב אם יום אחד הוא יתעורר עם עוד ג'וק בראש שהוא רוצה להיפרד, הוא מפחד לעבור שוב את הפרידה הזו כי שנינו ניפגענו ועדיין פגעים נורא כי אנחנן אוהבים זה את זה.מה עושים במצב כזה?ממה כל הרגש הזה שלו נובע?איך ניתן להעלים זאת או שה בלתי אפשרי?
ד"ר אורן חסון
יש לך חיים אחרים, והוא צריך להשתלב
⌄
דנה יקרה,
עושה רושם שהוא כבר נמצא בסיפור אחר, ושטוב לו איתך רק כל עוד אין לו משהו אחר. יותר מזה, שהוא מצפה שיהיה לו משהו אחר. אולי טוב לו איתך עכשיו, אבל רק כעניין שהוא נכון לעכשיו, לרגע ולמקום. כי עושה רושם שהוא רק מכין אותך לאפשרות שהוא יעזוב שוב, ושלא תוכלי לבוא אליו בטענות, שלא אמר לך את זה קודם. ולצערי, אני חושש שאולי אין הרבה שאת יכולה לעשות. סביר (ואין לי ודאות) שזה קורה כאשר הוא החליט שהוא רוצה משהו אחר, או מישהי אחרת, שזה יכול להיות מישהי מסויימת אחרת, או מישהי שנראית/מתנהגת/חושבת/מרגישה אחרת. את יכולה לנסות, ולהיות טובה אליו, אם את רוצה, ולתת לזה צ'אנס מחודש, ולו רק כדי שירגיש ש"כדאי" לו להיות איתך (ואולי זה ישנה את דעתו). כל זה בתנאי שתצליחי להדחיק את האפשרות שהוא יעזוב, כדי שמחשבה זו לא תשפיע על היחסים שלך איתו, ובתנאי שתדעי שאולי זה יכאב מאד אחר-כך. ואם לא, התרחקי, והתחילי לתכנן את חייך בלעדיו.מצד שני, במצבך, יכול להיות שכדאי לך לעשות בדיוק הפוך: להתקדם שני צעדים קדימה ואחד אחורה. להראות שאת רוצה אותו, אבל לא בכל מחיר. להקטין את מינון הטלפונים אליו, להחזיר טלפונים אחרי 5 או 8 שעות, ולא מייד כמו שאת עושה היום, ושיזיע קצת אם הוא רוצה להתקרב אליך. כי הרי יש לך חיים אחרים גם, שהוא צריך להשתלב בהם. יכול בהחלט להיות שזה יגרום לו לרצות יותר. אם את יודעת לעשות את זה (וכמה שזה קשה כשאת רוצה אותו מאד, וכשאת פוחדת להפסיד אותו וחסרת בטחון!), יכול להיות שזה יועיל יותר מהאסטרטגיה של "להיות הכי טובה אליו שאפשר" (ואפשר לשלב בין השתיים), ובכל מקרה, את צריכה לשמור על הכבוד העצמי שלך. אסור לך לתת לו לחשוב שאת מובנה מאליה, ולהבין שתמיד תרצי להיות איתו, בכל תנאי.