הוא מתפשר או לא אוהב? טיפים לזוגיות
shiran
משבר בזוגיות
⌄
אני בת 24 ויש לי חבר בן 32 אנחנו 9 חודשים ביחד ואני גרה אצלו.אנחנו רבים המון, בעיקר בגללי אני כל הזמן מנסה לעצב אותו לפי איך שאני גדלתי וחונכתי ,הוא מאוד שונה ממני החינוך שהוא קיבל והחינוך שאני קיבלתי מאוד שונים זה מזה..תמיד שאנחנו מקיימים יחסי מין זה אך ורק ביוזמתי לפעמים אני תוהה אם הוא בכלל נמשך אליי או שזה מחוסר אהבה וחשק (יש לציין שאני נראית ממש טוב )ועוד קשה לו להתבטא ולהגיד לי שהוא אוהב אותי והוא מבחינתו אומר שאין צורך להגיד את זה כל הזמן כל עוד אני מרגישה את זה זה מאוד מפריע לי ואני לא מוכנה לקבל את זה!לפעמים אני חושבת שבגלל שהוא בן 32 והוא לא מצא מישהי עד לפני ואני באה ממשפחה טובה , מבוססת אז הוא סוג של מתפשר אך הוא לא באמת אוהב .אני כל הזמן חושבת על לחתוך את הקשר כי אני באמת לא מרגישה אהבה מהצד השני אבל קשה לי כי אני ממש אוהבת.. כל הזמן שאנחנו עושים שיחות ביננו אז הוא אומר לי נראה לך שההית גרה פה וישנה יום יום איתי אם לא הייתי אוהב אותך אבל זה לא נקלט לי שאני אוהבת אז אני יכולה לצעוק את זה בפני כולם ולהפגין זאת..מה עליי לעשות
ד"ר אורן חסון
מתפשר, או אולי כך הוא אוהב?
⌄
שירן יקרה,
את כותבת שאולי הוא סוג של מתפשר, אבל לא באמת אוהב. מצד שני, אולי זו הדרך שבה הוא אוהב – בשקט. בלי לצעוק את זה ברחובות, כמוך. ואולי גם המיניות שלו צנועה יותר, ופחות נדרשת כפי שראית אולי אצל גברים אחרים. ואולי הוא מתנגד לעובדה שאת מנסה "לעצב אותו" על פי דרכך. כך או כך... את לא משיגה את מה שאת רוצה, ונשארת מאוכזבת. לכן, חשבי על זה לרגע: אם הוא, כפי שהוא, מספיק טוב לך גם אם לא מושלם, הנמיכי ציפיות ויהיה לך קל יותר. גם הוא יהיה טוב יותר כאשר את תפגיני פחות את האכזבה שלך. ובמשך הזמן, בהדרגה, אולי יוכל להתאים את עצמו אליך טוב יותר גם אם לא באופן מושלם.אלא שאני חושש שמה שמפריע לך הוא חוסר הביטחון. העובדה שאת לא רואה בו את העוצמות שהיית רוצה שיפגין, מכניסה אותך לפחדים שהוא לא אוהב אותך, וזה מאיים עליך. נסי ללמוד אותו. אל תצפי שיהיה כמוך, שירגיש כמוך ושיפגין את רגשותיו כמוך, כי ככל הנראה הוא לא יודע לעשות זאת. נסי לראות את העולם לפי קנה המידה הרגשי שלו. עד שלא תלמדי אותו ותביני אותו, ועד שלא תפסיקי להיכנע לאכזבות ולפחדים שלך, לא תוכלי להיות בטוחה. אם תהיי פתוחה יותר ללמוד אותו, תוכלי להבין מה הוא באמת מרגיש כלפייך.