איך לדעת אם הוא בוגד? סימנים וטיפים

תאריך פנייה: 12.05.2011 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
עינבי
זוגיות
12.05.2011 • 13:21

שלום רב,
אני פונה אלייך לייעוץ: יש לי חבר ואנחנו יוצאים קרוב ל-3 שנים. הזוגיות שלנו יציבה, אני מרגישה שהוא אוהב אותי ואני אותו הכול בסדר. אך על דבר אחד לאחרונה אנחנו לא מפסיקים להתווכח עליו ולריב. יש לו חברים טובים וביניהם ידידה משותפת הוא בקשר טוב איתה. הם מסתמסים באמצע הלילה וכל דבר שהיא עושה היא מעדכנת אותו, כולל לאיזה דייטים יוצאת ולאן בדיוק. מתקשרים אחד לשני הרבה. נכון שהם מכירים הרבה שנים אבל עדיין זה מפריע לי כי אני רואה גם כל מיני דברים קטנים מעבר לזה. וכשאני מדברת איתו על זה הוא מתעצבן ואומר לי שאין ביניהם כלום שאוהב אותה אהבת אחות ותו לא. ואם איני נותנת בו אמון ולא מתאים לי אז אני יכולה ללכת כי את החברים שלי אני לא עוזב. וגם לא מכחיש שהחברים שלו הם במקום הראשון אצלו. וחתונה שלנו לא יכולה להתקיים עד שהיחס שלי לחבריו לא ישתנה. כי מן הסתם הבחורה תמיד נימצאת בחבורה לכן זה היחס. אני לא יודעת מה לעשות ולעזוב אותו הוא יודע שלא אעזוב כי אוהבת אותו מאוד. מה לעשות עיזור לי בבקשה. איך להתמודד הלאה עם העניין? איך לדעת אם לא בוגד בי? תודה רבה.

ד"ר אורן חסון
איך יודעים אם הוא בוגד?
15.05.2011 • 00:24

עינבי יקרה,
לצערי, כנראה שלא תוכלי לדעת מבלי לעקוב אחריו. לא שזה מומלץ, אבל לפעמים זו הדרך היחידהלדעת. מצד שני, מתוך ההכרות שלך איתו, תוכלי לשער במידה כלשהי של הסתברות, מה באמת קורה. הפחדים שלך, והחרדות שלך עלולים לגרום לך להיות מוטה ולחשוב שמשהו נוסף קורה גם אם זה לא המצב.אלא שכנראה לא זו הבעייה. הבעייה היא התקשורת ביניכם. הגעתם לרמה כזו של ויכוחים והצבת גבולות עד שהוא לא מוכן לקבל את הפגיעה שלך. יותר מזה, הוא הקצין את זה עד לנקודה הכואבת ביותר, של ההתנייה של החתונה בכך שתרדי מהסיפור. מצד שני, ייתכן שבמקביל גם את הקצנת את האמירות והתנאים שלך. אולי לא בגלל הקינאה שלך כמו בגלל שאיבדת את הבטחון, ונפגעת.אני מציע לך לקרוא את המאמר שכתבתי ל-Ynetלפני זמן מה על הקינאה, ובעיקר את סופו, על דרך הטיפול בה. וזה משהו שהוא לא רק שלך, כי רצוי ששניכם תקחו בזה חלק.http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4045086,00.html

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
עינבי
איך יודעים אם הוא בוגד?
15.05.2011 • 09:28

בוקר טוב,תודה רבה ד"ר.חשבתי על האופצייה לעקוב אחריו אבל בשנית חשבתי לא אפול כל כך נמוך. לא אגיע למצב הזה. והקנאה זה רק בגלל הידידה שלו. כל שאר הקשר שלנו די בסדר. למרות שלנסה כל הזמן לשנות אותי ואת האופי שלי. הוא אדם שקשה לי איתו ולא רק לי אלא גם לכל מי שנימצא סיבובו חוץ מהחברים כמובן שמוצאים איתו שפה משותפת. אינו חושב גם להתחתן איך שמדברת על חתונה משנה נושא אני מתחילה לכעוס ולהתעצבן. אולי בכלל לא אוהב אותי? אז שואלת את עצמי למה הוא איתי כבר שנה שלישית. לא יודעת מה לעשות עם עצמי ד"ר. האם כדאי שאתרחק ממנו שאתן לו ללכת אולי אז יחזור אליי. מה לעשות מה אתה מייעץ?ואת המאמר כמובן אקרא שוב תודה רבה.

ד"ר אורן חסון
איך לשפר את מה שיש? אם בכלל.
15.05.2011 • 22:55

עינבי יקרה,
אם הוא אדם קשה, הסיכוי שיחזור אליך אם תתרחקי ממנו הוא ממש לא משהו. במסגרת של הפורום לא אוכל לסייע לך יותר מעבר למה שכתבתי לך, אבל אני מציע לך לקרוא כמה פעמים הן את תשובתי הקודמת והן את המאמר, כי התשובות שלך נמצאות שם. לא לשאלה אם להיות איתו או להיפרד, אלא לשאלה מה אפשר לעשות כדי לשפר את מה שיש.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
עינבי
איך לשפר את מה שיש? אם בכלל.
16.05.2011 • 09:13

ד"ר היקר
!תודה רבה על הכול.מקווה להתגבר על זה ולנסות לעשות לפי המאמר או משהו כדי לשפר את זה.יום טוב!