עוררות מינית ומשיכה: מה נכון?
ימית
פורנו
⌄
שלום רב,
מה שלומך? מחזקת את נוכחותך בפורום זה ,בטוחה שזה עוזר ומדריך המון נפשות.אני יוצאת עם מישהו כשנה כבר. יש לנו סקס מדהים.הוא סיפר לי /שיתף שהוא רואה מידי פעם פורנו בטי וי .אני ליברלית בראש ולרגע אין לי בעיה (נראה לי) לשבת לראות איתו - כי זה יכול לשפר לנו את חי המין.לא יודעת איפשהו התחלתי לחשוב על זה יותר מידי כי זה אומר שהוא חושק בגוף של אישה אחרת .זה פוגע בי איפשהו ואני מנסה להבין מה אני מרגישה והיכן זה מזיז אותי.לאחר מכן ששכבתי איתו לא הייתי שם ,אמרתי לעצמי הוא יצרי ומיני, זאת לא אני שמושכת אותו. פתאום חשתי שאיבדתי את הכוח האישי שלי אליו וזו לא אני שמושכת אותו אלא הוא מיני והעובדה שהוא אוהב את הפורנו אז העיקר סקס .האם אני טועה באיך שאני מנתחת את זה .פתאום זהפוגם לי במישכה שלי אליו והסקס מבחינתי זה פורקן למה שהפליבוי ממלא אותו.אני כבר לא יודעת מה לחשוב, נראה לי שעדיף להיות לבד מאשר לאכול סרטים כאלו שפוגמים בהרגשה
ד"ר אורן חסון
עוררות מינית או משיכה?
⌄
ימית יקרה,
אם תרצי כבן זוג גבר שעירום של אשה אחרת אינו מעורר אותו, תצטרכי אולי להישאר לבדך, כי אין דבר כזה. את מבלבלת בין עוררות מינית לבין רגש, כי אינך מקבלת שגברים מוכנים לסקס, ובודאי לעוררות מינית גם ללא רגש. זו אמנם הכללה, אבל כך הם גברים (ואני לא בטוח לגמרי שתהיי כנה עם עצמך אם תגידי שלך מעולם לא קרה שהרגשת עוררות מינית כלפי גבר, או צילום של גבר בעירום, גם אם לא היית מאוהבת בו). זה לא אומר שיממשו זאת. זה כבר סיפור אחר. וגם פורנו הוא סיפור אחר – יש בו עוררות מינית יותר מאשר משיכה. גברים רבים, כמו גם נשים לא מעטות, משתמשים בפורנו כדי להשיג את אותה עוררות מינית. כמעט כל הגברים מאוננים, גם כשהם נשואים, כי הצורך בפורקן מיני הוא עז. האם את חושבת שהם עושים זאת כשהם חושבים על ג'ירפות באפריקה? – זה פשוט לא עובד כך. אבל זה לא אומר שגברים לא מרגישים טוב עוד יותר כאשר הרגש מעורב, והם מאוהבים בבת זוגם. כך שההשלכה שעשית מדבר אחד לאחר, אינה נכונה. אתם עושים בודאי עוד דברים, ואני בטוח שאם אתם שנה ביחד, הוא אוהב לעשות אותם איתך כי טוב לו איתך.ואז נשארת השאלה, אם זה המצב אז איך את מתמודדת עם זה? ראשית, הייתי ממליץ לך לדבר איתו על זה. אתם כבר שנה ביחד, המיניות שלכם טובה, והאפשרויות הן או שתחליטי שאת מעדיפה שלא לדעת, כי אז יהיה לך קל יותר להתעלם ולקבל אותו (ולומר לו: טוב, אל תגיד לי, זה לא עושה לי טוב), או להפך – לדבר על זה. להבין למה זה עושה לו את זה, ולמה הוא לא יכול בלי? האם את מסוגלת לזה? לא יודע, תלוי בחרדות שלך. האם זה אמור להועיל? בעיקרון כן, כי פוחדים פחות מהידוע מאשר מהבלתי נודע. אבל זה לא אומר שזה בהכרח מתאים לך. את צריכה לבחור את דרכך לא עם בן הזוג הזה, אלא את דרכך לחיים. סטטיסטית - כמעט בודאות עם כל גבר שתהיי.
אנה
אני קצת מבולבלת...
⌄
דמיינתי או שלפני זמן מה היתה כאן הודעה שתתאפשר גם תגובות של גולשים להודעות?מה היה לא בסדר בתשובה שלי לימית שהיא נמחקה??
אלי
אני קצת מבולבלת...
⌄
גם אני לא מבינה את זה, גם את ההודעות שלי הלא מזיקות בכלל ללא פגיעה ושום דבר מחקו. ומה הקטע לאפשר כתיבת הודעות לאחר 3 או כמה שזה לא היה ימים? מי כבר יראה אותן אז? מה הפואנטה בלחסום תקשורת אישית, כל עוד זה לא פוגע.
ד"ר אורן חסון
הסבר לגבי אפשרות תגובה (1)
⌄
אמנם זה היה די מזמן, וזה היה נסיון שהגולשים באתר לא ניסו לבחון אותו, ולכן לא חזרתי עליו. אלא שבכל מקרה, היו לאותה הצעה גם מגבלות שלא זכרת. את מוזמנת לקרוא מחדש את ההודעה מאז:http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3343485
ד"ר אורן חסון
הסבר לגבי אפשרות תגובה (2)
⌄
אלי יקרה,
בעיקרון: כי זה פוגע באפשרות שלי לענות כפי שצריך. לכן גם מראש נפסלה האפשרות הזו בפורומים של סטארמד בכלל. זו שאלה שעולה אחת לזמן מה, ולכן אני מעביר אותך לתשובה קודמת שלי בנושא זה:http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3284907