הוא מתלבט את כואבת
לירון
המשך הודעה מה-24/1 הפסקת קשר
⌄
אורן שלום רב,כבר עברו 10 ימים של הפסקה ביני לבין חברי ואני עדיין מבולבלת וכואבת,מתנדנדת בין תחושות של בלבול,כאב,תקווה ואכזבה. כעת החלטנו גם לנתק את הקשר הטלפוני לתקופה הזאת כי חבר שלי משתף אותי בבילבולים שלו ומעביר אותי תחושות מאד קשות כאשר הוא מתנהג כאילו אני החבר שלו וזה ממש עושה לי רע. ביקשתי ממנו שלא נדבר יותר עד "ההחלטה".השאלה שלי היא כזו- הוא יודע ובטוח שהוא אוהב אותי. זאת לא הבעיה. הוא פשוט מרגיש שהוא לא סגור אם אני האחת בשבילו ולא יודע כיצד הוא יצליח להגיע להחלטה הזאת. הוא חושב שהוא חייב ללכת לפי שיקולי היגיון ולא רוצה ללב להשפיע עליו. ואני לא מבינה - הכיצד אפשר?? הרי באם הוא לא נותן לאהבה משקל בהחלטה שלו אין סיכוי לחזרה.אני ממש לא יודעת מה לעשות כבר כי אני יודעת כמה הוא אוהב אותי. הוא פשוט מבולבל מכל הנושא של להתבגר ולעבור שלב בלי לנסות עוד קשרים אחרים.הוא לא מבין כמה זו טעות לוותר על אהבה.האם אתה גם חושב כמוני שאהבה מנצחת הכל?תודה על כל העזרה,לירון.
ד"ר אורן חסון
הוא מתלבט, ואת כואבת ולא מבינה.
⌄
לירון יקרה,
למרבה הצער, אהבה לא מנצחת הכל. אני בטוח שאם תשבי לרגע, תצליחי לעשות רשימה של דברים שהאהבה לא מצליחה לנצח. למרבה השמחה גם, האהבה לא מנצחת הכל. בעיקר כאשר היא אובססיבית, והצד השני לא מעוניין.אבל אני יכול להרגיע אותך בדבר אחד לפחות. גם אם החבר שלך אומר לך שהוא מחפש שיקולים "הגיוניים" בלבד, הרי עושה רושם שהשיקולים שלו הם רגשיים בלבד. אלא שאלה כוללים גם את מה שהוא מרגיש כלפיך, גם חלומות שיש לו או היו לו באשר למה שהוא רוצה להגשים בחיים, ואולי תקוות שהוא צריך לגנוז אם יתמסר ויתחייב לקשר איתך. כל אלה מוליכים לחרדות מפני מחוייבות, וגם הן אינן בהכרח רציונליות, גם אם יש דיאלוג ביניהן לבין החשיבה הרציונלית. אז האהבה אליך היא חלק מהמכלול שלו שעליו הוא חושב.כבר השבתי לךכאןבאריכות, ויותר מזה לא אוכל לעזור לך במסגרת הפורום. אם את מרגישה שאת זקוקה לסיוע מעמיק יותר, כדי להרגיש שאת מבינה את מה שקורה טוב יותר, וכדי לשקם את עצמך רגשית מחדש, לכי לשיחות עם איש מקצוע.