איזון בחלום הזוגי: הווה ועתיד
נטלי
שינוי בחיים המשפחתיים
⌄
שלום,
אנו זוג בני 34, עם ילדה בת שנתיים, נשואים מספר שנים באושר. אנו מאוד אוהבים.לאחרונה בעלי, הגשים חלום, וקיבל תפקיד ניהולי בעבודתו. כעת הוא אחראי על מספר אנשים שעובדים 24 שעות ביממה.בעלי מגיע בסביבות 20:30 או 21:00, ולעתים יש תורנויות גם בשבתות.גם כשבעלי מגיע הביתה, הוא עייף מאוד ומיד הולך לישון, לאחר שהוא מנסה לתקשר איתי כאשר הוא רובץ מול הטלויזיה, לא על מנת לצפותבטלויזיה אלא עושה מצב שווא (מכוונות טובות וטהורות יש לציין), כאילו הוא רואה מה שאני אוהבת לראות וכך ליצור לכאורה בלבדחברותא. אני בטוחה שהוא לא מתעניין באמת בתכנית שבה אני צופה. ומדובר בשעות הערב, זה לא שאני מכורה לטלויזיה.לציין כי השינוי הקרדינלי והמהותי הוא שבעלי מקבל טלפונים כל הזמן, הוא מסתובב בבית עם הסלולרי ומדבר,לעתים, אינני יודעת האם הוא מדבר אלי או בטלפון, זה ממש בלתי נסבל. כאילו שחיברו לו אזניה לתוך האוזן והוא מדבר כל הזמן.זה קורה גם באמצע ארוחת יום שישי, הארוחה היחידה שלנו במהלך השבוע, הוא קם מהשולחן והולך לשוחח בטלפון, אמנם על עניני עבודה אך זה מרתיח אותי.הוא צריך לקבל דיווח מהעבודה על מה שנעשה שם, וזה כולל גם בשעות הלילה. כלומר 24 שעות ביממה, בעלי משוחח בטלפון.האם זה הגיוני?אתמול, הלכנו לישון בערך בשעה 23:00, אני היתי עיפה מאוד אך בעלי רצה לקיים יחסי מין. למרות עיפותי לא התנגדתי למרות שממש לא התחשק לי.אין לי חשק כאשר אני עייפה. אבל כאמור התחשבתי בו וזרמתי. באמצע העניינים, הטלפון שלו צילצל, הוא ענה ואמר כך:"אני אתקשר עוד 10 דקות טוב? " וסגר.מאותו רגע הוא הזדרז להגיע לפורקנו, גמר, קם ורץ להתקשר והשאיר אותי בחוסר סיפוקי, המומה וכועסת.כעסתי לא עליו באופן אישי, כי אני מצד אחד מבינה שהוא צריך לענות, אלא כעסתי על החיים החדשים שלי, אני רוצה את השקט שהיה קודם, לא מזמן.מה דעתך על כך?
ד"ר אורן חסון
חלום אישי וזוגי: הווה ועתיד.
⌄
נטלי יקרה,
זוגיות היא הצורך לספק חלום זוגי, מבלי להזניח יותר מדי את החלום האישי. במקרה שלכם, החלום האישי שלו (וכלכלית, אולי גם הזוגי, אני לא יודע), השתלט על החלום הזוגי. בטווח המיידי, שניכם משלמים את המחיר. מה קורה הלאה? כמה זמן זה יימשך? האם יש עתיד ברור טוב יותר? אתם צריכים לדבר ביניכם על איזונים, על קידום ועל חלומות, ולראות טוב יותר לאן אתם מתקדמים ומה המחיר, ולבחור את הדרך הזוגית שתתן פשרות באופן הטוב יותר האפשרי, ומתוך כבוד הדדי ונתינה הדדית. על הבסיס הזה, דברו ביניכם. ולצורך זה, זה בסדר ואולי אפילו טוב שתדפיסי את מכתבך ואת תגובתי, כבסיס לשיחה ביניכם על ההווה ועל העתיד.