בעל לא מרוצה מטיפול זוגי
בעל נשוי
התמודדות בזוגיות ,והמתקתה
⌄
צהריים טובים ד"ראנחנו נשואים כשנתיים וחצי ויש לנו ילד אחד .מרבית חיי הנישאוין יותר שואפים לקצה מאשר לפיסגה.החל ממריבות החל מאי כיבוד או ויתור ועד הדבר שכל גבר משתוקק סקס שאין בכלל בכלל ....לאחרונה שמתי לב לתופעה מוזרה שכאשר אני מבקש מאשתי לא לקלל או לזרוק מילים לא יפות ליד הילד היא מאבד שליטה ומתעצבנת ומבקשת שאני לא אחנך אותה ואף זה מגיע למכות שאני מקבל ממנה עקב פקעת העצבים .לעיתים קרובות היא נטלה טיפות הרגעה מרוקח אבל כעת לא . אני מנסה למצוא את הדרך בה לא נריב או נידלק על כל דבר קטן . הדבר המהותי שכן למדתי לא להגיע אליו זה דיבור על הורייה היא נפגעת שאני שואל שאלה הכי תמימה ומיד שמה חומה .אנו נרשמנו לטיפול של יועצת באזור מגורנו ודבר טוב יוצא מזה שיש לנו שעה שלמה לתקשר ביננו ללא מריבות וירידות .אשמח לדעת אם יש כיוון או סיכוי או מומחה כלשהו שצריך ללכת אליו בכדי שיוכל להציב בפנינו כלים לתיקון הדרך .לסיום ,כרגע יש הריון שני בדרך ואני לא מתרגש או מתלהב כאילו משהו כבה בי ואני מקווה שאוכל להתעורר מחדש ולהתלרגש כמו בילד הראשוןתודה ושבת שלום...
ד"ר אורן חסון
מומחה ליעוץ זוגי
⌄
בעל יקר,
האמת היא שאני לא לגמרי מבין את השאלה שלך. אתם הולכים ליעוץ זוגי שמקדם משהו, גם אם הדברים לא "תוקנו", ואתה בכל זאת מחפש מומחה. מעבר למחמאה שאתה אולי נותן לי, הדבר היחיד שאני יכול להבין מכך הוא שאתה לא מאד מרוצה מהיועצת שלכם, אולי כי העניינים זזים לאט מדי בשבילך.אני מציע שתקבע פגישה בנפרד עם היועצת שלכם, וספר לה על החששות שלך, ועל הצרכים שלך, וגם על זה שאתה מרגיש שדברים לא זזים. הקשב למה שהיא אומרת. אם זה נשמע לך הגיוני, המשך את הטיפול איתה וזכור שיעוץ זוגי מחייב סבלנות. לעומת זאת, אם מה שהיא אומרת לך נשמע לך לא סביר ("לא סביר" ו"לא הגיוני", להבדיל ממצב שבו אתה רק חושש שלא תגיע לכל מה שאתה רוצה בזמן הקרוב), רק אז חפש מישהי או מישהו אחרים.
בעל נשוי (תגובה)
מומחה ליעוץ זוגי
⌄
הי תודה על המענה ד"ר חסון .הבעיה הינה מורכבת . היועצת מאפשרת לנו לשטוח דברים בפניה .כל פעם יוצא שאני מעמיד את אשתי בפינה שם והיא בוכה ואומרת שאני עצלן לא עוזר בכלל בבית -כמו שהיא ציפתה ורוצה .העניין שבגינו רציתי את עזרתך הרבה הינה לדעת מה אפשרי לעשות בשבייל שאני אוכל לתקשר עם אשתי בכל נושא ושתהיה הבנה נורמלית ולא להכנס לריב בגלל דבר שאמרתי עם בגין משפחתה או בגין נקיון הבית דברים וכו .לפני החתונה היו מריבות ומהמרות רבות ביננו ואני חששתי שהקשר יוליך לאבדון כפי שקרה לי עד גיל זה . יאמר לזכותה שהיא בחורה בעלת בטחון וידעה בדיוק מה ולאן זה יוביל .(חתונה ,ילדים וכו ) . ד"א זה נישואין שניים שלה.אני לא יודע מה כן נכון לעשות בשביל להחזיר את החיוך הבנה על פנינו שוב.לפי המתרחש נראה כי אין לי כח אלייה יותר , ההריון השני שעומד להגיע לא עושה לי כלום . אני חש מאובן ואדיש ואינני יודע מהו .אשמח להדרכה הכוונה שוב בנושא . מקווה שהסברתי את הנושא והבעייה.מודה לך מראש ושבת שלום .
בעל נשוי (תגובה)
מומחה ליעוץ זוגי -אשמח למענה שוב
⌄
הי תודה על המענה ד"ר חסון .הבעיה הינה מורכבת . היועצת מאפשרת לנו לשטוח דברים בפניה .כל פעם יוצא שאני מעמיד את אשתי בפינה שם והיא בוכה ואומרת שאני עצלן לא עוזר בכלל בבית -כמו שהיא ציפתה ורוצה .העניין שבגינו רציתי את עזרתך הרבה הינה לדעת מה אפשרי לעשות בשבייל שאני אוכל לתקשר עם אשתי בכל נושא ושתהיה הבנה נורמלית ולא להכנס לריב בגלל דבר שאמרתי עם בגין משפחתה או בגין נקיון הבית דברים וכו .לפני החתונה היו מריבות ומהמרות רבות ביננו ואני חששתי שהקשר יוליך לאבדון כפי שקרה לי עד גיל זה . יאמר לזכותה שהיא בחורה בעלת בטחון וידעה בדיוק מה ולאן זה יוביל .(חתונה ,ילדים וכו ) . ד"א זה נישואין שניים שלה.אני לא יודע מה כן נכון לעשות בשביל להחזיר את החיוך הבנה על פנינו שוב.לפי המתרחש נראה כי אין לי כח אלייה יותר , ההריון השני שעומד להגיע לא עושה לי כלום . אני חש מאובן ואדיש ואינני יודע מהו .אשמח להדרכה הכוונה שוב בנושא . מקווה שהסברתי את הנושא והבעייה.מודה לך מראש ושבת שלום .