הוא מרגיש חנוק? מה עושים?

תאריך פנייה: 07.04.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יונית
משברון בזוגיות
07.04.2011 • 15:14

שלום רב,
אני בת 21 חבר שלי בן 23, אנחנו ביחד חצי שנה ואני הקשר הרציני הראשון שלו.שמתי לב בתקופה האחרונה שהוא נותן לי פחות יחס שיש אווירת מתח באוויר התחלנו לריב על שטויות, החלטתי לדבר איתו על זה כי כבר לא יכולתי להמשיך ככה. הוא אמר לי שבגלל שאני החברה הראשונה שלו וזאת הפעם הראשונה שהוא חווה קשר רציני הוא מרגיש קצת חנוק יש לציין שאני לא מגבילה אותו כמעט בכלום הוא יכול לצאת לבד וכו'...כששאלתי אותו מאיזה בחינה חנוק הוא אמר שזה לא קשור אלי, לא משהו שאני עושה פשוט הרגשה כללית שלו, הוא גם אמר שקשה לו עם הויתורים שהוא עושה למען הקשר כששאלתי אותו איזה ויתורים הוא לא ידע להסביר לי ואולי בגלל זה הוא נותן לי פחות יחס.שאלתי אותו אז מה עושים? אמר לי שננסה להתגבר על זה ושהוא כן רוצה להיות איתי שטוב לו איתי...המצב הזה גורם לי להמון תסכול ואני לא יודעת מה לעשות מצד אחד אני אוהבת אותו ואני רוצה להיות איתו מצד שני מאוד קשה לי עם ההתנהגות שלו

ד"ר אורן חסון
מה עושים כשהוא מרגיש "חנוק"?
08.04.2011 • 10:13

יונית יקרה,
ה"חנוק" הזה יכול להיות צורך נמוך משלך להיות עם עוד מישהו כל הזמן. הוא לא רגיל לזה, הוא יותר אינדיבידואליסט ממך, וזקוק יותר להיות עם עצמו, בעיסוקים שלו, עם קריאה, עם לימודים או עם יצירה או סתם לבהות בתקרה – כל מה שהוא רגיל אליו, ויש לו עכשיו פחות. הוא צריך להתרגל לזוגיות שיתופית וצמודה יותר, וזה פשוט לוקח זמן. "סיפוח זוחל" עובד יותר יעיל: ככל שתלחצי אותו פחות, וככל שתתקרבי אליו בהדרגה, וככל שתתאכזבי פחות ותכעסי פחות כשזה לא קורה, אלא תצרי אוירה טובה ביניכם, כך הוא יתרגל לזה יותר. אבל – זה דורש סבלנות מצידך, גם אם קשה. כימאבקעל הזמן שלו יפעל נגדך. יהיה לך קל יותר אם תביני שזה לא נגדך, וזה לא בגלל שהוא לא אוהב אותך, אלא משום שהוא אחר ממך ושהצרכים האישיים שלו שונים משלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083