הוא לא רוצה מספיק? מה עושים?

תאריך פנייה: 08.10.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מסובכת
צריכה עזרה
08.10.2014 • 01:33

היי הסיפור שלי הוא דיי ארוך אני בת 22 התאהבתי בידיד ממש טוב שלי בצבא.. התחלנו לצאת למרות שהוא לא רצה כל כך חברה באותה תקופה. התחלנו בתור קשר פתוח הקשר התחזק והפכנו לחברים.. כעבור חמישה חודשים היה לו שוב קשה והוא העדיף להיפרד בטענה שהוא לא יכול כרגע קשר רציני.. הוא התחיל לצאת עם ידידה משותפת ממש מהר אחרי .. הוא בטענה אמר שהוא איתה כי זה מה שהוא רוצה משהו לא מחייב כעסתי ונפגעתי נורא והחלטנו שאין לנו על מה לדבר עוד.. עכשיו לקראת יום כיפור הוא אמר לי שהוא מצטער שהוא פגע בי ככה ושהוא באמת לא התכוון ופשוט רצה להיות חופשיי באותו הזמן והיא אף פעם לא באמת עמדה על הפרק. ושהוא מצטער שפגע בי ..נפגשנו התנשקנו.. והיה לי פשוט כיף איתו ..הבעיה היא שהוא טס בפברואר לארבעה חודשים לארהב בהם הוא רוצה להיות שוב חופשי. הוא רוצה להיות איתי כרגע ואומר שכשהוא יחזור הוא מקווה שנוכל להיות ביחד.. הוא אמר גם שמצדו שנהיה ידידים כרגע ושכשהוא יחזור אז נראה מה עושים כי כרגע הוא רק רוצה להיות לידי ושכיף לו איתי.. אני יודעת שעדיף לחכות את הזמן הזה ולראות מה יהיה ולא יכול להיות שכל פעם הוא יהיה איתי רק חצי.. אבל אני אוהבת אותו .. אני יודעת גם שהוא לא רוצה שאני אחכה פה כי שנינו לא יודעים מה יהיה באמת כשהוא יחזור .. אבל אני אוהבת אותו אני יודעת שאם אני אהיה איתו עכשיו אני אחכה .. אולי בכל מקרה אני אחכה.. אני לא יודעת.. הוא מתסבך אותי אני אוהבת אותו ורוצה להיות איתו. ואין שום התחייבות שזה יקרה שהוא יחזור .. יש לציין שאת הפרידה אני לקחתי ממש קשה ולא הצלחתי בתקופה הזאת לצאת עם בנים אחרים ככה שאני יודעת שאני אחכה.. אהבה יכולה להחזיק זמן בנפרד? בארץ זרה ? יש מצב כזה שזה יחזור ? או שעדיף פשוט לעזוב את זה מעכשיו?

ד"ר אורן חסון
האם יש שיקול שלא לפגוע בך?
09.10.2014 • 19:33

מסובכת יקרה,
כן, הסתבכת קצת, ואולי הרבה, כי מה שאת מבינה מתוך מה שקורה הוא נכון, ולכן קשה לך:הוא לא רוצה מספיק. האם כי הוא מסובך עם עצמו, ולא יודע מה ירצה בעתיד, או לא רוצה להתחייב ורוצה את החופש להתפרפר - ואולי אפילו עדיין לא רואה את הסוף של זה? האם כי הוא חושב על האופציה אולי להתפרפר בחו"ל לפני שיחליט להתיישב עם בת זוג קבועה, ואולי אפילו איתך, כדי לעשות וי גדול על "התנסויות" ולהמשיך את חייו בשלווה זוגית ובנחת? האם כי הוא לא רואה עצמו מתיישב לזוגיות קבועה בשנים הקרובות? האם כי הוא לא חושב שאת היא בת הזוג שאיתו הוא ירצה לעשות זאת, למרות שאת משלימה לו צורך עכשיו? - האמת היא כנראה אי שם בין כל האפשרויות הללו. שכן גם לו היה חושב על התפרפרות והתנסויות אחרות לפני התמסדות, אבל מצד שני היה מאד חרד ומאד חושש מלסכן את הקשר ביניכם כי הוא כל כך מאוהב בך, ומשוכנע שאת הדבר הטוב ביותר שיקרה לו אי פעם - הוא לא היה אומר את מה שאומר. במקרה הזה סביר גם שלא היה מפסיק את הקשר כדי לצאת עם ידידה משותפת (בעיקר לא עם ידידה משותפת, אם חשוב לו שלא לפגוע בך). האמת היא אי שם בין האפשרויות. האם יש מצב שהוא יחזור אליך אחר-כך, וזו תהיה זוגיות טובה? - א. זה תלוי גם בך, אם תהיה לך השלווה המספקת להיות עם גבר שלקח לו כל כך הרבה זמן להתחייב אליך. ב. בהחלט יש מצב שיחזור, השאלה היא מה הסיכוי. אם הסיכוי הוא של אחוז אחד (כלומר, רק אחד למאה גברים במצב הזה, שמרגישים בדיוק כמוכם, חוזרים), האם זה מספק אותך? ואם הסיכוי הוא של חמישה אחוזים? ועשרה אחוזים? או חמישים אחוזים? את מבינה שזה הימור. את רק צריכה לעשות איזו שהיא הערכה של סבירות, וגם של השאלה אם הזוגיות שהיה אחר-כך, אם תהיה, תוכל להיות יציבה ובטוחה, בנתון כל הארועים שיהיו לפני, ובנתון העובדה שאת מחכה והוא לא, על כל ההשלכות שיהיו לזה אולי גם על יחסי הכוחות שיהיו ביניכם בעתיד. וכן... זה מסובך... וזו החלטה לא פשוטה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083