נסיעה לתאילנד וגירושין - מה לעשות?
אורית
דילמה
⌄
שלום רב
האם החלטה של הבעל לנסוע ללא אשתו לתאילנד בפעם החמישית ברציפות גם כשהיא לא מסכימה זה דבר תקין? האם זו עילה לגירושין?
ד"ר אורן חסון
נסיעה לתאילנד לבד
⌄
אורית יקרה,
אם אני לא טועה, כתבת לי בעבר, לפחות פעם אחת, בעקבות נסיעה קודמת שלו. אני מניח שאת מבינה מה המשמעות של נסיעה לבד לתאילנד, ויתכן מאד שאת צודקת בהבנה הזו. אני מניח שלכן את לא מסכימה, ולכן לדעתך זה לא תקין. אלא שהשאלה אם זו עילה לגרושין היא שאלה סובייקטיבית ואישית שלך, ולא שאלה משפטית. אם הנישואים אחר-כך יהיו בעינייך בלתי נסבלים, זו תהיהבשבילךעילה לגרושים. ואם הם יהיו טובים בעינייך, או מספיק טובים בעינייך למרות זה, אז זו לא תהיה בשבילך עילה לגירושים. ואולי אם הם הנישואים בעינייך הם בלתי נסבלים, אבל את לא חושבת שתסתדרי לבדך ואת נאלצת להישאר עם מה שיש, גם אז, ואולי למרבה הצער, זו לא תהיה עילה מספקת בשבילך, ובתנאים שלך, לגירושים.את צריכה להחליט מה טוב לך, וגם לילדים, בהתחשב בהרבה גורמים שונים הקשורים לקשר ביניכם, ולהחליט החלטות שלך אם את רוצה להישאר במסגרת הנישואים הזו או לא. אם את אומרת לעצמך "עד עכשיו הייתי מוכנה, אבל זה הקש שישבור את גב הגמל",ובאמת מתכוונת לזה, אז אולי כדאי שתגידי לו. כדי שיידע שזו החלטה שלו מה חשוב לו יותר. וכמובן, הוא צריך להאמין לך שאת מתכוונת לזה. אם את לא מתכוונת לזה, מוטב לא לעשות זאת. את יכולה גם להתנות את הגירושים בייעוץ זוגי קודם, כלומר: או נסיעה לתאילנד, ואז גירושים, ואם אתה רוצה להישאר ביחד, אז טיפול זוגי במקום נסיעה לתאילנד, כדי למנוע גירושים, ולשפר את הקשר הזוגי.
אורית
נסיעה לתאילנד לבד
⌄
שלום רב
לצערי בעלי בכל זאת נסע לתאילנד בלעדי. כרגע הוא כדיין שם. בשיחה עמו בזמן שהוא שוהה שם אמרתי לו שאני רוצה טיפול זוגי באופן דחוף כי המצב הזה לא נראה לי. הוא ענה בחיוב. אני מקווה שהוא מתכוון לכך כי במידה ולא החלטתי על גירושין. זו הפעם החמישית שנסע בלעדי לתאילנד ואינו מסכים לנסוע עמי למקומות אחרים בטענה שהמקומות לא מעניינים אותו.
החלטה על גירושין היא מאוד קשה במיוחד לאחר 20 שנות נישואין.
ד"ר אורן חסון
כשחשוב לעשות משהו, יש לעשות אותו
⌄
אורית יקרה,
אם כך, לכו באמת לטיפול. אני מרגיש שאת מאד טעונה בעניין הזה כבר זמן רב, ואולי גם בעניינים אחרים. חשוב שתעשי זאת, אם כך.