הוא לא רוצה התחייבות? מה עושים?
גלי
קשר חדש-ישן
⌄
דר' חסון שלום,התרשמתי מהמחמאות שקיבלת באתר, ורציתי להתייעץ, כי כרגע חסרות לי תשובות וזה אוכל אותי מבפנים.אני בת 30. הכרתי לפני חודש וחצי בחור בפייסבוק, התכתבנו שבועיים, עברנו אחר כך לטלפון והתחלנו לצאת לפני חודש. הפגישה, כמו השלוש שאחריה, היתה מצוינת, היו לנו נושאי שיחה משותפים, כל פגישה נמשכה לפחות 3 שעות. הרגשתי שיש עניין הדדי. הבחור הפגין כלפיי רגש דרך חיבוקים, נשיקות וליטופים. בניגוד לקשרים קודמים, הרגשתי שהבחור מביע מגע פיסי רגשי ולאו דווקא חותר לכיוון מיני. גם בהמשך כשוחחנו על כך, אמר שמעוניין ביחסי מין, אך מחכה לכך שאהיה מוכנה, ובאמת כיבד ולא ניסה ללחוץ בסוגיה הזו. יש לציין כי בפגישה שיתף בתכנים אישיים והרגשתי שהפגישה "זורמת".הבעיה היא שכבר מההתחלה, בין הפגישות הבחור כמעט ולא יזם קשר, היוזמה יותר באה ממני והוא שיתף פעולה.התדירות של הפגישות היתה פעם בשבוע. אחרי הפגישה הרביעית הוא פשוט לא יצר קשר. אחרי כמה ימים התקשרתי ושאלתי אותו אם קרה משהו. אמרתי שכייף לי איתו ושאני לא רוצה לאבד אותו. הוא אמר בתגובה, חמודה ותודה על הכנות.אחרי יומיים הוא התקשר אליי וביקש להגיב על מה שאמרתי. אמר שהוא מרגיש שאנחנו נמצאים במקום שונה מבחינת הרגשות, והוא מרגיש שאני בשלב אחד קדימה ושהוא עדיין לא שם. כן מרגיש שכייף לנו ביחד, אבל רוצה להאט את הקצב. ביקשתי דוגמה לעניין הרגשי והוא ציין את מה שאמרתי ביום שישי. שאלתי אותו מה האופציות שלנו, והוא ציין כאופציה ראשונה את השליטה הרגשית ושאל אם אני אוכל לעשות זאת, כאופציה שנייה הוא ציין בערך סיום של קשר. הוא הדגיש כל הזמן ששם לב שאני רגישה ושהוא לא רוצה שאני אפגע. אמרתי לו שלפעמים להיפגע זה חלקי בלתי נפרד מהקשר. אמרתי לו שאני מתייחסת לעניין כאתגר ורוצה להאט את הקצב.הוא מאוד מצא חן בעיניי ולא רציתי לאבד אותו.הוא שיתף אותי ביוזמתו שביומיים הבאים יש לו ראיונות עבודה וגם אירוע בערב שביניהם.לא יצרתי איתו קשר ימים למרות שהתלבטתי אם לשוחח איתו בקשר לראיון או לשלוח לו הודעת בהצלחה.בסוף נשברתי והתקשרתי אליו אתמול בערב והוא לא חזר אליי עד היום. שוב החלטתי לחכות והיום כבר כתבתי לו הודעה שמשקפת את מה שאני חושבת שקורה - שהוא החליט לסיים את הקשר, שאני מכבדת את זה ומאחלת לו בהצלחה. ת'אמת ניסחתי את זה כך שאפשרתי לו פתח לחדש את הקשר ואני מקווה בכל ליבי שיעשה זאת.אנשים שונים אמרו לי שהוא לא רציני ולא בעניין, ונמאס לי מהתשובה הזאת. אני רוצה להבין יותר לעומק מה קרה בקשר? האם טעיתי במשהו? והאם יש דרך להחזיר אותו אליי?אם זה משנה משהו, עוד פרט חשוב הוא שהוא מגמגם, והדגשתי שזה לא מפריע לי. דבר נוסף הוא מצד אחד אומר על עצמו שהוא חתיך, ומצד שני כשאנחנו שוחחנו בבית קפה הוא לא הישיר אליי מבט בזמן שדיבר (אך גם לא שוטט לצדדים). כשעצר את הדיבור, הרגשתי שהוא מרשה לעצמו יותר להסתכל עליי ולבחון אותי.בבקשה תעזור לי!!!
ד"ר אורן חסון
מסרים כפולים מצד מישהו שרוצים
⌄
גלי יקרה,
נפגשתם פעם בשבוע, כאשר הוא כמעט שלא יזם שיחות בין לבין. בדרך כלל, ואני מדגיש,בדרך כלל, זה אומר שהוא לא מאד רוצה. עד כמה, ולמה כן ולמה לא, אני לא יכול לדעת. העניין הוא שגם את, למרות שיש לך שעות שיחה ובילוי איתו, לא יודעת, כי הוא לא היה גלוי איתך עד הסוף. וכששאלת אותו באופן גלוי – אמר לך שהוא לא באותו מקום רגשי שלך. אני חושב שלקחת את זה לכך שהוא יותר "איטי", כלומר, שהוא צריך יותר זמן, אבל יכול להיות שהתחושות שלו איתך היו פשוט לא באותה עוצמה. נדמה לי שמה שהוא אמר לך הוא שהוא מעוניין בקשר, אבל מבלי להתחייב אליו. כנראה מתוך ידיעה, על פי תחושותיו, שהקשר יהיה קשר זמני. יתכן מאד שלכך כיוון בכך שאמר לך שהוא לא רוצה שתיפגעי. כלומר, שאם תישארו ביחד, שלא תאשימי אותו אחר-כך שהוליך אותך שולל, כי היה גלוי איתך מלכתחילה. ואם לסכם את כל העניין – לפי כל הסימנים, הוא לא ראה את הקשר כפי שאת ראית אותו.אני לא יכול לומר לך שכל מה שכתבתי לך הוא נכון, אלא רק שזה עושה רושם שזה כך. ולא תמיד יש בהכרח משהו שאת יכולה או לא יכולה לעשות. לכל אחד יש העדפות שלו, ולגברים רבים, יותר מאשר לנשים, יש גם העדפות ברמות שהן מתחת לקשר קבוע (קשר מיני, קשר זמני, קשר של אולי שיכול להתחלף לקשר זמני, או כל דרגת ביניים אחרת). גם לך יש העדפות שלך, שחלקן קשורות וחלקן אינן קשורות כלל למה הגבר עושה או לא עושה. אלא שזה פוגע, ואולי בעיקר מאכזב, כאשר אנחנו רוצים מישהו שלא רוצה אותנו באותה מידה, וזה קשה עוד יותר כאשר מתקבלים מסרים כפולים. מי שרוצה באמת ימעיט במסרים כפולים, מתוך החשש להפסיד, ועושה רושם שזה לא קרה לך איתו.
גלי
מסרים כפולים מצד מישהו שרוצים
⌄
תודה רבה ששיקפת לי את תמונת המצב בצורה כה רגישה ומתחשבת.יש אמת בדברך ומניסיונך. כי אחרי שכתבתי פה את ההודעה בפורום, הוא שלח לי הודעת תגובה של סיום הקשר. אומנם ההודעה מנוסחת מאוד פוליטיקלי קורקט, אך יש לי הרבה כעס כלפיו, למה הוא (בדומה להרבה גברים אחרים) מרח את הקשר חודש וחצי ולא יכל פשוט להרים את הטלפון ולהגיד לי כשהרגיש שזה לא מתאים.מה גם שקיוויתי שייתן לקשר עוד הזדמנות בתקווה שישנה את הרגשתו כלפיי.בכל אופן אחרי ההודעה שלו אני בספק שלקשר הזה יהיה המשך.נשבר לי מקשרים, זו הפעם השלישית שאני יוצאת עם בנים מספר פגישות ואחר כך הם מסיימים את הקשר (וכל זאת בחצי שנה האחרונה).אני תוהה אם יש איזשהו דפוס התנהגות שלי שגורם לכך.שאלה נוספת, אני והבחור גם חברים בפייסבוק, האם לפי דעתך עליי למחוק אותו מרשימת החברים שלי? כל עוד הוא ברשימה אני לא מצליחה להימנע מלבדוק מה חדש לגביו.תודה רבה על העזרה, התמיכות והרגישות. שבוע טוב וחג שמח!
ד"ר אורן חסון
הדי האקס על הפייסבוק
⌄
גלי יקרה,
אין לי שום כלים ואפשרות לדעת אם זה קשור בכלל למשהו שעשית או שלא עשית, היות שהמידע שלי עובר את המסננות שלך, ואת עצמך אינך יכולה לדעת כי הוא לא מספר לך את צפונות ליבו. בכל מקרה, אם את רוצה לצאת מזה ולהמשיך הלאה, הדרך לעשות זאת היא להפסיק ולעסוק בו. זה אמור לתת לך תשובה לגבי הפייסבוק, שנדמה לי שאת יודעת אותה, אלא עדיין לא רוצה לוותר. זה לא קל, אבל את יודעת מה נכון ומה לא נכון, וכאשר תרגישי שאת גם מוכנה לביצוע, תעשי זאת.