הוא לא מתאמץ? מה זה אומר?
batel
פחד מהמרחק
⌄
הייהכרתי מישהו מהמרכז ואני מהצפון .. שאנחנו פנים מול פנים הכול מושלם וטוב לנו ביחד ונהנים מכל רגע.. (אני מגיעה למרכז ) .ואני מבקשת מימנו להגיע לצפון ..הוא באה בטענה שזה רחוק .והוא לא יודע.. ..הוא כן רוצה איתי קשר .אבל אני רחוקה מידי .. אני מוכנה לתת את כל כולי פה והוא לא נותן מעצמו .אפשר לבנות זוגיות עם מרחק .אנחנו לא הזוג הראשון. אייך אני גורמת לו באמת להפסיק לפחד מהמרחק הזה? ולגרום לו להגיע לצפון אלי..אני מבולבלת וקשה לי..אני לא רוצה לוותר. אבל לפעמים אני כבר מתייאשת !!בבקשה תעזור לי פה
ד"ר אורן חסון
עצלות, או שהוא לא רוצה מספיק?
⌄
בתל יקרה,
קחי בחשבון שהוא רוצה להיות איתך. אבל גם שהוא רוצה להיות איתך בתנאי שזה לא קשה מדי. לו הוא היה מאד מאד רוצה להיות איתך, הוא היה מתגבר על הקושי הזה. ואולי יש לו אופי כזה, שהוא לא מוכן להתאמץ. אז גם הם הוא רוצה משהו מאד מאד, הוא לא יתאמץ בשביל זה. לפחות, לא לאורך זמן. כי לא מדובר במאמץ חד פעמי, אלא במאמץ עקבי לאורך זמן. ולכן, גם אם את לא רוצה לוותר, אם חשוב לך לבחון את הצורך שלו בך, ואת הנכונות שלו להשקיע בך, עושה רושם שהוא נכשל במבחן הזה. האם את מוכנה לקבל אותו גם עם ציון נכשל? האם הוא מספיק טוב בסך הכל כדי לקבל בכל זאת ציון עובר? – לא יודע. זו שאלה שתצטרכי לשאול את עצמך.
batel
עצלות, או שהוא לא רוצה מספיק?
⌄
אני מודעת לזה שהוא נכשל במבחן הזה.. אבל יש משהו שלא נותן לי לוותר פה .כאילו אני זו שיצלח לשנות אותו.. (וזו בעיה שהייתה לי אם כל הגברים שיצאתי איתם) אייך אני מצליחה להשתחרר מזה?!אני יודעת שאם עכשיו הוא לא נותן מאמץ לקשר מה יהיה מאוחר יותר בקשר. יהיה מעט קשה הוא יקום וילך?! ...אני מנסה לדבר איתו על הנושאים האלה.. ולא רק בשביל שהקשר שלנו יצליחאלה גם בשביל קשרים אחרים שלו.. והוא חסום לגבי זה .. ממש מתסכל אותי שאני הבוגרת בקשר הזה (ואני בת 20 וחצי ) והוא בן 26..תודה על העזרה
ד"ר אורן חסון
מועד ב'... למי בעצם?
⌄
בת אל יקרה,
אולי את עושה את זה כי את צריכה לטפל בכולם. אולי כי יש לך רגשי אשם בכך שאם תעזבי אותו, הוא לא יסתדר בלעדייך בקשרים האחרים שיהיו לו, ואת לא יכולה לעשות לו את זה, כי את דואגת לו.חפשי היטב את הסיבה, וקבלי החלטה לשנות. כי את לא צריכה לטפל בכולם. כי את לא צריכה להקריב את עצמך למען מי שבעוד שלוש שנים יהיה אפיזודה חולפת עבורך. כי מותר לך לדאוג גם לעתיד טוב יותר עבורך.ואולי את בכל זאת מאמינה שתצליחי לתקן אותו עבורך... סוג של מועד ב'?
batel
לתקן?!
⌄
אולי הבעיה היא באמת אצלי.. שאני מנסה לתקן את עצמי דרכו..הבנתי שלתקן אותו אי אפשר.. האדם יותר מידי תבוע בהתנהגותו שלו..אין לשנות אדם.. לפחות אי אפשר .. מועד ב'? של מה שלי? שלו?לצערי אני גם יודעת שהוא לא ממש חושב עלי במהלך היום יום שלו..אף פעם לא יצאתי עם בחור שלא יודע להביע רגשות.. זה בגללי? או שיש באמת אנשים כאלה? שלא יודעים להביעה רגשות לתת תמיכה עידוד..(מפחידה אותי המחשבה הזו)ניסיתי לסיים איתו את הקשר. אך הוא לא רוצה לסיים .אז שוב אני לא יודעת מה הולך איתו..תודה על הסבלנות האדירה שלך עלי...בתאל
ד"ר אורן חסון
אהבה היא לתת, ולא רק לרצות
⌄
בת אל יקרה,
א. יש אנשים כאלה.ב. לא מספיק שהוא לא רוצה לתת לך ללכת, כלומר, שהוא רוצה אותך ונלחם עלייך. אמירות הן דבר קל. הוא צריך גם לרצות שלך יהיה טוב, ולהיות מוכן לעשות מאמץ.