הוא לא חוזר לבד: מה לעשות?
מירה
חוזר לחיים שלי במשך שנים
⌄
שלום
וברכה,אני בת 27 ובמשך 4 שנים יש בחור שכל הזמן חוזר לחיים שלי אך זה לא משהו שאפשר להסתמך עליו- יצאנו בתקופה שרק הכרנו לפני 4 שנים כ- 3 חודשים ומאז לעולם לא חזרנו להיות שוב זוג למרות המון ניסיונות אבל הוא תמיד בסוף לא נשאר שם. הסיבות הן מרובות- בעיקר הרבה ריבים, לפעמים קלים ולפעמים קשים מאוד שלפיהם הבנתי שהפעם זה באמת הסוף. אך זה לא באמת היה הסוף. ריבים שטותיים ולפי זה נגרמו הניתוקים והפרידות. לרוב ממנו. אך אלו היו פרידות שלא עלו על יותר מחודש ימים אף פעם! גם הרצון שלי לדעת איפה אני עומדת איתו והוא ישר קיבל רגלים קרות ורבנו ושוב דרכינו נפרדות וחוזרים לאחר מכן.כל פעם אני מתאכזבת מחדש איתו.במהלך כל השנים הבחור יצא עם הרבה אחרות אך מהר מאוד הוא ברח משם וכמובן חזר תמיד אליי ואני קיבלתי אותו וזאת מפני שלפעמים אני לא מצליחה להתגבר על האהבה שלי אליו, היא חזקה ממני והגעגועים מה שגרמו לי לקבל אותו תמיד. אציין שיחסי מין היו הרבה והם תמיד היו טובים עם משיכה ענקית בנינו. הבחור היה מרבה להגיע אלי ואני אליו, ואחרי נניח סקס מעולה גם להתכרבל יחד במיטה עד מאוחר, לראות סרטים, לאכול ביחד.. הוא לא עזב אחרי הסקס אף פעם ישר, הוא תמיד נשאר עוד שעות מרובות. אבל?הנושא חוזר על עצמו בכל השנים האלה עד היום אני לא מצליחה להוציא את הבחור מחיי ובאמת שאני מנסה, כנראה שאני אדם חלש שלא מסוגל לזה. אני מרגישה שבשביל שהוא יצא מחיי- זה צריך לבוא רק ממנו כי אני לא אצליח ליישם זאת לעולם עם כל הנסיונות הכושלים שלי תמיד שקצת מתגעגעים הכל צף וחוזרים ניפגשים וכו'.הוא איננו מתנתק ממני ומקשה עלי נורא, המון פעמים אני נשברת, כל פעם חושבת מה לעשות עם זה, אני ממש כבר התייאשתי יודעת שלא אצא מזה בחיים, הוריי אף טוענים שלמרות המצב שכנראה שאני אתחתן אית- לטענתם. אבל איזה חתונה?! הבחור מפחד גם להתחתן. הוא מפחד להקים משפחה וחושב שזה כמו בית כלא לדבריו ושאולי הוא לא התבגר מספיק אבל הוא כבר בן 30. הוא שם לזה סוף ואף נשבע שהפעם זה סופי ושאני אמשיך הלאה, היות שהוא יודע שאני והוא לא נסתדר לעולם למרות החזרות. וכשהוא היה חוזר חשבתי שאולי משהו ישתנה אבל זה תמיד נשאר באותו מקום, הוא כאילו מפחד להתחייב אך מצד 2 לא יכול להתנתק ממני וגם היות והוא נורא רוצה מישהי וכשהוא מנסה הוא עוזב ישר רק שאני תמיד נשארת במעגל הזה תמיד, הוא לא יכול לעזוב אותי. הוא אפליו שוחח עם חבריו והם אמרו לו או שאתה איתה או שתעזוב אותה בשקט. הוא לא עשה עם זה כלום כיהוא בעצמו אינו יודע שום דבר ומה לעשות איתי.הוא מבולבל כל זמן ולא יודע מה הוא רוצה לא ממני ולא מאף אחד אחר.מה דעתך?תודה על ההקשבה, סליחה על הפניה הארוכה והמשך יום נפלא.
ד"ר אורן חסון
הוא לא חוזר לבד. את מחזירה אותו.
⌄
מירה יקרה,
הוא לא חוזר לבד. את מאפשרת לו לחזור. הבעיה שלך היא היכולת שלך למנוע ממנו לחזור, ואולי היכולת שלך למנוע מעצמך את התקווה שהוא ישתנה. ואולי בעיקר להפסיק להרגיש אשמה כאשר את רוצה למנוע בעדו להמשיך את הקשר איתך. הבחור אגוצנטרי, אגואיסט, לא מתחשב בך ובצרכים שלו ואינו יציב. זה לא שהוא לא התבגר, אלא שהוא לא יציב. ולמה שתרצי גבר שאינו יציב, ושזו תכונה בסיסית שלו? אז מה אם הוא חתיך וסקסי, ואולי עם הרבה כסף, ויודע לתת מחמאות? הוא לא מבולבל, הוא פשוט חושב על עצמו, ולפעמים טוב לו להיות איתך או להרגיש שיש לו מישהי שתמיד תהיה איתו, ולפעמים הוא חושב על אחרות, ולא רוצה להתחייב להיות איתך בלבד. הוא נותן לך מסרים כפולים, ואת היא זו שמאפשרת לו לחזור.במצב הזה, אם אין לך הכוח למנוע בעדו ליצור איתך קשר (כן, לנתק טלפונים, לחסום מסרונים, לומר לו 'די, וזהו, אל תתקשר יותר', ולמנוע ממנו חיזוקים חיוביים של נסיונות קשר דרך העובדה הפשוטה שזה עובד לו), ולהפסיק להאמין לו שהשתנה ושהוא מאוהב בך עד כלות, אז תצטרכי ללכת לטיפול. לבדך. כדי לקבל את הכוח הזה. הוא כזה. את יכולה לשנות רק את עצמך, ואם את צריכה עזרה עשי זאת. את לא יכולה לשנות אותו.
מירה
רק בגלל הגעגוע הזה שצובט
⌄
א. תודה רבה על המענה.ב.זה נכון אני נותנת לו לחזור אליי ולמה? תשובה:בגלל שאני אוהבת אותו וקשה לי. אני יכולה לומר לך שהמון פעמים ניסיתי להתנתק והחזקתי את עצמי שבועות בודדים ופשוט הרגשתי לא טוב ובכיתי המון וירדתי במשקל. לא עשיתי עם זה כלום והוא בסוף יצר את הקשר שלא עלה על יותר מחודש. ובתהחלה לא היתי עונה והוא היה מתקשר אלף פעם ביום!! אמרתי לו שזה לא מתאים אבל בסוף חשבתי אולי שמשהו גם ישתנה אם הוא כל הזמן חוזר, שאולי באמת הוא לא יכול בלעדיי, וגם כשאנחנו נפגשים אני נעשה יותר רגועה כי הוא קצת מילא לי את הגעגוע אבל לאחר מכן יש לפעמים עצבות כי זה תקוע כזה.כל פעם מוצאת את עצמי מנסה שוב. מרגישה שצריכה שהוא זה שיעזוב לי את החיים ולא אני, וזאת אני אומרת בגלל שאני אף פעם לא מצליחה ליישם זאת. ואגב הוא עזב ואמר שהוא לא יחזור יותר ושאם אני יכולה לקבל אותו ככה ולהבין אותו שטוב לו. אבל לי לא טוב. יודעת שרק נתק מוחלט יעזור. אז הוא גם לאחר מכן מבטיח לנתק הכל ולא מצליח כמוני.שאלה- היתי רוצה לדעת איזה טיפול יש לזה? יש לזה בכלל טיפול? זה באמת קשה מישהו שאתה אוהב ורוצה להיות איתו שלא בדיוק בעניין שלך. הגעגועים עזים ובכי המון ואני גם לרוב לבד, טיפוס בודד שאין לו חיי חברה וחברות, אז אולי זה גם מקשה עליי יחד. איזה טיפול מקבלים לזה? כדורים?שיחות?אני גם מפחדת שלמרות שהקשר יתנתק סופית, אני לא מאמינה שזה מה שיעזור לי לצאת מזה. הדכאון הזה, הקושי.. מפחדת שזה יחמיר.תודה רבה דר.
ד"ר אורן חסון
סיוע טיפולי
⌄
מירה יקרה,
נכון, כי את אוהבת אותו. מה שככל הנראה אומר גם שאת מקווה שהוא יאהב אותך בחזרה באותו אופן, ושהוא ישתנה, ושאת עדיין מצפה לעתיד משותף טוב. ומכיוון שזה לא קורה, כלומר, הוא לא משתנה, כנראה שיש סיבות נוספות שבגלל את לא מוותרת על התקווה, וביניהן אולי גם שאת לא מאמינה בעצמך. לא שיש לך כוח להתמודד עם האכזבה, ואולי גם לא שיש לך יכולת למצוא מישהו מוצלח אחר, ובודאי שאת לא מצליחה לראות בבהירות שהעובדה שהוא לא אוהב אותך (במובן של "רוצה את טובתך"!) היא חיסרון גדול מכל מעלותיו. ואלו הדברים שעליהם את צריכה לעבוד בטיפול, כי לא הצלחת לבדך.ואולי ינחם אותך לדעת שאת לא היחידה בעולם שזה קורה לה. זה קורה לנשים רבות, ופה ושם גם לגברים. ומכיוון שכך, זה גם אומר שיש נסיון טיפולי בקשיים מסוג זה, וכלים טיפוליים להתמודד עם זה.כדורים - זה עם פסיכיאטר. אני לא חושב שאת זקוקה לזה. אפשר דרך שיחות ובניית תובנות ללמד אותך להאמין בעצמך, כי לזה את נדרשת. את לא היחידה שעברה תהליך כזה, וזה אפשרי. את רק צריכה להחליט לעשות זאת. אם את לא מאמינה עכשיו בזה שטיפול יוכל לעזור לך, הטיפול יידחה, וההרס שלך את הביטחון העצמי שלך רק יתעצם. הגיע הזמן שתקחי אחריות על האושר שלך, שתרצי מספיק לשנות ותעשי מעשה. ולפי כל הסימנים, את זקוקה לסיוע טיפולי.