התנהגות גבר: האם זה אובססיבי?

תאריך פנייה: 04.02.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אני
קשר אוהב עם סימני אובססיביות
04.02.2013 • 22:00

שלום,
אני גרושה +2 , בת 36, בקשר עם רווק בן 40. קיימנו קשר של כשנה שהסתיים מצידי,גם עקב התלות הרבה שלו בי שהקשתה עליי. לפני חודש, לאחר פרידה של 4 חודשים, חזרנו אחרי פנייתו אליי ו"שינוי" שעבר לדבריו. הוא מקסים, משכיל ובעל תכונות טובות רבות, חפש בית חם והרבה דברים שאני יכולה להעניק לו.למדתי ממנו שבתקופת הפרידה שהיתה בשבילו קשה מאד, חשב כל הזמן איפה אני נמצאת, התמודד בתחרות ספורטיבית בה המספר האישי שלו היה תאריך הלידה שלי, ניסה להרשים אותי דרך הצלחות מקצועיות (יש בינינו קשר עקיף מקצועי). חלק מהנ"ל עונה לדעתי על הגדרת התנהגות אובססיבית. ביומיום הוא מרבה לשלוח אליי הודעות SMS מקסימות, על מחשבותיו וגעגועיו.שאלתי היא האם הנ"ל התנהגות בעייתית באופן שעשוי להזיק לי. אני נשמרת מאד ושומרת מאד על ילדיי ולראשונה אפשרתי להם להכיר בן זוג שלי. הקשר הולך לכיוון מאד מרציני אך המחשבה בנושא מעסיקה אותי. שוחחנו על כך והוא קורא לכך "רומנטיות". אציין כי הוא הולך לשיחות עם פסיכולוג כדי להתגבר על חווית ילדות קשה של פטירת אימו בהיותו בן שנתיים.אין לי ספק כי הוא מורכב רגשית, השאלה האם להמשיך בקשר (אני אוהבת אותו), האם להיזהר, האם זה משהו שחיים איתו.אודה לתשובתך,אני

ד"ר אורן חסון
אולי תחושת הבטן שלך נכונה. אולי לא.
07.02.2013 • 23:16

את יקרה,
אני לא יודע. מה שכתבת אינו בהכרח מייצג התנהגות אובססיבית. יש נשים רבות שמחפשות גבר שישלח להן כמה הודעות כאלה ביום. גברים רבים מספור מנסים להרשים נשים דרך הצלחות מקצועיות. כך שלא ברור לי מה אובססיבי בזה. יכול להיות שאת צודקת, ושתחושת הבטן שלך נכונה, אבל לא הצלחת להעביר אותה אלי דרך עובדות. אפילו את המורכבות הרגשית שלו לא הסברת.את אוהבת אותו, ואני לא יודע אם את צריכה להיזהר או לא. גם קשרים טובים עם גברים טובים לפעמים מסתיימים. האם זה אומר שצריך היה להיזהר ולנתק את הקשר מלכתחילה? - לא, כי דברים משתנים ממילא עם הזמן, וזה יכול לקרות גם בזוגות שנראים נורמטיביים לגמרי, ומסיבות שונות ורבות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083