הוא לא בשל לזוגיות - מה עושים?

תאריך פנייה: 12.10.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אליאנה
זקוקה לעיצה
12.10.2010 • 02:17

שלום,
אני והבנזוג לשעבר שלי אמנם רק כמעט שנה היינו ביחד, אבל יש בינינו אהבה גדולה שלא הוא ולא אני מכחישים, שנינו מודים בכך. הבעיה היא שהוא רואה את הקשר כאילו הוא ממשיך רק לעבר חתונה, והוא אומר שהוא צעיר מדי בשביל חתונה, ושהוא רוצה לנסות דברים חדשים, להיות עם בחורות אחרות, ואולי עוד שנתיים לחזור אליי ואז הוא טוען שלבסוף נתחתן.אני מצידי מעולם לא העליתי את הרעיון שנתחתן, זה לא עמד על הקנה מבחינתי.אני לא יודעת מה לעשות. אני לא רוצה להיות בלעדיו, אבל הוא לא רוצה להיות איתי. קשה לי לוותר על האהבה שהייתה בינינו, היא הייתה כל כך יפה ונעימה. מצד שני, אני גם לא יכולה להגביל אותו בחייו, ואז אני מוכרחה לוותר עליו.מה לעשות? האם יש פתרון בינינו שטוב לשנינו?

ד"ר אורן חסון
כשהוא לא בשל לזוגיות לכל החיים...
13.10.2010 • 01:39

אליאנה יקרה,
מה שהוא אומר לך, בעיקר, הוא שהוא רוצה להתנסות. עניין ה"חתונה" עצמה הוא חלק שולי בראייה של הזוגיות שלכם. הוא אומר לך בעיקר שהוא לא מוכן עדיין לקשר של "מעכשיו ועד עולם" מבלי להתנסות קודם בהתנסויות של קשרים זוגיים או מיניים אחרים קודם. אחר-כך הוא יהיה מוכן "להשתקע" לקשר של החיים. אבל רק אחר-כך.ואת... את מבינה את המשמעות של זה, וזה כואב. כי לא תוכלי לחכות לו שנתיים, כי מי יודע אם הוא יחזור? מי יודע אם את תרצי אותו אחר-כך אחרי שויתר עלייך עכשיו?הדרך היחידה לשמור על הזוגיות שלכם היא לשמור עליה. כלומר, שדעתו תשתנה, ושיגיד לעצמו שבעצם הקשר איתך חשוב לו יותר מההתנסויות הללו. אני מבין שהפרידה כבר נעשתה. לכן, אני לא בטוח שיש מה לעשות.לו הייתם נשארים עוד, אזי ייתכן שכשהקשר ביניכם טוב ממש, ומשתפר, אולי היה לו קשה יותר לוותר עליו בהמשך. אלא שכל עוד האפשרות הזו קיימת כחרב המתהפכת מעל לראשך, את לא היית יכולה שלא לחשוב עליה, ואולי גם שלא לדבר עליה, כי בסך הכל את מנסה להגן על עצמך מפני פגיעה, וזה היה משפיע על היכולת שלך להתמסר בשלמות, ולהיות הכי טובה לך ולו שאפשר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083