ייסורי מצפון: איך להתמודד?
שירלי
רגשות אשם ופחד...
⌄
אני כל כך נואשת כבר וזה המקום היחיד שאני יכולה לפנות אליו אז ככה...אני במערכת יחסים כבר כמעט שנתיים עם בחור מדהים שכל מה שעשה בשנתיים האלה זה לשמור עליי,לכבד אותי ולאהוב אותי...לפני חודש ככה הייתי בים עם חברות,ופגשנו כמה ידידים של חברה שלי שהיא לא ראתה מלא זמן כי הם גרים רחוק,קיצור ישבנו איתם והיה שם אחד ממש חמוד דתי וסתם יצא לנו לדבר בקטנה,ואחר כך ליווינו אותם לאוטובוס חזרה הביתה והמשכנו לדבר והוא כל שנייה ניסה לנשק אותי אמרתי לו המון פעמים יש לי חבר וגם החזקנו את היד.אני יודעת שיצאתי ממש מגעילה אבל היה בו משהו שבאמת גרם לי להימשך אליו ולא חשבתי באותו רגע.לא הייתי שם שום נשיקה כי עצרתי את זה בזמן כי בחיים לא הייתי בוגדת בחבר שלי וזה גם לא מגיע לו,אבל עצם העובדה שבכלל החזקתי לו את היד והתעניינתי בו פשוט מכבידה לי על המצפון.אני לא יכולה להסתכל לחבר שלי בעיניים ולהיות איתו זה הורג אותי אני לא יכולה יותר.אני גם לא יכולה לספר לו כי אני יאבד אותו והוא הכי חשוב לי בעולם.אני מרגישה חרא ולא מבינה איך עשיתי את זה,הרי הכל היה טוב בינינו אוף מה עליי לעשות המצפון הורג אותי:(
ד"ר אורן חסון
אני מאמין שתהיי בסדר, רק שימי לב.
⌄
שירלי יקרה,
הגעת למסקנה שאת לא מושלמת, וזה מפחיד אותך. הפתעת את עצמך, וזה מפחיד אותך שאולי פתאום תהיי בלתי צפויה גם במצבים אחרים. אבל תפקיד המצפון הוא לעשות בדיוק את מה שהוא עושה לך – להישמר מפני מלכודות חברתיות ופיתויים שעלולים להזיק, אז תניחי לו לעשות את מה שהוא עושה, ותבטחי בעובדה ש"העונש" הזה שהיטלת על עצמך חזק מספיק כדי שאכן תישמרי להבא.אני גם יכול אפילו לומר לך משהו לחיזוק: דווקא העובדה שייסורי המצפון שלך חזקים כל כך, מעידה על היושר והמוסר שלך. אבל קחי בחשבון שאת לא מושלמת, ולכן שאת צריכה לשים לב. ייסורי המצפון שלך, כך אני חושב, מספיק חזקים כדי שלא תעשי זאת שוב, אבל שימי לב.