הוא לא בשל לנישואים - מה עושים?
שיר
התייעצות לגבי המשך קשר...
⌄
שלום ,
אני בת 25 עם החבר שלי 7 חודשים בערך. תמיד היה לנו ממש טוב ביחד מכל הבחינות, אולם אני רוצה כל הזמן שהקשר יתקדם למשהו רציני יותר והוא מרגיש עדיין ילד. הבעיה שאני לא רוצה לבזבז את מיטב שנותי על קשר שלא הולך לשום מקום. (וכבר הייתי בקשר מאוד רציני וארוך עם בחור מבוגר ממני ) בזמן האחרון היו ביננו שיחות רציניות בנושא, אציין ששנינו סטודנטים ועובדים וגרים בערים נפרדות. בשיחה דיברנו על כך שאני רוצה ליפגש 3 לילות בסוף השבוע והוא אמר שהוא מעדיף להיפגש רק 2 לילות ובלילה הנוסף מעדיף לצאת עם חברים שלו או סתם לרבוץ לבדו במיטה, הוא לקח את בקשותי ממש קשה ובכה מאוד כי הוא אומר שהוא אוהב אותי ולא מסוגל לתת לי מה שאני רוצה , זה כמעט הגיע לידי פרידה מבחינתו, שנינו חושבים שכן היינו רוצים עתיד משותף ביחד אך בנתיים הוא לא מעונין שנעבור לגור ביחד אפילו בעוד שנה (כשאני אסיים את התואר)שוב כי הוא מרגיש שהוא יהיה בשל לגור עם חברה רק בגיל 27 וממש לפני חתונה , אני לא יודעת איך להמשיך, האם אני צריכה ללכת לפי הקצב שלו או שעדיף לי לוותר ולמצוא מישהו בשל יותר (אך מן הסתם בכל קשר יהיו בעיות...) זה לא כל כך מובן לי איך אדם שאוהב אותי מעדיף להיות איתי פחות למרות שיש באפשרותנו לבלות יחד יותר, האם זה אומר שהוא ממש לא בוגר ושכדי לי לחכות בסבלנות או שאולי זה נורה אדומה שהוא לא באמת אוהב? אודה לך אם תשפוך אור על חוסר הבהירות הזו ואם תייעץ לנו מה לעשות .
ד"ר אורן חסון
פרוגנוזה של מקצב שונה
⌄
שיר יקרה,
האבחנה שלך נכונה. הוא לא בשל לנישואים. ואוסיף על זה אבחנה נוספת – את כן. נוצר ביניכם פער של צרכים, כשאת לא רוצה לאבד זמן, והוא יש לו עדיין הרבה זמן, ולא מוכן עדיין לקצב שלך. האם זה אומר שאם תאיימי עליו ללכת הוא יהיה מוכן ללכת לקראתך? – אולי, אבל אני לא בטוח שהוא יהיה מרוצה מזה אחר-כך. יכול להיות שהוא יאשים אותך ואת הלחץ שלך עליו בכל דבר שלא ימצא חן בעיניו אחר-כך, והוא ימשיך להתנגד לכל התקדמות שתרצי לעשות (מגורים משותפים, חתונה, ילד ראשון, קניית בית, ילד שני וכן הלאה). אני לא מכיר אותו, כמובן, לומר לך שזה באמת מה שיקרה, אבל לפי תאורך, לא אתפלא אם זה מה שיקרה, אלא אם הוא יעבור שינוי מהותי.
שיר
פרוגנוזה של מקצב שונה
⌄
דבר ראשון תודה על תשובתךלמען האמת גיליתי והוא הודה שכל היציאות האלו היו מסווה ללצאת לרקוד עם בחורות אחרות. אז העפתי אותו לכל הרוחות.וטוב שעה אחת קודם.
ד"ר אורן חסון
כל אחד והריקוד שלו
⌄
שיר יקרה,
לא פעם המנעות מצורך אחד מגיעה כי קיים צורך אחר שמנוגד לו. אבל כל עוד אני לא יודע מה באמת קורה, אני משתדל להיות אופטימי, כי במקרים דומים של חוסר ידיעה, יכול להיות שמשהו תמים מסתתר מאחורי זה, גם אם בהסתברות נמוכה יחסית. ולכן אני בעד לבדוק קודם. אז בדקת, וצר לי שזה מה שגילית.