הוא אומר 'לא יודע'? מה זה אומר?
צמאה לפתרון
בחור שלא יודע...
⌄
היי,אני נמצאת בזוגיות כ 3 שנים עם עליות ומורדות רבות.בן זוגי בן 33 ואני בת 31 ואנחנו גרים יחד, יש בינינו אהבה גדולה אך אני מרגישה שזה לא מספיק כדי להחזיק זוגיות.לאחרונה המצב החמיר ממש ואני מרגישה שאין לי פרטנר לזוגיות. בן זוגי עסוק במצבו הנפשי ואף נפגש עם פסיכולוגית, וגם אני לא ממש פורחת בתקופה זו.דבר ראשון, אני עברתי לגור בבית שלו, עזבתי את העיר בה חייתי, אני רחוקה ממשפחתי ומחבריי ומוצאת את עצמי לבד רוב הזמן, אין לי אף אחד חוץ ממנו באיזור בו אנו גרים וזה נורא מתסכל אותי. אני רגילה להפגש עם חברים והמשפחה ובהיותי רחוקה מהם הבדידות מקשה עליי מאוד וכמו כן התלות שלי בו, דבר שאיני רגילה אליו כלל.דבר שני, בכל פעם שישנה מריבה ואני שואלת אותו מה נעשה הוא משיב לי את התשובה הקבועה שלו "לא יודע" וכשאני אומרת לו שאני לא יכולה להמשיך ככה ואני רוצה להפרד הוא אומר שהוא לא רוצה שאני אעזוב. לאחר שאני מסבירה לו שכבר טחנו את הבעיות והגיע הזמן לקחת החלטה הוא מסכים איתי ואומר שהוא בחיים לא יפרד ממני וזו תהיה החלטה שלי וברגע שאני מחליטה הוא שוב משתנה ואומר שלא אעזוב.אני בת 31 ואני רואה את עצמי כבר מתחתנת ומקימה בית ומשפחה והוא אומר שהוא לא רואה את עצמו מתחתן כעת והוא לא יודע מתי ירגיש ככה אם בכלל...אני לא רוצה ל"בזבז" את החיים שלי ואני מרגישה שאין לי זמן להתעסק בכל המריבות האלו.לפעמים אני מרגישה שאנחנו פשוט אנשים שונים מידי, תחומי העניין שלונו לא תמיד חופפים, הגישה שלנו לחיים שונה ולפעמםי הפער הזה עושה תחושה לא טובה בינינו.אני כבר ממש מתוסכלת ומיואשת ואף הצעתי לו שניגש יחד לטיפול זוגי והוא אמר שבגלל שאנחנו לא נשואים הוא לא מוכן.האם עליי להשאר איתו ולנסות לפתור את הבעיות או לעזוב ולהמשיך בחיי??מצפה לתשובהתודה
ד"ר אורן חסון
ללמוד משהו חשוב
⌄
צמאה יקרה,
קיימת אפשרות שהוא אומר לך שהוא לא יודע, כי מה שהוא כן יודע הוא שהתשובה הזו פוגעת בך, ובזמן מריבה, אנשים לפעמים פוגעים זה בזה. אלא שהוא לא אומר לך שהוא כן יודע מה יקרה איתכם בתקופות אחרות, שבהן אינכם רבים.יכול להיות שנוח לו ככה, ולכן הוא "לא יודע". את יכולה להבין מזה משהו, לפחות, וזה שהוא לא מוכן להתחייב, ואולי אפילו לא רוצה להתחייב, כי כרגע הוא באמת לא רוצה יותר. אם הוא היה רוצה יותר, הוא היה עושה מאמץ, אומר, יוזם, מפעיל. אתם שלוש שנים ביחד, והוא אמור לדעת משהו. ואם הוא לא יודע, אז כנראה שהוא מאד לא בטוח שזה מה שהוא רוצה, ואת צריכה לקחת זאת בחשבון.יחד עם זה, יכול להיות שבצד זה הוא גם באמת לא רוצה שתיפרדו. לכן, יכול להיות גם שאם תחליטי לעזוב, זה יהיה הזמן שבו הוא יהיה מוכן ללכת דרך ארוכה לקראתך. אם זה מה שיקרה, השיגי את כל מה שאת רוצה להשיג, כי לא תהיינה לך הזדמנויות אחרות. ואם זה לא יקרה, למדת משהו חשוב.