בן זוג מתרחק - מה עושים?

תאריך פנייה: 06.11.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ענת
שבורה נפשית,לא יודעת איך להתמודד..
06.11.2015 • 00:06

אני נשואה כ8 שנים פלוס 2ילדים אוהבת מאוד את בעלי ומוכנה לעשות הכל למען שלום בית,ובחצי שנה האחרונה אנו במשבר רציני...אני כבר לא בטוחה עם המשבר הוא זוגי או משבר אידי של בעלי..אנסה להסביר בקצרה איך הכל החל...בעלי החל לעשות הליכות כמה פעמים בשבוע בחוף הים והיה חוזר לאחר כ5 שעות...ככה כמה פעמים בשבוע מיותר לציין שהתחלתי לחשוד שאולי מדובר בבחורה והתחלתי להיות קנאית לחכות לו בלילות כשהיה חוזר ולהטיח בו האשמות שהוא בוגד..הוא מצ ידו היה אומר שהים מרגיע אותו והוא הולך ואחכ יושב ונרגע מול הים עד אחת או שתיים בלילה..זה מצב שהלחיץ אותי מאוד..הבן אדם שאיתי השתנה לי פתאום כמעט ולא רצה מגע מיני ואם כן תמיד היה ביוזמתי...המצב הגיע לכך שיום אחד ישבנו ודברנו שהוא הגיע להחלטה שהוא רוצה לעזוב לשבוע לחשוב על הדברים..על כך שאני כביכל אובססיבית אליו ומטיחה בו האשמות..אני מייד נלחצתי וערבתי את הוריי והוריו ומאז זה רק החמיר...הוא החל לסגל לעצמו תחביב חדש דייג..היה הולך לדוג בסופי שבוע כל הלילה ואחכ גם בלילות באמצע שבוע..העזבתי אותו מספר פעמים מהבית כי החל להזניח אותי ואת הילדים..כבר לא מתייחס והוא מצידו אמר שרוצה להתגרש שנמאס לו ממני שאני משתלטת על חייו שהוא רוצה חופש לעשות מה שבא לו מתי שבא לו...שללתי את הנושא של מישהי אחרת..אכן מדובר בדייג והליכות בלבד...הוא פשוט אדם אחר מרוחק..כועס ועויין מאשים את עצמו על בחירותיו על שבכלל התחתן...כמעט והגענו לרבנות..המצב כרגע שאנו חיים ביחד אבל כמו בנפרד אין שום מגע מיני כבר חודשים...בקושי מדברים..אני טענתי בפניו שהוא פשוט התמכר לדייג...את כל החגים בילינו בלעדיו...היום בדיעבד הגעתי למסקנה שאולי הוא באיזשהו סוג של דכאון או משבר גיל..שמרגיש שאיבד שליטה על חייו והדייג מנחם אותו...כל נסיון לדבר איתו על כך מוביל למצב של תוקפנות מצידו שרוצה להפרד כי אני משתלטת על חייו מה שלא נכון בכלל...כבר אובדת עצות..הוריו והוריי התערבו וזה רק הסב יותר נזק...לא יודעת מה לעשות ואיך לטפל בבעיה..הוא לא מעוניין בטיפול זוגי ולא כל טיפול אחר...

ד"ר אורן חסון
משהו עובר עליו
06.11.2015 • 13:38

ענת יקרה,
ברור שמשהו עובר עליו. האם זה דיכאון מסיבה כלשהי? האם זה הצורך להתבודד? האם זה הצורך להתרחק ממך? האם ההרגשה שלו שאת משתלטת על חייו משמעותית בעיניו? כל זה הוא דבר שיש לברר ובאופן מקצועי, כי את לא יודעת. יש לך הרגשות לא טובות בעניין הזה, ופחדים מפני בגידה, וזה משפיע עליך. וככל הנראה, הניסיון שלך לעצור את זה, מרחיק אותו עוד יותר.האם היית יכולה לנהוג אחרת כדי לאפשר לו להתקרב? - יכול להיות. העובדה היא שמה שעשית לא עבד, או לפחות לא עבד מספיק טוב. ולכן זה המקום לערב איש מקצוע, וללכת לטיפול זוגי.ואם הוא לא מעוניין, ואת באמת אוהבת אותו מאד, לכי את לטיפול זוגי בלעדיו. יתכן שאפשר יהיה לערב אותו בטיפול בהמשך, ובכל מקרה, יהיה לידך איש מקצוע שיוכל לכוון אותך ביצירת תקשורת טובה יותר עם בן זוגך, כך שאולי תצליח גם לקרב אותו בחזרה אליך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083