הגל חלף: הבנת התנהגות בתקופת משבר
נ'
חזרה לחברה ש"זרקה" אותי
⌄
שלום
לך דר'כבר רשמתי כאן הודעה בעברחברה שלי נפרדה ממני לפני כחודשייםלאחרונה היא יצרה קשר איתי טלפוני כאשר היו 3 שיחותשבהן הייתי כל כך מאושר מהסיבהשהיא הצליחה לבלבל אותי והתחלתי להיות אופטימי ולחשוב שהיא בעזרת השם כן רוצה לחזור כגון:היא הזכירה לי זכרונות שלנו משותפים טובים! מהעברהיא רצתה ממני חיבוק...כשהשלמנו פערים הסתבר שהיא קנתה לעצמה משהו חדש לבית אז בקשתי ממנה לצלם לי ושתשלח אז היא אמרה לי למה לצלם אתה פשוט יכול לבוא לראות....אלה היו אולי שלושת הימים בין המאושרים בתקופת חיי בשנה האחרונה.שבהן דברנו בסה"כ ב-3 ימים משהו כמו 7 שעות דיבור בפלאפוןהשלמנו פערים של כל החודשיים שהיינו פרודים.לאחר ה-3 הימים האלהאני יזמתי יומיים לאחר מכן ואחר כך עוד יומיים לאחר מכן עוד 2 שיחותשהן לא היו טובות כללבקול שלה ובטון שלה זה היה נשמע כאילו היא ממש התגעגעה אליאבל כאשר השלמנו פערים ודברנו כ-7 שעות במצטבר במשך 3 ימים כאילו כבר אין על מה לדבר והגעגוע ירד לה.אני ממש ממש לא המשכתי הלאה ורוצה בעזרת השם לחזור אליהאבל במצב הזה אני לא יודע מה לחשוב לגביהמה איתההיא הצליחה לבלבל אותי כהוגןמה לעשות?
ד"ר אורן חסון
הגל שחלף
⌄
נ' יקר,
סביר שהיא בלבלה אותך, משום הבילבול שלה. ובעצם, אולי בשל התנודות שלה. אחד הדברים שקורים לאנשים כאשר הם מרגישים בדאון, הוא שהם מחפשים חיזוקים. ואין ספק שאתה סיפקת לה חיזוק כזה. אני לא חושב שהיא רצתה "להשתמש" בך לצורך זה, כי היא כנראה באמת האמינה שהמפגש איתך יעשה לה טוב. אבל כנראה שהמשך הפגישה אתך הראה לה שוב, בבהירות, למה היא לא רצתה להיות אתך. וכנראה לא בגלל דברים שעשית, אלא בגלל מה שהיא רוצה ולא רוצה, שאלו היו דברים שהשפיעו עליה גם בעבר. ומן הסתם, היא הרגישה אכן טוב יותר בהתחלה, מה שהעלה אותך לשיאים משלך, ואז הגל חלף. אני לא יודע אם ינחם אותך שעשית לה טוב לעת קצרה כאשר היה לה רע, בגלל שנשארת עם האכזבה המחודשת, ובגלל שהנפילה קשה.אבל אולי הגזמתי בתאור המצב. הייה סבלני, ובדוק איתה בעדינות ובלי לחץ, אם אתה יכול, ותנסה להבין, אם היא תאפשר לך. אם היא לא תאפשר לך, ההסבר שנתתי הוא הסבר סביר. לא יותר מזה, אבל סביר.
נ'
הגל שחלף
⌄
אוסיף עוד מספר דברים שקרו לפני כשעהדברנו שוב בטלפוןונכנסנו לקטע שהיא לא רצתה להכנס אבל אני כן לא בטלפון אלה בפגישה של 4 עיניים.הקטע: מה שהולך בינינו עבר הווה עתידאז למדתי בחיים שאם אתה רוצה לקבל משהו מבן אדם קודם תתןבכל מובן שהואאז אמרתי עלי דבר ראשון:שאני חיי את ההווה לא מסתכל על העבראבל יש לי רגשות כלפיך מהעבר וזה לא משהו שישתנה לפחות לא בעתיד הקרוב רחוקוהיא אמרה שהיא חיייה רק את העבר השיחות בינינו זה ידידותכנראה שאנחנו צריכים למתן את השיחות בינינואל תפתח ציפיות אנחנו לא נחזורנכנסתי עוד ממש בקטנה יותר לעומק ולבסוף היא אמרה שהשיחה הזאת לא באה לה בטוב.ושהיא מעדיפה שהקשר יתמתן כי בשבוע האחרון דברנו יחסית דיי הרבה בממוצע שיחה רגילה כל יומיים זאת אומרת 3-4 שיחות השבוע.מה זה אומר???איך אני צריך לפעול???לגבי ההודעה הראשונה שרשמתאני ממש הרגשתי כך שכאילו מילאתי לה את החלל הריק שהיה לה ועכשיו כשהמצברים שלה מלאים היא יכולה להמשיך הלאה
ד"ר אורן חסון
הגל הבא
⌄
נ יקר,
כך זה נשמע. הגל חלף, היא יכולה להמשיך הלאה, ואתה לא כל כך. היא מסתכלת על העתיד שלה שהוא בלעדיך, למרבה הצער, ואתה נאחז במה שיש, עכשיו, אבל לאחר שהגל חלף, העכשיו הוא רק אתה, שנשאר לבדך. זה כנראה בדיוק מה שזה אומר, והיא אמרה לך את זה במפורש. אני חושב שאתה פשוט לא רוצה להאמין לה, זה הכל. כי זה כואב. האם כשיבוא גל בפעם הבאה תעשה אותו הדבר? כנראה, אבל תהיה חשדן יותר. בפעם השלישית? אולי כבר לא.
נ'
הגל הבא
⌄
אני מרגיש כך יותר מסיבה אחרת האמתכי במהלך ה-3 שנים היתה לנו פרידה אחת שארכה כחודש וחציועוד משבר קטן ממש קטןובשני המקרים היא אמרה לי דברים כלכך אכזריים כמו: "אתה דוחה אותי""לא בוכים על חלב שנשפך" וכאלה בסגנוןוגם בשניהם היא אמרה לי שאין סיכוי שנחזוראבל בשניהם כמו שאתה מתאר זאת "הגל" כשהגיע וחזרנו למין קשר כזההיא אמרה לי אל תפתח ציפיות.עכשיו לפי דעתי לפתח ציפיות זה לא משהו שאתה יכול לשלוט עליו זה פשוט קורה.ולמרות שהיא אמרה לי אל תפתח ציפיות חזרנו להיות יחד בסופו של דבראז אני כביכול נעזר בדברים מהעבר ומתפלל בעזרת השם שיקרו גם עכשיוסוג של מין דז'ווווהשאלה אם התקווה הזאת שמחזיקה אותי שווה את זה למרות שאני לא ממש יכול לעזוב את התקווה הזאת או שאני חיי בסרט
ד"ר אורן חסון
להבין לבד
⌄
נ יקר,
אנא קרא מחדש את ההתכתבות בינינו. אני חושב שתבין לבד. חשוב יותר שתבין לבד...