הבנת תהליכים בקשר זוגי
מ
מפחדת מקרבה
⌄
שלום
ד"ר חסון,אני בת 25 ואף פעם לא הייתה לי מערכת יחסים רצינית. אני יודעת על עצמי שיש לי הרבה חומות. אני אדם שאוהב להתמודד עם דברים בעצמו ולא נוטה לבקש עזרה. מצד אחד, אני יודעת שאני אדם מאוד נחמד וחם אבל מצד שני כשזה קשור לאינטימיות, אני מפחדת ומתרחקת. זה קרה לי הרבה פעמים בשנים האחרונות עם בחורים ואני לא מצליחה להתגבר על זה. הרבה זמן חשבתי שאולי זה בגלל שאבא שלי נפטר כשהייתי צעירה, כי היינו מאוד קרובים והיה לי מאוד קשה להתמודד עם זה. עד היום זה קשה, האמת.לפעמים הקושי הוא ממש בקרבה הראשונית אבל לפעמים זה גם אחרי חודש או חודשיים שאני בקשר עם מישהו, שאני פתאום מרחיקה אותו ממני. הרבה פעמים זה קרה כי לא הרגשתי את ה-100% - שמישהו רוצה להיות איתי ב-100%. אני תוהה אם זה נובע מחוסר בטחון - שאני לא מאמינה שאני יכולה באמת להרגיש נאהבת או מפחד לאבד משהו טוב, או מכל סיבה אחרת..אשמח לעזרתך.מ
ד"ר אורן חסון
ניחוש מושכל
⌄
מ יקרה,
ייתכן שאת מנתחת נכון את הסיבות לכך, ויתכן שזה נכון באופן חלקי. אני לא יכול לתת לך תשובה ברורה באשר לסיבה, מבלי לעשות איתך כמה שיחות עומק. והאמת? - אני לא בטוח שצריך להבין את הסיבה עד הסוף. בזה אולי אהיה חלוק על כמה מטפלים. אני כן חושב שחשוב להבין את התהליך שאת עוברת בתוך הקשר, ואת רגשותייך השונים, ואת הצרכים הנפשיים השונים שלך, ובכלל זה הביטחון בכך שרוצים אותך, והחשש שלך לאבדן ולפגיעה אם לא, אם אם לא אדע את הסיבה המדוייקת שבגללה זה קורה. תוך כדי הדברים, את צריכה לעמת את עצמך עם הפחדים, ועם החששות, ולהתמודד איתם בתנאים שבהם לא תדעי במדוייק לגמרי מה נכון ומה לא. כי אף פעם לא תדעי במדוייק. עבודה עם איש מקצוע במקביל, תסייע לך לעשות זאת באופן מדוייק יותר, ונכון יותר. בסופו של דבר - אין ביטחון מוחלט במה שיקרה בעתיד. פרידה יכולה אחרי הכל להגיע במפתיע מסיבות שאינן קשורות לרצון של הצד השני. גם זה יוצר חרדות מקירבה. עם כל אלה צריך ללמוד להתמודד, ובעיקר - להתגבר על הפחד. כי אף פעם לא תוכלי לדעת איך ייראה העתיד. תוכלי רק לעשות ניחוש מושכל, ולהסתפק בו.