הבנת רגשותיה של חברה

תאריך פנייה: 07.11.2005 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
נטלי
רוצה לעזור
07.11.2005 • 14:11

אני בחורה ערביה החברה שלי התארסה לבחור טוב מאוד ומכובד והוא מת עליה הבעיה היא שהיא לא מחבבת אותו למרות שהיא אומרת שהוא בחור טוב ואוהב אותה ולא תמצא בחור טוב כמוהו אבל היא לא יכולה לחבב אותו היא אומרת שהיא מנסה ולא יכולה היא אומרת שהיא יוצאת אותו מעמידה פנים וכדומה כילו שהיא שמחה וכך כדי שהוא לא יבחין אני יצאתי איתם בערך 3 4 ימים וראיתי איך הוא מסתכל עליה וכמה הוא אוהב אותה ואיךהיא מתנהגת איתו אני יעצתי לה שתנסה לאהוב אותו כי היא לא יודעת מה יהיה איתה בסוף הבעיה היא שהיא צריכה חברה שתתמוך בה בסוף אמרתי לה תגידי לו את האמת איך את מרגישה היא עשתה כך הוא אמר לה אני לא אשאר איתך בכוח וניפרד ובסוף לא נפרדו כי יש אנשים התערבו .עכשיו הלכה לדוד שלה כדי שידבר עם אבא שלה אבא שלה דיבר איתה והוא לא הסכים שהיא תפרד הבעיה היא שהם עוד שבועיים שלוש יתחתנו והיא לא רוצה איך אשכנע אותה שתישאר איתו ותאהב אותו ?שתנסה ושתשנה את כל המחשבות האלו והרגשות *שיצאתי איתם גם הסתכלתי עליהא ולא ראיתי שהיא לא שמחה היא אומרת שמעמידה פנים אבל לא נראה לי כך אולי זאת אובססיהתגיד לי איך אעזור לה? *אבא שלה לא מסכים כי גם אחותה הגדולה בינה לבין בעלה הרבה בעיות כי בעלה מנוול(סליחה על המילה) והוא רוצה שהבת שלו (חברתי) תעריך את מה שיש להותודה

ד"ר אורן חסון
להבין את הרגשות שלה
08.11.2005 • 01:59

נטלי יקרה,
את יכולה לעשות הכל, פרט לדבר אחד. את לא יכולה לשכנע אותה לאהוב אותו. או שזה יקרה, או שזה לא יקרה. לו היא היתה חיה בחברה חופשית יותר, היא כנראה שלא היתה מתחתנת איתו, אפילו אם הוא בחור טוב וראוי לה. מכיוון שהיא חיה בחברה שבה למשפחה יש כוח חברתי וכלכלי, המשפחה יכולה להכתיב לה עם מי להתחתן, כי האלנטרנטיבה שלה, להיות מבודדת וחסרת תמיכה כלכלית, בחברה הזו, אולי קשה יותר מאשר לחיות עם גבר שהיא אינה אוהבת. אני לא אוהב את המצב הזה, גם אם הוא מביא אותה לחתונה עם גבר ראוי וטוב. אבל מצד שני, המצב הזה כובל אותה, ונותן לה את התחושה שחייה אינם שלה, אלא של אנשים אחרים. וגם זו תחושה קשה מאד.לכן, כחברה טובה שלה, היא היתה מצפה שתביני אותה, ושתעזרי לה לעבור את התקופה הקשה הזו, ולא שתתמכי במי שכולא אותה במסגרת שהיא לא רוצה להיות בה. וכל זה גם אם את לא מסכימה.מהות החברות היא לתמוך בהחלטות של חברים, ולתת להם גיבוי גם אם מתנגדים להחלטות הללו, אלא אם הן מוליכות אותם לאבדון. כאן, היא היתה מאד שמחה לו היית מבינה את הצד הרגשי שלה, ולו רק כי ברור מראש שלא תוכלי לשנות אותו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
נטלי
להבין את הרגשות שלה
08.11.2005 • 09:27

ני ספרתי לך שהבנתי אותה בהתחלה ואיפילו יעצתי לה לומר לו את האמת והיא עשתה כך הבעיה עכשיו ש אני יודעת שאני לא יכולה לשנות את המצב הזה אבא שלה מחליט לא היא למרות שאם היא תלך ותגיד לארוסה שהיא לא רוצהאותו הוא יפרד ממנה ואחר כך יתערבו אנשים עוד פעם המצב הזה כך עם אחותה הגדולה מה שאני רוצה שתיעץ לי איך אני אייעץ לה שתתאקלם עם המצב הזה אולי היא תאהב אותו בסוף עם הזמן אני לא רוצה שהיא תשאר אותו ותסבול אלא רוצה שהיא תשאר איתו ותנסה לאהוב אותו כי אני רוצה שהיא תהיה מאושרת ואין לה ברירה חוץ מלהשאר איתו אז היא צריכה לקבל את המצב הזה אז אני רוצה לעזור לה שתצא מהסבל והדיכאון בכך שתשלים עם המצב אבל לא יודעת איך אעזור לה תעזור לי כדי שעזור להותודה אני לא יודעת אם כאן הבנת את כוונתיאני מקווה שהבנתתודה

ד"ר אורן חסון
להבין את הרגשות שלה
08.11.2005 • 16:09

נטלי יקרה,
הבנתי את כוונתך. הכוונה שלי היתה שאם היא תרגיש שאת מבינה אותה, היא תהיה מוכנה יותר לשתף אותך, וגם לשמוע אותך. אבל אם את רק תגידי לה שהיא טועה, ובעיקר בדברים שהיא מרגישה ולא יכולה לשנות, היא תפסיק להקשיב לך. לכן, העזרה הטובה ביותר שאת יכולה לתת לה, היא מישהו שיקשיב לה, ויבין אותה. אבל באמת יראה שהוא מבין אותה, ולא יגיד לה כל הזמן שהיא טועה. תני לה להשתנות לבד, אם לא תהיה לה ברירה, אבל את צריכה להבין שממילא את לא יכולה לשנות אותה, ולכן מוטב שלא תנסי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083