טיפול בטראומה לפני חתונה

תאריך פנייה: 06.11.2005 מס׳ הודעות: 6
חיפוש נושא
מירב
ילדים
06.11.2005 • 12:18

בן זוגי כבן 40 גרוש+2 . אנו מתגוררים יחד ובזוגיות זו כ-4 שנים.במשך 4 השנים היו לנו מריבות שהובילו לפרידות אך בסופו של דבר האהבה היתה חזקה יותר והגענו להבנות. בן זוגי מצהיר כי אין לו קשר לילדים ואינו אוהב ואינו רוצה ילדים. לפני כשלושה חדשים הגענו להבנה כי אם אנו רוצים להישאר בקשר הזה הוא צריך להבין שאני איני מוותרת על חתונה וילדים. הוא הסכים ואף תכנן איתי חתונה בעוד כחצי שנה וכחודשיים לפני להפסיק לקחת גלולות. לפני יומיים הוא התחרט ואמר כי אינו רוצה ילדים בשום פנים ואופן.הוא טוען כי ברגע שיש ילד אחרי שנתיים מתגרשים וזה מתכון בדוק.מדובר בבחור משכיל וחכם עם משפחה אוהבת.אני בת 33 ואיני מוכנה לוותר.מה לעשות. איך משכנעים? יש לו טראומה? משהו יעזור?

מירב
ילדים
06.11.2005 • 12:30

שוב אני יש לי עוד שאלה.האם מומלץ ללכת ליעוץ זוגי או לבד?

ד"ר אורן חסון
חתונה
06.11.2005 • 18:34

מירה יקרה,
יכול להיות שיש לו טראומה. אלא שלבד לא תצליחי כנראה לפתור אותה. אם הוא ירצה, הוא יוכל ללכת לטיפול שאולי יסייע לו לצאת ממנה. המלכוד שלך הוא שכשהוא בטיפול, לך אין מושג מה קורה שם ולאן מתקדמים וכמה זמן זה ייקח. וכל זה אם בכלל הוא יסכים ללכת לטיפול בעניין הזה.עם כל הכאב שהנה את לפני חתונה והכל נעצר, יכול להיות שהוא קיבל רגליים קרות (בעניין הילדים ו/או החתונה), ובסך הכל מנסה לגרוםלךלפרק את העניין.בינתיים, במצב הנוכחי, עושה רושם שהוא מושך אותך באף, לא?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ד"ר אורן חסון
מקצב הזמן
06.11.2005 • 18:37

מירב,לו היית צריכה להחליט החלטה עקרונית והיה לך זמן לזה, הייתי אומר שגם ללכת לבד זה בסדר, כי אז חלק מהדיון יהיה אם בכלל להשאר שם. במצב הנוכחי, שהזמן כל כך קצוב (אם אתם רוצים לשמור על מועד החתונה), מוטב להגיע בשניים, כי התהליך של שיפור זוגיות דרך יעוץ פרטני, ובעיקר בקונפליקט כמו שלך, יהיה איטי מדי.

בברכה,
מירב
חתונה
06.11.2005 • 23:34

איזה סוג יעוץ אתה ממליץ?היכן אני יכולה לקבל רשימה של יועצים?

ד"ר אורן חסון
ייעוץ
06.11.2005 • 23:56

מירב יקרה,
אם את חושבת על בחינה ונסיון שיקום של הזוגיות שלכם, אז מדובר בייעוץ זוגי, בין אם תבואו ביחד, או אם תבואי לחוד.לא אוכל לתת לך רשימה של יועצים. אם תצרי איתי קשר בדואר אלקטרוני, עם מקום מגורייך, אוכל, אולי, להציע לך אל מי ללכת.

בברכה,