הבנת קשר קיים: סיכון וגיבוש החלטה

תאריך פנייה: 07.03.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חגית
מה עושים..
07.03.2012 • 17:36

התחלתי לצאת עם מישהו לפני כחודש וקצת. הוא זה שחיזר אחריי מלא עד שלבסוף נעניתי.ממש כיף לנו ביחד. נפגשים הרבה, אין משחקים הכל באמת זורם מצויין.אבל....................................הוא עדיין בקשר עם האקסית שלו. הם היו יחד 5 שנים. נפרדו ביוזמת שניהם.. אבל עברו הרבה ביחד.. הרבה מאוד.זה נגמר לפני שנתיים לדעתי.. והוא עדיין בקשר עם המשפחה שלה.. וגם איתה..אמרתי לו שזה מפריע לי והוא אמר שאין לו כלום אליה ולא אכפת לו ומה יש לי וכו' וכו'.. מצד אחד אני איתו רק חודש וקצת ולא יכולה לבוא ולהכתיב לו עם מי להיות או לא להיות בקשר. שיהיה עם מי שהוא רוצה. אבל עם אקסית של 5 שנים זה פשוט.. הורס לי את כל הכיף. את כל הזרימה הטובה ומשאיר אותי עם כאבי לב- גם אם הוא דובר אמת ואין לו כלום אליה.אין לך כלום? נתק איתה את הקשר. הלוואי וזה היה כה פשוט אבל אין לי זכות להגיד לו דבר כזה.מה אפשר לעשות? חשבתי כבר לחתוך את זה ודי. כי הרי הוא לא ינתק איתה את הקשר ולי זה מאוד מפריע. אבל אני לא רוצה להציב לו אולטימטום. אין לי זכות. למה אני לא פשוט מצליחה להאמין לו שאין לו כלום אליה ולהיפך? ..5 שנים זה המון זמן.. (בגילאים שלנו.. בני 24).. כל ההתבגרות והצבא וקצת אחרי הם היו יחד.. תקופות מאוד חשובות בחים ואני מרגישה שתמיד ה"צל" שלה נשאר שם..גם אם זה ציורים שהיא ציירה בחדר שלו או לא יודעת מה. הכל.מה אפשר לעשות? :(

ד"ר אורן חסון
סיכון שיכולה או לא יכולה לקחת
09.03.2012 • 12:03

חגית יקרה,
חבל שלא הסברת מה זה "בקשר" איתה ועם משפחתה. האם זה טלפון פעם בשבוע? האם זה פייסבוק של פעם בחודש, או שהם נפגשים פעמיים בשבוע, בין בנפרד ובין אם אצל בני משפחתה? האם יש לה חבר? האם הוא חבר טוב גם של החבר שלה? כלומר, אני מנסה להבין עד כמה הקשר הפך להיות קשר של ידידות עם השלמה של שניהם עם הפרידה, או שזה קשר שיש בו רבדים אחרים.מעבר לכך – את צודקת בכל מה שאת כותבת. גם שזה לא קל לך ואת מרגישה מאויימת ומאד שלא בנוח, וגם שזה קצת מוקדם כדי להבין עד הסוף ובודאי כדי לומר. אם את מאד רוצה אותו, ואם את יכולה לשמור דברים מבלי שיכרסמו בך באופן הרסני, תני לדברים לצאת בהדרגה. חשוב שתגידי אותם, אבל כנראה שנכון להסביר בהדרגה. הרי ברור שככל שהקשר ביניכם יעמיק, כך יהיה לו קל יותר לוותר. את צודקת בכך שזה לקיחת סיכון. ההחלטה היא שלך, כי מידת הסיכון שאת מוכנה לקחת על עצמך תלויה בהערכה שלך את ה"פרס" שמחכה לך בסוף, וגם ביכולת שלך להכיל את המחיר שבדרך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083