הבנת צרכים: אגוצנטריות בזוגיות

תאריך פנייה: 25.12.2009 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יעל
פערים- המשך...
25.12.2009 • 12:09

שלום.
..לפני כמה ימים כתבתי על בחור חדש שאני יוצאת איתו, ועל כך שהתקשורת ביננו בעיתית. בינתיים, הספקנו להיפרד- כל אחד לדרכו. אני יזמתי את הפרידה, והרגשתי שזה דבר נכון לעשות. היום- יום למחרת, אני מרגישה תחושה כבדה מאוד, ועצוב לי- יש דברים בהם התאמנו מאוד, והרגשתי כימיה טובה. מה שקרה הוא, שבזמן האחרון הוא קצת התרחק, רק אחרי ש"חלבתי" ממנו למה, הוא אמר שיש לו שבוע קשה... יצאנו חודש והמצב הזה נמשך כבר שבוע... אתמול, קיוויתי שנצא, או נבלה קצת ביחד. הוא לא דיבר איתי כל היום (מלבד פעם אחת, שיחה קצרה שאני יזמתי..). בלילה, התקשרתי שוב, והוא אמר שישן. שאלתי אם יש לו תוכניות והוא ענה שהוא הולך לדודים שלו. נעלבתי. שאלתי אם לא חשב לצאת לאנשהו או לבלות קצת איתי- והוא ענה שלא בא לו לצאת... התגובה שלו הייתה לא נעימה, ולא מתחשבת. אפילו קרירה ולא אכפתית. ביקשתי שיגיב כי אני אומרת משהו שמפריע לי- שאנחנו לא יוצאים ולא מדברים ובעצם כמעט ואין ביננו קשר. הוא ענה שאין לו מה לומר, ולאחר כמה חילופי דברים בהם ניסיתי לגרום לו להגיב באיזשהי דרך, הוא ביקש שאני אעזוב אותו בשקט ושאין לו כוח... זו לא פעם ראשונה שהוא מדבר בצורה כזו, וזה הפריע לי מאוד. אמרתי לו שנראה לי שזה לא יעבוד ביננו. הוא אמר "אחלה" וניתקנו.... אשמח לשמוע מה דעתך? האם לנתק איתו את הקשר היה צעד נכון? או שאולי הייתי צריכה להתחשב בו יותר?

ד"ר אורן חסון
אגוצנטריות
28.12.2009 • 01:46

יעל יקרה,
מאחר שד"ר רבקה נרדי יצאה לחופשה קצרה, אשיב בכל זאת במקומה בהמשך ההתכתבות שלך איתה. וממילא, אני ממשיך באותו קו.אם קודם הוא רצה ש"תביני לבד" מה הוא רוצה, בעיקר כנראה מתוך האגוצנטריות שלו, או בשל יכולת תקשורת דלה, הרי גם הפעם עושה רושם שגם עכשיו הוא רוצה שתביני לבד. אלא שהפעם, הוא רוצה שתביני לבד שהוא רוצה שתעזבי אותו. אז בודאי שזה "מפריע לך", ובעיקר כאשר עושה רושם שהוא מוצא חן בעינייך, משום מה. אבל את צריכה לבחון אם הוא מוצא חן בעינייך מהסיבות הנכונות, כלומר, אולי לא בגלל שיש לו הפוטנציאל לאהוב אותך, לרצות אותך, להשקיע בך וללכת לקראתך גם כאשר יש מדי פעם חילוקי דעות. לפי מה שכתבת, סביר הרבה יותר שההפך הוא הנכון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083