יחסים: התמודדות עם דמות מחנכת
ס
משבר בזוגיות
⌄
אני בת 37 ובעלי גדול ממני ב10 שנים. התחתנו כשהייתי בת 17.5, מאז אנו נשואים כמעט 20 שנים. יש לנו 3 ילדים ואנו מנהלים חיי משפחה די רגילים.תמיד בעלי הוא זה שהדריך אותי ודחף אותי ללמוד, לחפש מקומות עבודה ראויים, להתנהל באופן כזה או אחר כמעט מכל הבחינות. יחד עם זאת, התחלתי להבין בשנים האחרונות, שהוא הרבה פעמים מתייחס אלי כאל דמות מחנכת, ולא כאל בת זוג שוויונית, ואחת ההשלכות לכך הן שהוא מאוד מבקר את כל מה שאני עושה ואת כל ההחלטות שאני מקבלת.בנוסף אציין, שבמנטליות העדתית שלנו שהיא זהה, זהו דבר נורמטיבי.כבר תקופה מסוימת, אני דורשת מבעלי שיתייחס אלי אחרת, והדבר אינו מוצא חן בעיניו, ומדי פעם עולה בינינו מריבה כתוצאה מכך(במריבה לפני זו האחרונה העלה בפני את נושא הגירושין). לדבריו מאז שסיימתי את לימודי התואר שלי לפני כשנתיים, שיניתי את כל התנהגותי. שאיני מכירה לו תודה על כל מה שעשה למעני. הוא טורח לציין בפני שכל ההישגים האישיים שהשגתי והישגים משותפים בכלל למשל הפיננסיים, כולם הושגו בזכותו המירבית, דבר שמאוד צורם לי. והוא מנגד דורש שאהיה אשה כנועה (אם כי לא באופן מפורש) כפי שמקובל בנורמות העדתיות שלנו.בפעם האחרונה כשהערתי לו על הביקורתיות שלו וביקשתי שיהיה יותר סלחן כלפי,הדבר התפתח לריב, הוא איבד עשתונות והתייחס אלי באופן שמעולם לא עשה. קיבלתי את הרושם שאצלו המיים הגיעו עד נפש, והוא פשוט הטיח בי קללות שאף פעם לא שמעתי ממנו, כמעט הכה אותי כשאף פעם לא היה אלים כלפי, והוא ירד לרמות מאוד נמוכות. מעולם לא ראיתי אותו כך.אני מאוד אוהבת את בעלי, ואני יודעת שגם הוא מאוד אוהב אותי. ברור לי שאיני מושלמת וגם עלי לשפר כמה דברים שהוא בטח אינו מרוצה מהם. אך מאוד מפריע לי המצב אליו נקלעתי, האושר שלי וגם של בעלי נפגע מאוד. מאז המריבה האחרונה, אני די מבולבלת ולא יודעת איך להתייחס לכל הנושא.אשמח לעצתכם.תודה
ס
משבר בזוגיות
⌄
התכוונתי שהוא הדמות המחנכת ביחסו אלי.