הבנת יחסים: מדוע אתה מבולבל?

תאריך פנייה: 11.11.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אור
אני צריך עזרה
11.11.2006 • 21:46

אני יודע שכותבים פה בעיקר
מבוגרים .. אבל אני בן 16 וזה הסיפור שלי ...אני ממש נואש אז בבקשה.. מישהו :\נכנסתי למערכת יחסים מאוד מסובכת מבולבלת וקשה .. אני אכתוב עם שמות לא אמיתיים כי קשה לי בלי מקווה שתבינו ותעזרו ...הכל התחיל בחופש הגדול ... רון(החבר הכי טוב שלי) התחיל עם דנה(הידידה הכי טובה שלי , ואהבת חיי) , בקיצור הוא אמר לה שהוא אוהב אותה ויום אחרי זה , הוא ניהיה חבר של רחל (עוד ידידה מאוד טובה שלי) , הם היו חברים כמעט חודש , ואז הוא נפרד ממנה , כדי להיות עם דנה .. עכשיו רון ודנה חברים כבר חודש , אבל הוא עדיין מרגיש משהו לרחל ..בקיצור, איפה אני נכנס לתמונה ? הם שלושתם האנשים הכי חשובים ליי ורון אוהב את דנה ורחל , ודנה שונאת את רחל ורחל את דנה(חפרתי חח) ועכשיו אני מרגיש כאילו רחל כועסת עלי , כי אני ידיד טוב של דנה ... וכל אחד מספר לי דברים אחד על השני חחחחח ואני לא יודע מה לעשות עם זה ... ואני ממש אוהב את דנה .. אנחנו הרבה ביחד .. אנחנו מתחבקים מחזיקים ידיים , ממש כמו זוג אמיתי רק שהיא לא איתיי וזה ממש מוזר לי (בלי שרון ידע ברור) ... ועכשיו אני מפחד ואני בדילמה כי יש הרבה מתח , והכל תמיד יוצא עלי, תמיד כועסים עלי בגלל משהו והם שלושתם במן קשר מוזר ... וכל אחד כועס עלי כי אני ידיד של האחר ...אז מה לעשות ? אני אוהב את דנה מאוד מאוד מאוד ..לא בטוח מה היא מרגישה כלפי אבל היא נותנת לי כל מיני רמזים שאנחנו מדבריםואני פשוט צוחק , ואולי היא מתכוונת ברצינות ?למשל פעם דיברנו על התכונות שיש ביאז היא אמרה לי:" , יש בך מלא דברים טובים , יותר מאשר לרון" :\ מה אני אמור להבין מזה ?!?!וכל הזמן היא אומרת לי שאני הנפש התאומה שלה שאני מלאך , ואני מסמיק ושותק , אבל אני אוהב אותה כל כך ...וכל יום כמעט היא אומרת לי שהיא רוצה להפרד ממנו , אבל פשוט לא עושה אתזה ואני כל הזמן נותן לה סיבות לא להיפרד ממנוואני באמת משכנע אותה לא להפרד ממנו , וזה כל כך כואב לי ...כל פעם שהם מתנשקים או ביחד אני מרגיש שאני מתפוצץ , בא לי לבכות אני פשוט רוצה להעלם באותה שניה מהאדמה...לנתק קשר משלושתם ? אל תציעו אפילו , כי הם החיים שלי זה לא יקרה הם הדבר הכי חשוב לי ...עכשיו ... עוד מישהי נכנס לתמונה נקרא לה .. רונית , בקיצור היא ילדה שווה, אחת הבנות הכי יפות בביצפר כולם רוצים אותההיה לי קט איתה , התחרמנו והיה כיף , כמעט נישקתי אותה , אבל פשוט לא יכלתי .. היא ציפתה לנשיקה אבל לא עשיתי אתזה ...באותו יום שהלך לי איתה מהזה טוב ובאמת חשבתי שאני יהיה איתה , ואני אשכח מכל הכאב ראש , רחל אמרה לי שהיא רוצה אותיכדי לשכוח את רון , היא רוצה שאני יעזור לה לשכוח אותו , אבל אני לא מרגיש אליה כלוםם היא פשוט הידידה הכי טובה שלי , ואמרתי לה לא ... ועכשיו היא מתנהגת אלי מוזר שיחות יבשות ומדכאות ..ורונית בכלל לא יודע מה יש לה פתאום היא מסננת אותי , היא רצתה לצאת איתנו (כל החברה לעשן נרגילה ולשתות) בשישיוהיא אמרה לי שהיא תבוא ופשוט הבריזה !! הייתי טיפה שיכור , אז שחכתי ממנה לגמרי ולא התקשרתי .. וחבללל ...אבל הייתי כל כך מאושר שהשתכרתי .. פשוט שחכתי מכולם מהכל והיה כל כך כיף .. רק מצטער על הכאב ראש שיש לי עכשיו XD

ד"ר אורן חסון
להבין אנשים
15.11.2006 • 19:02

אור יקר,
אחת הסיבות העקריות לכך שאתה מבולבל, היא שגם החברים והחברות שלך די מבולבלים. אז גם אם אתה היית לגמרי ברור, ויודע בדיוק מה אתה רוצה, היית מתבלבל.כי בעצם, כל אחד מכם רוצה משהו או מישהו, אבל כשזה לא הולך, הוא מנסה משהו אחר, ואם לא, אז משהו אחר. הרצונות הללו הם מאד חזקים בחלק אחד של הזמן, ורק באים לבדוק את המצב בחלק אחר של הזמן. הסיפוק והאושר הרגעיים גדולים כאשר מקבלים חיזוק חיובי, אבל נופלים לתהום כאשר מקבלים דחייה, וזה לא משנה בכלל אם הדחייה היא ממי שבאמת רוצים, או ממי שרוצים רק להתנחם אצלו קצת, ואחר-כך אולי לעזוב (מה שיפגע בו כמובן, אבל על זה לא חושבים באותו רגע).אור, התנודות המהירות האלה אופייניות לגיל שלכם, ובעיקר אצל מי שהוא דינמי ומבוקש (כי מי שלא, מסתפק בחברים מבני אותו מין, והשינויים דרמטיים פחות). אין לי מה לומר לך על זה, פרט לכך שכך לומדים. אולי זה לא מנחם אותך הרבה, אבל בעוד כמה שנים התנודות הללו יהיו הרבה יותר מצומצמות. מבלבל עדיין, אבל פחות. אז אולי תנסה להסתכל קצת מהצד על היחסים שאתה מעורב בהם עכשיו, וללמוד מהם על הצרכים והרצונות של בנים ובנות, ומה הם עושים כדי להשיג אותם. אם תצליח לעשות את זה, לפחות יהיה לך במשך הזמן קל יותר להבין אנשים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083