הבנת התנהגות בתקשורת זוגית

תאריך פנייה: 05.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שמוליק
מה זה אומר
05.03.2006 • 22:00

שלום רב,
אני מקווה שתוכלו לעזור לי והאם קיים מידע לגבי נושא שכזה בספרות המקצועית?בכל מקרה אשמח לתשובה מקצועית בלבד ...(בתודה...)יש בחורה שיש לה חבר הרבה זמן ! והיא להבנתי מאושרת איתואני והיא ידידים די טובים והשיחה ביננו מאוד זורמת תמיד...השאלה היא כזו : הרבה פעמים אנו מדברים ושמתי לב שהיא הרבה פעמים חוזרת על דברים שאני אומר.. כלומר משתמשת לעיתים "בז'רגון" שלי...(כשהיא מדברת איתי)האם יש לכך ביטוי בספרי הפסיכולוגיה ומזה זה אומר ?בהמון תודה על ההתיחסותשמוליק

ד"ר אורן חסון
מה זה לא אומר
06.03.2006 • 18:49

שמוליק יקר,
אני חושש שספרי הפסיכולוגיה אינם מלאים במאמרים על נושא זה, ולכן כדאי להשתמש בהגיון בריא. כאשר הוא חוזרת על דברים שאתה אומר, הרי זה אומר בודאות שהיא שמעה את מה שאמרת לה. זו גם טכניקה די פשוטה, שהיא עושה כנראה שלא במודע, לדבר איתך "בשפה שלך", כלומר, במונחים שהיא יודעת שיהיה לך קל להבין. זהו תהליך רטורי שכנראה נוצר גם מרצון ומצורך להזדהות ולהראות הזדהות עם בן השיח שלה, ובהחלט יכול להיות שהיא למדה לעשות את זה עם אנשים רבים אחרים, משום שזה עבד לה בעבר.עד כאן לגבי השאלה הגלויה שלך. ולגבי השאלה נסתרת שלך, אם זה אומר שהיא דלוקה עליך, התשובה היא לא. זה לא אומר שום דבר כזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083