הבנת התנהגות בן הזוג - פתרונות

תאריך פנייה: 21.10.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
ש
אוהבת אך קשה לי
21.10.2006 • 12:28

בעלי ואני ביחד שנים רבות, ונישאני לא מזמן, אוהבים מאוד, ולכן נישאנו, אך במשבר ארוך מאוד. רוב הזמן הוא החבר הכי טוב, משתפים אחד את השני בהכל, וכיף לנו ביחד, מכמיא לי מפרגן ומעריץ. לאחר יום עבודה מעייף כיף לנו ביחד. אך בסוף השבוע לצערי כמעט כל סוף שבוע רבים. הבעיה איתו שהוא פתאום משנה את עורו מקצה לקצה בלי התרעה מוקדמת נהיה עצבני, אי אפשר לדבר איתו, ואם באותו רגע אני מתלוננת על משהו שמפריע לי בעיקר מפריע לי ההרגשה שהוא לא מתחשב מספיק במיוחד במצבי רוח האלה שלו, בחלוקת התפקידים בבית וכשאני מתחשבת במקום להתחשב בחזרה הוא נהיה אגואיסט, כשאני מתלוננת על דברים אלו כשהוא במצב רוח הזה מתחילה מלחמה, והוא נתקף במצבי רוח אלה כמעט כל סוף שבוע, ולפעמים הוא גם אומר משפט ממש ממש מעליב ואז למחרת מתנצל וחוזר חלילה. אני שוקלת להפרד כבר הרבה זמן אך קשה לא רוצה לעשות טעות כי יש כל כך הרבה מה להפסיד.

ד"ר אורן חסון
להבין את הסיבות, ולמצוא פתרונות
21.10.2006 • 22:22

ש יקרה,
בן זוגך לא משתנה "סתם". הוא מגיב למשהו. המשהו הזה יכול להיות משהו שאת עושה או אומרת, וזה יכול להיות משהו חיצוני שמלחיץ אותו. והוא לא סתם מגיב, אלא מגיב בצורה קיצונית, מה שמקשה על תקשורת ביניכם. לפני שתפסידי את מה שאת עלולה להפסיד ולא רוצה, שווה ללכת ליעוץ זוגי, כדי לרדת לשורש העניין, להבין את הסיבות ולנסות למצוא פתרונות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ש
להבין את הסיבות, ולמצוא פתרונות
26.10.2006 • 21:46

בהמשך לתשובתך זו שהמלצת שנלך לטיפול זוגי, לדעתי זה לא יקרה, לא מזמן נישאנו ועדיין אין נכסים וצריך לחסוך, וגם אם אני בכל זאת מוכנה להשקיע את הכסף בעלי לא יסכים בגלל הכסף, אני שוקולת גירושין, אך אני בת 31 ויודעת שלמרות שאני ניראת לא רע, בחוץ סיכוי נמוך למצוא משהו יותר טוב בגילי, אינני פוחדת להיות לבד אך לא רוצה שיעבור הזמן שניתן להביא ילדים לעולם ואפספס את זה, חוץ מזה אוהבת את בעלי והוא אותי אך רבים כל כך הרבה ולא רוצה להביא ילדים לעולם להורים שרבים כל הזמן.