הבנת התנהגות בן הזוג
שמחה
להשאר או ללכת
⌄
שלום
הכרתי גבר כבן 58 באתר הכרויות.יצאנו כחודש וחצי חביבים.היתה שיחה טובה ,בילינו נחמד ביחד.גם בסקס הסתדרנוהוא מצא חן בעיני.משכיל.נאה שקט.לאחר זמן זה החלו בעיות קשות בחייו האישיים...אחות חולה סופני....איום של סגירת מקום העבודה ...בגילו כבר לא פשוט למצוא עבודה.....הדבר הלחיץ אותו ומשם הדרך לפרידה היתה קצרה....ביקש לעבור הכל לבד....הסכמתי גם מהפחד שמעכשיו החיים איתו לא יהיו נעימים...לאחר זמן קצר כתב...אני לא מפסיק לחשוב עליך....ואחרי זמן מה נפגשנו....התנהלה שיחה...אמר...יש לי רגשות...התגעגעתי....ואני במקום שמשהו נשבר....לא מאמין....בקשתי לנהל שיחה נוספת...יש לי עוד הרבה לשאול ולברר.....האם בכל משבר יגיד לי ללכת? ברור שהיה ואשאר אתן הזדמנות אחת ודי.שאלתי...האם לתת עוד הזדמנות או לברוח....האם אפשר להבין איך שהתנהל?
ד"ר אורן חסון
הזדמנות, ועוד אפשרויות
⌄
שמחה יקרה,
אני לא יודע. יתכן שהוא באמת ניסה להיות הוגן כלפייך, ולומר לך - "שמעי, יש לי בעיות שאני לא רוצה להטיל אותן עלייך", ואחר-כך החליט אולי להיות יותר אגוצנטרי, ולומר לעצמו שאולי בכל זאת "מגיע לי משהו טוב בחיים" שזו את. זו אפשרות. ובאמת, תקחי בחשבון שאולי הוא לוקח יותר מדי על עצמו במקרים כאלה, ומתקשה לבקש עזרה - גם אם העזרה היא בסך הכל חיבור אנושי למשהו טוב.אבל... יכולות להיות עוד הרבה אפשרויות. תצטרכי לבדוק בעצמך מה נכון יותר.