הבנת דינמיקה בזוגיות

תאריך פנייה: 15.11.2010 מס׳ הודעות: 6
חיפוש נושא
אופיר
זקוקה לעצה
15.11.2010 • 18:29

שלום.
אני בחורה בת 26יצאתי עם בחור (בן 30 ) חודשיים ברוטו הכול התחיל יפה וזה ממש היה נראה שהוא התאהב בי. בחודש האחרון כמעט ולא נפגשנו כי הוא הרבה עסוק בעבודה, אח"כ הגיעה שיחה שבה הוא אמר שמצד 1 הוא רוצה להמשיך בקשר בגלל הרגש אך ההגיון אומר שאנו אולי לא מתאימים, לבסוף הוחלט לתת צ'אנס לקשר. ב3 ימים הראשונים הבחור התקשר , ביום הרביעי אני התקשרתי הוא אמר שעסוק בעבודה והוא כבר ידבר איתי ולא התקשר מאז. כבר עברו 5 ימים שבהם לא התקשר כלל . יש לציין שלבחור יש בעיות אישיות שלא קשורות למערכת היחסים שלנו. האמת שדי נפגעתי מהעניין שהוא לא התקשר כי יש לי רגשות כלפיו ולא חשבתי שבצורה כזאת הוא יסיים את הקשר.....מצד 1 אני רוצה להתקשר אליו כי יש לי רגשות ואני מתגעגעת אך מצד שני אני לא רוצה לצאת "סמרטוט"....הרי אם הוא לא התקשר אני אמורה להבין לבד שהוא לא מעוניין וזה ירגיש נואשת אם אתקשר אליו וגם אם אני מתקשרת אני לא יודעת מה לומר לו..לבוא אליו בטענות זה לא יהיה חכם....מצד 3 מחקתי אותו שלשום מהפייסבוק ועכשיו אני תוהה אם זה היה המעשה הנכון. עצוב לי ואשמח מאוד לעצתך ד"ר חסון. תודה רבה

ד"ר אורן חסון
דינמיקה של קטע
16.11.2010 • 00:32

אופיר יקרה,
את לא יכולה לדעת בודאות את מה שהא באמת רוצה, כי לפעמים יכולות להיות גם סיבות אובייקטיביות, כפי שכתבת. אבל... לכי לראות את הסרט "הוא לא בקטע שלה". כי, אם הוא באמת רוצה, ואם חשוב לו שלא תיעלמי לו אם הוא לא יתקשר, הוא יתקשר. כך שברור שיש משהו שהוא חשוב בהרבה, בין אם זה משהו אמיתי אחר ומשמעותי מאד שבגללו הראש שלו לא בקטע שלך, או משום שהוא באמת לא ממש בקטע שלך גם כך. זו הדינמיקה הכללית. את מכירה את העובדות טוב יותר. חברי את הדינמיקה עם העובדות, והחליטי מה נכון יותר לעשות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אופיר
דינמיקה של קטע
16.11.2010 • 10:35

תודה רבה על התשובה. ואם הוא לא ממש בקטע שלי בין היתר כי לא הבעתי תמיכה ולא הראיתי לו הזדהות עם המשבר האישי שהוא נמצא בו כרגע . האם זה יעזור שאתקשר אליו ואביע את הזדהותי ותמיכתי בו אם יצטרך?

ד"ר אורן חסון
לשנות את הקטע
16.11.2010 • 23:50

אופיר יקרה,
אם את חושבת שזה המצב, אז בהחלט יכול להיות. לפחות, זה בטוח לא יזיק, פרט לאגו שלך, במקרה שהוא ימשיך להראות חוסר עניין.

בברכה,
ספיר
לשנות את הקטע
17.11.2010 • 14:56

הבנתי, תודה. רציתי גם לשאול אותך אם זה נראה לך נורמלי שגבר מסיים קשר של חודש וחצי (כ-13-14 מפגשים) ע"י כך שהוא מפסיק להתקשר בכלל . אם זה היה אחרי דייט, שתיים אפילו שלושה הייתי מבינה..לך זה מובן ?

ד"ר אורן חסון
כוח לעימות האחרון?
18.11.2010 • 00:12

ספיר יקרה,
בהנחה שאין משהו אחר שמגביל אותו ולא מאפשר לו ליצור קשר, זה אומר שיש לאיש בעיה להתעמת, גם במקום שבו מן הראוי והמכובד שיעשה זאת.

בברכה,